Sidor

torsdag 19 september 2013

Höst, skörd och bruna converse!

Känner att mina converse smälter bra in i tillvaron. Ja men brun måste väl ändå tillhöra en av höstens magiska färger! Hoppas kunna slippa de varma skorna ännu ett litet tag.
 Ja, nu är hösten verkligen här! Löven ändrar färg och några har redan ramlat ner på marken. Här hos mig är det verkligen hög tid att ta hand om frukten i trädgården. Björnbärsbusken är full av goda bär och det är svårt att undvika att äta av dem när man går förbi. Tänker att en paj kanske skulle smaka mumma!Päronträdet har signalerat fullt med gröna godingar och en del har vi tyvärr missat. De ligger där under trädet och är inte ätbara längre. Nej, så kan vi inte ha det! Dags att ta sig i kragen och plocka ner skörden och göra något av det som finns kvar. Vad skulle ni ha gjort med päronen?
 

 

Vindruvorna har i år vuxit sig stora och fina både inne i växthuset....och utanför...hahahaha. En trasig ruta gjorde att vindruvan drog iväg men solen och värmen utvecklade ändå härliga klasar på båda sidor.  
 


Blomlådorna ekar av tomhet och väntar på att nya gäster ska anlända. Jag har letat lite i blomsteraffärerna men har ännu inte hittat något som har fallit mig i smaken. Jag letar vidare och hoppas på bättre lycka framöver! Idag vaknade jag av att regnet smattrade mot rutan. Att vatten och barn är en lyckad kombo blev verkligen bevisat några timmar senare då barnen på jobbet undersökte och experimenterade med H2O på flera olika sätt. Det finns inte mycket som slår ett gummistövelhopp  i den superstora vattenpölen tillsammans med en kompis! Jag vet, jag har oxå varit barn! Att man kan hoppa även utan stövlar vet jag med. Jag har som sagt oxå varit barn! Då när jag var liten förstod jag aldrig mammas frustration när skorna inte torkade förrän efter 7 timmar. Idag förstår jag det! Ska jag erkänna så gillar jag när det regnar. En promenad i rätt klädsel och bara gå där och andas in härlig luft, finns det något mer uppfriskande? Ska jag däremot iväg någonstans och har gjort mig iordning för något annat, måste kanske även cykla så kan jag säga att jag blir fullkomligt tokig om det börjar regna!!!!!
 
Nu ska jag gå och säga god natt till mina små juveler. Hoppas att ni har haft en bra torsdag. om inte tänk positivt...imorgon är det fredag igen!! Avslutar detta inlägget med mitt hjärta som jag fyllde med höst häromdagen.
 


Kram på er alla underbara!
 
Veronica

 

5 kommentarer:

 1. härliga höst... och brunt är verkligen snyggt! Måste hitta mina basketkängor, ballerina börjar kännas ute nu...!

  SvaraRadera
 2. Jag har vita och de börjar kännas lite väl somriga nu. Har lite dåligt med mittemellanskor känner jag.
  Vi har inga päron, men en hel del äpplen. Ska försöka göra lite äpplemos framöver och ta tillvara på en del i alla fall.
  Nästa gång måste du vara med och hoppa i vattenpölarna, det är ju så kul!;) Brukar bli jubel bland barnen också när man är med och hoppar!:)
  Ha en riktigt skön helg nu!
  Kramar

  SvaraRadera
 3. Men wow!! Både druvor, björnbär och päron, vad härligt!!
  Snygg färg på dina converse. Mina är tråkigt svarta ;)
  Önskar dig en trevlig helg!
  kram

  SvaraRadera
 4. Snygga Converse! Jag har orange "fusk"converse och de kan vara med lite till. Har du gott om päron kan du skala och koka in dem hela i sockerlag och spara på burk. De kan kryddas olika dessutom. Perfekt snabbdessert att ta fram sedan.

  SvaraRadera
 5. Grattis du har vunnit en kalender på min blogg, maila mig din adress och din mailadress .

  Kram Lotta

  SvaraRadera