Sidor

torsdag 12 september 2013

Vacker september, födelsedag och hockey på Gotland!

September har då sannerligen visat sig från sin bästa sida! Solen har lyst med enorm värme och det har varit helt underbart! Hoppas att det håller i sig länge till. I helgen var det just sådana där härligt fina dagar. vad jag gjorde då ska jag nu berätta lite mera om....

I fredagskväll blev jag och barnen skjutsade av farmor till Gotlandsbåten. Sonen skulle spela hockeycup i Visby. På hotellet väntade redan maken, som var där med anledning av jobbet innan vi anslöt oss. Det blev en otrolig blandning av värme och lite mer kyla. Ibland var vi i hallen för att sedan ligga ute i poolen på hotellet. Snacka om tvära kast! Vi hann även med ett par timmar på stan med diverse inköp och vandrande i gränderna. Åt jättegott på restaurang och mumsade i oss vansinnigt god glass! Det var spännande matcher på isen och vi såg till slut vårt lag ta hem tredje platsen. Funderade ett tag på hur det skulle sluta med tanke på att lag 1och lag 2 i finalen fick spela före oss eftersom de skulle med en båt. Det skulle ju vi oxå men den skulle gå senare. Matchen innan vår gick till förlängning och då började vi inse att vi nog inte skulle hinna med vår båt eller kunna spela hela matchen. Vi fick spela 2*15 isf 2*20 och när det var ca8 minuter kvar så fick klockan bara rulla ner. Herre Gud, skulle vi hinna? När klockan var 16 så hade några killar inte fått på sig kläderna ännu i omklädningsrummet och färjan skulle gå kl.16.40 men.........alla hann med, puuuh! På båten gick killarna sedan med sina medaljer runt halsen och var så stolta och glada!

Från värme..


....till kyla


Pippis godisaffär!
Vacker utsikt!


 Visbyrosor.....

.....och ringmuren så klart!Vet ni, jag är så glad.......ja, jag är så glad över att barnen trivs i sina skolor! I några veckor har de nu med stora leenden cyklat iväg på morgonkvisten till sina nya skolor, nya lärare och nya kamrater. Båda har nästan tävlat om vem som ska få berätta först vid matbordet om hur dagen har varit och vad man har gjort. Ansvarsbiten över att komma ihåg, inte glömma säga, ta med sig osv ser jag växa varje dag. Mina  fina härliga ungar! Häromdagen sa dottern till mig:Mamma, hjälp mig att komma ihåg om det är någon läxa eller annan uppgift som jag måste göra. Nu när jag börjat i en ny klass så vill jag ju göra mitt allra bästa och visa att jag kan! (Min älskade unge, jag ska göra allt jag kan för att det ska bli bra för dig! ) För ett tag sedan berättade sonen att han börjat med språk. Just nu provar de på olika för att senare ta ställning till vilket de ska välja. I bilen blev det en liten tyskalektion och han var så stolt över att kunna så många ord. Ja, vi får väl se vad han väljer i slutändan. Tyskan kan jag hjälpa honom med men spanskan eller franskan blir det svårare med. Å andra sidan får ju jag oxå lära mig ett nytt språk då!

Förrförra lördagen var det så dags för mig att springa Nattloppet här i vår stad. På kvällen började det regna och jag kände hur min motivation sakta men säkert försvann. Kl.22 stod jag iaf där på startposition bland de andra löparna. Då hade regnet upphört som tur var. Iklädd den gulaste tröjan av de gula så sprang vi alla iväg en sträcka på 5,6 km. Inte så långt men det var lagom längd i mörkret. Den som var snabbast kom i mål efter 17!!!!minuter! Ja, där har man ju en hel del att ta igen. Kul var det iaf och jag vill redan nu anmäla mig till nästa år.
Förra onsdagen så var det MIN dag och den var innehållsrik på flera sätt! Jag firades mysigt av barnen hemma på morgonen och fick en fin present i form av ett smycke. Efter jobbet( där jag oxå blev firad) så åkte jag och mina kids in till stan för att äta gott tillsammans. Dottern bestämde fikaställe och sonen restaurang. Maken var inte hemma så det blev bara vi tre. Tråkigt att inte hela familjen var med men vi hade det riktigt mysigt iaf.

Dagarna rullar på och det är redan torsdag igen. Hoppas att ni har det bra allihop och att ni njuter av livet. Det ska jag göra även om det är lite mycket just nu med skola, träning, skjutsade och jobb!

Simma lugnt mina fina vänner!
Kramelikram Veronica


6 kommentarer:

 1. Jag tokgillar hösten då den sköter sig så här fint :)
  Men oj så stressigt! Men kul att det blev en medalj i alla fall.
  Så fina bilder! Jag hoppas kunna besöka Gotland någon gång :)
  Kram

  SvaraRadera
 2. Härligt att de trivs så bra i sina nya skolor!:)
  Kul att få komma till Visby också! Fint där. Vi var där när dottern var ca 8 månader, men jag skulle gärna åka dit igen. Nu fick jag ju se lite raukar i år!;)
  Fint smycke du fick på din dag! Jag har ingen aning om vad jag önskar mig på min dag.
  Vad glad jag blev när det fanns ett nytt inlägg här! Förstår att det är mycket nu för det är det här också. Förstår inte hur jag ska få till ett kalas på lördag kväll...
  Kram

  SvaraRadera
 3. Härligt med Gotland, att barnen trivs i skolorna och födelsedag. Grattis i efterskott. Kram

  SvaraRadera
 4. Grattis i efterskott! Verkligen fint halsband du fick! Och ja, visst är det underbart med denna värme!

  SvaraRadera
 5. Vad mysigt att få komma till Gotland så här på höstkanten, Visby är verkligen vackert! Så skönt att barnen trivs det är ju så tufft när det inte funkar. Här hemma har det också varit bättre nu efter sommarlovet. Må så gott kram från vännen Maria

  SvaraRadera
 6. Grattis i efterskott, vilka fina bilder du har tagit. Gotland är så underbart och vackert...

  Vore roligt om du ville var med i julkortstävlingen jag har min blogg. I potten ligger 3st presentkort till PY Hobby butiken. 1:a 300kr, 2:a 200kr, 3:e 100kr …Vinnaren utses av oss på PY Hobby!
  Tävlingen pågår hela september, välkommen till min blogg läsa mer om …Kraaaaam Anneli

  SvaraRadera