Sidor

söndag 30 juni 2013

Somrig flädersaft och underbar vänskap!

Ingen sommar utan Flädersaft! Idag har jag gjort i ordning en sats på 5 liter som ska stå och dra i 3 dagar. Sedan ska jag hälla upp på flaskor och bara njuta av underbar saft och läskande sommardrinkar. Kanske hinner jag med en omgång till innan blommorna på trädet här utanför blir allt för överblommande. Hos oss får man gömma undan några flaskor, annars tar de slut alldeles för fort. Vill du ha receptet så finns det här bredvid.




Men...flädersaft, det är ju bara så himla gott!!!

 
 

 

Vackert med fläderblommorna som dekoration på bordet
 
Annars så måste jag säga att den här helgen, precis som alla andra har gått alldeles för fort. Jag har tagit hand om tvätten och lyssnat på sommarpratare. Himla bra det där att man kan lyssna efteråt på missade avsnitt. Igår blev det både Maja Ivarsson och Carolina Gynning. Otroliga och dramatiska liv som berörde mig mycket på olika sätt. När jag idag tog tag i strykhögen och tog del av dagens sommarpratade Kristian Gidlund, så stannade världen upp för ett ögonblick. Trots att jag flera gånger tidigare varit inne på hans sida och läst och gripits av hans historier. Att höra honom berätta om hur hans liv håller på att ta slut pga den djävulska sjukdomen cancer fick mig återigen att minnas hur sårbart livet faktiskt är. Att man inte ska någonting för givet. Man vet aldrig när det är slut. 

Att få umgås med min älskade familj, mina härliga kollegor på jobbet och med mina fina vänner berikar mitt liv väldigt mycket. Jag vet att jag har skrivit det innan men det tål att upprepas. Ni är alla som balsam för själen och jag tycker så mycket om er allihop! Jag är så glad över att ha träffat er! I torsdags tog vi farväl av våra fina grannar som flyttat till en annan stad flera mil härifrån. Vi bjöd på kvällsmat och pratade om ditten och datten till sena kvällen. Det var med sorg i hjärtat som vi till sist kramade om varandra. Nästa dag när vi kom hem efter jobbet så stod det en jättefin kruka med kryddor vid dörren med ett kort där det stod; "Tack för att vi har fått lära känna er!" Då blir man allt otroligt glad.
 

På kylskåpet hänger det här kortet och jag gillar dess budskap mycket


 
 
På tal om vänskap så var jag i går med mina kollegor på en liten sommarfest hos vår chef som ska sluta. Vi bjöds på fantastisk god mat i en lika fantastisk trädgård. Jag kunde inte sluta se mig mätt på hur vackert det var och jordgubbarna som vi åt till efterrätt var nog de största jag sett på väldigt länge!

 

 
 
Näe, nu ska jag ta tag i mitt liv utanför bloggen igen. Jag ska hänga upp den sista tvätten, tömma diskmaskinen och göra iordning för en extra liten nattgäst. Dotterns kompis kom hem i dag. Ääääntligen! som dottern uttryckte det. Tänk att man kan längta så mycket efter någon. Det är så härligt att se att de har så roligt tillsammans. Och vet ni, de nya grannarna har flyttat in i dag. Jag har minsann spanat lite på dem. Det ska bli spännande att se hur de är att bo bredvid. Får väl gå och hälsa dem välkomna någon dag men de kan ju få landa i sitt nya hus först. Men nyfiken det är jag allt.
 
Hoppas att ni har haft en bra vecka, att solen har lyst på er, iaf lite grann. Jag hoppas att ni har haft en fin junimånad med vad ni än har hittat på. I morgon går vi in i en ny...JULI!!
 
Ha det gott igelkott!
Kramelikram Veronica


7 kommentarer:

  1. Ska försöka mig på att göra flädersaft för första gången i mitt liv. Min kusin har massor fläder och jag fick gärna komma dit och plocka. Ska försöka komma iväg imorgon.
    Följer Kristian Gidlunds blogg och ska lyssna på hans program någon dag. En riktig skitsjukdom det där!:(
    Här har det också varit mycket tvättande och annat hemmafix i helgen. Imorgon ska jag passa på att byta i våra sängar när det ska bli hyfsat väder så man kan hänga ut tvätten.
    Vänner är guld värda!:) Oavsett om de finns på jobbet, i närheten eller i bloggvärlden!;) Kommer mail snart, måste bara kolla upp en sak först.
    Spännande med nya grannar också. Hoppas att ni kommer att trivas med dem.
    Kram

    SvaraRadera
  2. Tack för receptet. Nu är det bara flädern som fattas. Vill du vara snäll och skicka hit busken, haha
    Jag brukar lyssna på sommarpratarna på mina morgonpromenader. Men nu ligger jag efter, för i helgen har jag varit lat :)
    Vilken tur era nya grannar har. Som har dig som granne. Fast det vet dom ju inte om än :)
    Kram kram

    SvaraRadera
  3. Åh flädersaft är ju sååå gott! Brukar oxå göra det, men i år hinns det nog inte med tyvärr... Mitt liv har varit upp och ner en längre tid och idag går första flyttlasset för mig till en lägenhet in mot staden. En liten träff sen när jag kommit på plats vore trevligt om du kan och vill.
    Kram

    SvaraRadera
  4. Fint skrivet, nära och kära betyder så mycket och det gäller att inte glömma bort att visa det.
    och så många härliga bilder! trist med din kamera, tur ändå att man kan fota med telefonerna, det blir ju faktiskt ofta helt okej bilder med dem.

    Gott med flädersaft, jag har faktiskt aldrig gjort egen saft, borde nog ta tag i det :).

    Mamma och pappa har sin husvagn i Leksand så det var där vi var i fredags, perfekt att kunna åka och hälsa på så :).

    Ha det riktigt bra! Kram Jennifer

    SvaraRadera
  5. fläder... både vackert och gott!
    Önskar dej en härlig vecka!

    SvaraRadera
  6. *ler* Jag satte också flädersaft igår... det är sommar!
    och vilket läckert bord med mat och frukt... jammi!

    kram kram Malin

    SvaraRadera
  7. Flädersaft är bara så underbart !! Jag gjorde många flaskor ifjol så i år hoppar jag över. det finns fler kvar. men jag har norpat några blommor av grannen som jag ska stoppa i jordgubbssylten. Det sätter extra piff på den.
    Så mumsig fest du var på. Härligt !!
    Ha det fortsatt fint trots en halvsnäll sommar.
    Kram Eva

    SvaraRadera