Sidor

onsdag 26 juni 2013

Ibland måste man ha tur!

I morse kom det i full fart och med en väldig kraft dundrandes uppifrån skyn. Vad jag talar om? Regnet förstås! Herre gud som det regnade. Översvämning på ett flertal platser runtom här i omgivningarna. Själv såg jag inga vattenmassor just på vår tomt men vid en av husknutarna hade en del av stupröret fallit ner på gräsmattan. Om det var resultat av skyfallet låter jag vara osagt men som sagt VAD det regnade!!!!! Gräsmattan lyser av strålande grönt och det gillas förstås men att se mina fiender sniglarna komma krypande i en hel tomtearmé blir jag helt galen av att se. Vilken funktion de små krypen fyller har jag aldrig fattat. Funderar på att tillverka en skylt med text och bild, där det står "Slipp konkurrensen, kryp vidare in till grannen!" eller  "Att du inte skäms som äter upp våra växter!" eller" "Här finns inget att äta, det du gillar är redan uppätet!"  Alternativt "Vill du leva en dag till, gör dig inte besvär att besöka den här trädgården!" . Eller kort och gott...."Tänk inte ens tanken!". Förresten så kan de ju ändå inte läsa så varför ens fundera? Näe, nu pratar vi om något annat, roligare och trevligare.
 
Igår slutade jag tidigt och hade besök av en av mina fina vänner. Vi fikade, pratade, drog iväg på en lång och härlig cykeltur längs underbara åkrar och ängar. Sädesslagen böljade sakta i vinden och blåklockor, blåklint och annat vackert fastnade på näthinnan. Efter rundan hann vi precis ställa in cyklarna innan det började regna men vad gjorde det. Vi lagade kvällsmat och åt gott ihop innan hon var tvungen att åka hem till sig. Vänskap, visst är det som balsam för själen!
 
 
Vacker natur........
 
 
........och god mat.....
 

 
Vad vi gjorde av ingredienserna ska jag återkomma till en annan dag.
 
Idag har dottern varit med mig på jobbet. Att ha sommarlov betyder ju inte att det alltid är självklart att kompisar är hemma om dagarna. Det är flera av barnen som gått på ledighet på min avdelning så det går lite på tomgång nu innan vi pedagoger går på semester. Det plockas ner, tvättas, sorteras, flyttas osv. Dottern blir lite som flugmagnet när hon kommer och läser och leker för dem. Usch, det lät ju som att jag inte alls är med barnen, det var absolut inte så jag menade men ni fattar va? När man ska byta avdelning så blir det en hel del arbete som man vill ha avklarat innan man kan gå iväg och njuta av sin ledighet. Alla barnen ska flytta med och de har börjat prata om den nya avdelningen och gjort glada miner.
 
Efter mitt arbetspass så åkte vi in till stan. Jag hade fått en galen idé om att gå till frisören. Givetvis hade jag inte bokat men vi gick till den salongen som dottern var hos sist. Jo då, tid fanns idag...till dottern men inte till mig. Jag som verkligen behöver gå och kände att jag hade förtur. Ja, man får känna så fast man är mamma och hon bara är ett barn. Nåväl, jag fick en tid i nästa vecka. Okej, 7 dagar mer eller mindre, vad gör väl det! Den lilla damen i frisörstolen blev iaf tokglad över slutresultatet. Så även mamman som insåg att allt det slitna var puts väck och det blev jättefint! Önskemålet att få lockar gjorde succé hos damen. Det var t.o.m helt ok att längden blev lite kortare!
 

Den sockersöta damen som börjar bli stor
  
Innan vi åkte hem så smet vi in på Stadium för att kolla skor, återigen till den lilla damen. Efter diverse diskussioner och provning av 17, tja eller det var nog inte så många skor så blev det ett par som godkändes. Jag funderade ett tag på att ge upp. Sedan blev jag på gott humör igen när jag såg rean på plagg som både jag och barnen har behov av. Vi provade i hytten innan vi bestämde vad som skulle få följa med hem. Glada i hågen gick vi sedan där ifrån och jag var inne en snabbis i en annan affär och köpte solkräm innan vi knallade iväg mot bilen. Då upptäckte jag en sak och skrek till dottern att springa med mig tillbaka. Jag insåg att mitt Thomas Zabo halsband med berlocken som jag fick i morgongåva av maken för ett tag sedan inte hängde runt halsen!!! Panik, tokpanik, hjärtklappning!! Jag hade ju hängt av mig mitt långa halsband i provhytten för att inte fastna med det när jag skulle prova. Hade jag glömt att sätta på mig det igen? I 190 knyck in på Stadium och fram till disken. Mitt halsband! flämtade jag fram när jag andades lite mer normalt. Snacka om tur! Expediten hade varit inne i provhytten precis efter mig och tagit ut lite kläder som hängde där och sett mitt halsband. Tur att det var hon och inte de andra som var på väg in för att prova. Sitter här nu  och är så lycklig att allt slutade bra.
 
Våra tre L...Live, Love, Laugh
 
 
Nu ska jag krypa till kojs innan ögonen slår ihop av total utmattning. Har ni haft en bra onsdag eller har ni också hamnat i galna situationer kanske?
 
Ha det gott igelkott!
Kramelikram Veronica

5 kommentarer:

 1. Vad skönt att du fick tillbaka ditt halsband, vilken panik när man kommer på något sånt! Kram Kram

  SvaraRadera
 2. Tänkte på dig när jag såg nyheterna igår. Vad mycket vatten!
  Vilken tur med ditt halsband, alla är ju tyvärr inte ärliga när de hittar något sådant.
  Vet precis vad du menar när du skriver om jobbet. Jag har det likadant. Byte av avdelning och annt som ska fixas innan jag går på semester imorgon. Kommer inte hinna allt och hon som är kvar hade gärna velat ha bort mina saker igår när hon röjde i förrådet. Lite svårt att flytta sakerna innan den vars plats jag ska ta har flyttat sina saker.
  Ska bli underbart med semester, men som sagt, mycket som ska fixas innan.
  Vad gör man inte för barnen?!?;) Klart att du fick vänta en vecka på klippning. Hade en vild diskussion med vår dotter igår om detta att inte alltid få som man vill. Fick ett mycket argt meddelande på Kik av henne. Trodde inte att hon kunde skriva så... Som tur var vände det så vi var vänner igen när vi skulle sova.
  Ha en bra dag! Och jag måste säga att jag är glad över att vi inte har sådana där sniglar!;)
  Kram

  SvaraRadera
 3. Ja du milde vad det regnade. Inga översvämningar här , men vi har en säkerhetsbrunn som vi alltid inspekterar efter sådana skyfall. Kalmar var nog värst utsatt.Jag hade passande nog en heldag med bakning med kompisar som du kan läsa om på min blogg. Längtar nu efter sköna soliga utomhusdagar. Tror att det är en del i trädgården som behöver ses om.
  Så fin dottern blev och det blir du säkert också nästa vecka.
  Kram Eva

  SvaraRadera
 4. Regn men inga översvämmningar här och jag håller med dig, vänskap är verkligen balsam för själen :-) Kram

  SvaraRadera
 5. Ha ha! Hade sniglarna kunnat läsa hade du gjort succé med sådana skyltar :)Regn kan jag klara mig utan länge men vänner de behövs betydligt oftare.
  Kram Maria

  SvaraRadera