Sidor

söndag 23 juni 2013

Midsommarlopp,jordgubbstårta och fotoutmaning

Så var den redan slut, årets midsommar! Även i år tillbringade vi den i sommarstugan på härliga Öland. Jag och maken anmälde oss till grannskapets årliga midsommarlopp. En runda på 5,2 km runtom vårt område. När vi vaknade på morgonen så var jag så glad att vi möttes av strålande solsken. Efter bara några km längs med banan så började jag tycka att solens värme inte var särskilt lockande. Det var så jäkla varmt. Men men, varför klaga nu när solen är här? Ingen annan än jag själv hade ju bestämt att jag skulle springa. Nåja, i mål kom vi och jag kan väl säga att jag drack en hel del efteråt. Sedan blev det en lugn fortsättning av midsommarafton med traditionell lunch. Då lunchen serverades hade sommarsolen totalt gått upp i rök och det blev blåsigt och kallt och sedan började det regna. Jippi, not! Åskan drog även fram och vi såg hur det blixtrade på andra sidan vattnet. Alltså en ganska traditionell väderlek denna dag. När jordgubbstårtan senare skulle serveras så var det fint igen, härligt!
Jag påbörjade min sommarläsning av mina pocketböcker. Det var riktigt avkopplande att ligga där i en solstol och stifta bekantskap med rollinnehavarna i böckerna och få go värme från solen (ja, nu var det ok med värme....#ler) En skön promenad vid kvällskvisten avslutade midsommarafton. På midsommardagen ägnade jag mina timmar innan hemfärd till fastlandet till att måla baksidan av altanen. Då var det hot vill jag lova. Bikini var ett måste för att inte svettas ihjäl. Snyggt blev det och det var på håret att färgen räckte. Jag menar det verkligen när jag säger att jag skrapade ur absolut sista droppen ur hinken! På kvällen avnjöt vi en god måltid här hemma.

Ryggbiff, ruccola, salsa, mozarella
Det var så fint väder att i tog ut tv:n på altanen och satt där och såg på sommarkrysset. Vi brukar inte ringa in så ofta men igår tyckte dottern att vi skulle det och hon fick sin vilja igenom. Till hennes förtret så vann vi inte. Det syntes på henne att hon blev aningen deppig.
 
Idag har jag tvättat, bakat kakor och pillat med min iphone. Jag har ju blivit med en sådan nu då. Det blev en vit och just nu försöker jag lära mig hur den funkar. Är väl ungefär som ipaden men ändå inte. Maken tyckte att jag ställde en hel del  knasiga frågor men han är ju också så bra på allt sånt där tekniskt och datoriskt.
 
Idag är det dags för Fotoutmaning vänner emellan igen. Temat den här gången är SJU. Jag tog mina bilder till utmaningen i dag och gick ut och plockade 7 olika sorters blommor i min trädgård. Jag tänkte först sätta dem i en vas men sedan kom jag på det där med blommor och midsommar. Vem är då mer passande att tänka på om inte min älskade make. Honom drömmer jag gärna om! Blommorna hamnade inte under kudden men väl , tyckte att det blev vackrare bilder då. Här är nu mitt bidrag till Marias och Kristinas roliga fotoutmaning. Kolla in där så ser ni fler som deltar.
 


 
 
Snart vanlig arbetsdag igen. Nu börjar jag räkna nedåt, 2 veckor kvar, sedan är jag ledig. Det ska bli sååå skönt! Jag behöver verkligen slappna av och hämta nya krafter. Gillar mitt jobb på alla sätt och vis men semester behöver alla ha lite då och då. Hoppas att ni alla har haft en härlig midsommar! Vare sig ni är lediga eller går på jobb i morgon så önskar jag er alla en fantastisk måndag!
 
Ha det gott och tjingeling!
Kramelikram Veronica

8 kommentarer:

 1. Tycker inte om att springa när det är för varmt, klarar det dåligt. Kul ändå med ett sådant lopp som inte är så långt!:)
  Låter som att ni hade en bra midsommar och ganska mycket tur med vädret. Vi klarade oss från regnet utom på kvällen, men då var det rätt mysigt att sitta inomhus med tända ljus.
  Längtar efter att ha tid att läsa. Just nu har jag inte koncentration till detta. Är så mycket annat som stör tankarna.
  Vore jätte kul att träffas i sommar!:) Jag och barnen åker till Stockholm v 28 med min mamma och v 30 ska jag träffa en annan bloggvän här i min stad, men annars har vi inget inbokat. Jag har semester v 27-31. Min mail aid263a@tninet.se!:)
  Hade tänkt vara med på fotoutmaningen den här gången, men hittade inte inspirationen...
  Ha en bra måndag!
  Kram

  SvaraRadera
 2. Hua och springa i värmen . Nej jag promenerar hellre, tar god tid på mig att titta på blommor . Oftast är ju Ajax med och det blir naturliga stopp . Midsommar ser god ut hos er och så var det här också. Nu njuter vi av sommaren och får ta med dess skiftningar !!! i njutningen. Ingen semestertid här i huset förrän om några veckor.
  Ha det fint. Kram Eva

  SvaraRadera
 3. Vad härligt att fira midsommar på vackra Öland, vi ska åka dit nästa vecka:) Förstår att du börjar räkna ner till semestern, jag börjar v 27. Må så gott kram från vännen Maria

  SvaraRadera
 4. Men du vilken dröm att ha en sommarstuga på Öland,var har ni den? jag drömmer verkligen om ett eget litet sommarställe på norra Öland. Det är synd bara att vi bor så långt därifrån.

  Vilken bra midsommar ni verkar ha haft! Ja åskan och regnet på Ölnad upplevde vi också, tur att det var så snabbt övergående :).

  Må gott! Kram Jennifer

  SvaraRadera
 5. Låter som en härlig helg... men visst är det typiskt att det alltid ska regna vid fel tillfälle! Tur att solen tittade fram igen!
  Och du, angående den där boken... jag skriver ju en blogg, det får räcka! :-) Men tack för de värmande orden!
  Kram...

  SvaraRadera
 6. Låter gott med den tårtan efter den springturen :) Duktig du är!!!

  kram kram Malin

  SvaraRadera
 7. Sju blommor, så tänkte jag också ;) Och tårtan, så god den ser ut!
  Kram Maria

  SvaraRadera