Sidor

söndag 16 juni 2013

Sommarlov, god mat och böcker att läsa

Så var det sommarlov då...ja iaf för mina barn. De slutade i fredags och jag var där och tittade när de stod där på scenen i sina fina avslutningskläder och sjung. Dottern sjöng med sin klass, sonen sjöng med sin och spelade gitarr med 3 av sina klasskompisar. Kvällen innan var han så himla nervös men jag försökte peppa och uppmuntra honom om att allt skulle gå bra. På något sätt så hamnade  han där till slut och spelade så fint. Jag var så stolt över honom. Efteråt så sa han: "Mamma, hörde du, jag spelade inte fel en enda gång!" Jag noterade ganska snabbt att en färg som verkligen är en sommarfärg är turkost. Var och varannan som stod där hade något turkost på sig. Om inte helt så iaf något inslag av färgen. Dottern som älskar den färgen skulle givetvis ha det på sig så det blev turkost och vitt. Först så skulle det varit med kjol men 4 minuter innan det var dags att åka så bytte hon om till ett par turkosa skjorts istället. (vilket jag tyckte var synd) men som hon så tydligt uttryckte det; "Mamma, du förstår, det är inne med skjorts nu för tiden!" Jaja, det är väl lika bra att hänga med i svängarna. Det var sista dagen som båda gick med sina respektive klasser, i augusti byter de skolor. Har svårt att fatta att sonen redan ska börja på högstadiet. På kvällen åkte vi in till stan hela familjen och åt  god mat. Ett mysigt sätt att fira barnens sommarledighet på.
 
Kyckling med pasta och vitlöksbröd

Glass med valnötter och jordgubbe
 
Ja, barnens ledighet, jag och maken jobbar på ännu ett par veckor innan ledigheten infinner sig även hos oss. Guuud, vad jag längtar efter min semester!
 
I går var jag iväg på en annan otroligt härlig eftermiddag/kväll. Jag och typ 20 av mina kollegor var hemma hos en kollega. I strålande solsken satt vi ute på altanen i flera timmar, tills regnet behagade visa sig, igen, hmm. Vi hade ett läckert uppdukat kök bestående av ett fisktema. (alla hade med sig något) I morgon på jobbet ska jag ta reda på receptet på flera goda pajer och annat gott som mina kollegor hade gjort. Perfekt sommarmat som jag gärna vill prova på att göra. På tal om sommaren, då läser jag gärna böcker. Jag är verkligen en periodare vad gäller litteraturläsning. Stundtals slukar jag bok efter bok och kan inte sluta läsa. Ibland kan det gå hur lång tid som helst innan jag öppnar en bok. Egentligen vill jag läsa men tidsbristen gör att detta intresse blir liggande på is, vilken grämer mig mycket. Just nu ligger det ett gäng med spännande text här och bara väntar på mig. Ikväll blir det ingen läsning, jag är alldeles för trött men i morgon kanske? Undrar vilken jag ska börja med?
 
 
 
 
 
Vad har ni själva hittat på den här helgen? Har det regnat på er eller har ni legat pall i en solstol? Kanske har ni haft fullt upp med studentfirande? Hur som helst så hoppas jag att ni har haft en helt finemang helg, vad ni än har gjort. Snart är det ny vecka igen, oj vad tiden går. Gör nåt bra av den här måndagen, den kommer aldrig tillbaka igen!
 
Kramelikram Veronica

5 kommentarer:

 1. Fullt upp hör jag ...........
  Njut av att du får gå med på skolavslutningar för det kommer den dagen då du inte får det, så var det här i alla fall ................
  Det går snart tills du har semester , tiden har en förmåga att skena fram just nu...........

  Kram
  //Anneli

  SvaraRadera
 2. Härligt med nya böcker :) och sommarlov!!! Själv har jag tre arbetsdagar kvar... sen är det några veckor ledigt. Härligt!

  Ha en fin start på den nya veckan.

  kram kram Malin

  SvaraRadera
 3. Sonens skolavslutning fick vi inte komma på, men dotterns var vi på. Tyvärr fick maken inte ledigt, men jag och sonen var där och mormor, farmor och farfar. Dottern gick ut fyran och de hade hittat på en sak utanför programmet och chockade nog rektorn lite när de drog igång dans till "Gangnam style"!;) Mycket uppskattat inslag efter den mer stillsamma "Nu grönskar det..."!
  Vi har annars haft en rätt lugn helg. Jag och maken var på sommarfest i lördags och för första gången var barnen själva hemma. Vi var inte långt bort, så vi kunde komma hem fort om det varit något. Nu gick det jättebra.
  Jag är också periodare när det gäller läsning. Har ungefär lika många böcker som du som ligger och väntar på att bli lästa. Kommer säkerligen hinna med allihop på min semester som börjar om två veckor.
  Kram

  SvaraRadera
 4. Japp... nu längtar man sannerligen efter semester!
  Helgen har vi ägnat åt fester och firande... veckorna går så fort, snart så är det helg igen. Skönt!

  SvaraRadera
 5. Tittar in och önskar dig en härlig midsommar helg!
  Kram

  SvaraRadera