Sidor

måndag 3 juni 2013

Altan, djur, en himla regnig lördag och glada barn!

3juni står på agendan. Helgen och de sista dagarna av maj månad försvann som i ett trollslag. Fredagen inleddes med att vi hade två små nattgäster här, nämligen barnens kusiner. Det blev en lugn kväll, 5 åringen som avgudar vår 12 årige son kröp upp bredvid och satt väl där tills det blev läggdags. Dottern och tjejkusinen som bara är ett år yngre kollade på film och smaskade på fredagsmys. Med andra ord så blev det en otroligt lugn kväll för mig och maken. Vi satt nöjsamt helt ensamma och såg finalen av Let's dance och drack en god flaska vin. Men det var i fredags det.

I lördags regnade det och regnade det och regnade det, vilket väder. Därav en passande dag för tvättmaskinsgöra. Den här nya maskinen är verkligen bra. Bara det att det finns ett program som gör att jag inte behöver stryka skjortorna är ju helt underbart. Ja, det funkar faktiskt. Med tanke på makens jobb så blir det en hel del skjortor, så ni förstår kanske min glädje. Jag bakade även en väldigt god kaka men den visar jag i nästa inlägg. Min make trotsade tappert väderleken och jobbade vidare med altanen. När han kom in efter avslutat pass så var han som en dränkt katt minst sagt. I går hade inte kläderna torkat men på med andra och ut igen. Själv började jag arbetet med kullen. Det blev en kamp mellan mig och kirskålen. För tillfället leder kålen men jag ger inte upp. Någon sa att jag kunde göra sallad på den men fattar ni hur mycket sallad vi skulle äta här då. Snart är kullen iaf äntligen snygg igen.  Sedan sopade jag på altanen och plockade bort alla brädor, skruvar, spån och lådor. För vet ni vad? Altanen är färdig! Nu är det bara lite annat som det ska fixas med, stenar runt om och lampor och så. Nu funderar vi på vad vi ska ha för möbler. Jag har tittat runt i tidningar och googlat för att få altantips och andra idéer.  Det finns en hel del som faller mig i smaken. Jag sa att jag gärna ville ha armeringsjärn så att det kunde klänga någon växt där vid altanen och vet ni...jag fick det! Det blev jättefint tycker jag.

Den här helgen har vi sett många djur av olika slag. Grannhunden som hastigt och lustigt besökte oss, rådjuret som kom och ät på plommonträdet, sniglarna med skal som kryper omkring typ överallt, nässelfjärilen som slog sig ner på altanen. Vi hälsade även på våra små flygfärdiga sparvungar. Två av dem gjorde tappra försök att använda sina vingar  men de har inte knäckt den koden ännu. De kanade fram på altanen och tjongade in i fönsterblecken många gånger. Det såg lite roligt ut men jag tyckte så synd om dem.
Ser ni rådjuret bredvid trädet?


Ja visst ja...det var ett djur till som vi upptäckte när vi skalade potatis i fredags. Har ni sett POTATISGRISEN? Ni vet, polis, polis, potatisgris! Jag trodde bara att det var en ramsa men tydligen så finns den, kolla här...


En sådan söting kan man ju inte skala!


Hoppas att ni har haft en bra helg allihop. Nu ser vi fram emot en ny vecka med nya utmaningar och många skratt och fint väder. Min vecka innehåller bl.a en sommarfest på jobbet och för en stund sedan kom vi hem från ett besök på sonens nya skola som han ska börja på i augusti. Han har fått träffa sina blivande klasskompisar och han sa att han var mycket nöjd. Ja, det bådar ju gott! Då vet jag att han kommer njuta av sommarlovet. Idag har dottern varit på sitt andra besök i skolan som hon ska börja i efter sommaren. Hon var också nöjd. Särskilt glad blev hon över att ha blivit bjuden på poolparty redan nu på onsdag av en tjej i klassen. Min ledighet närmar sig så sakteliga. För att uttrycka det i klartext...vääääldigt sakta. Nåja, snart är den här, den efterlängtade semestern. Om några ynka veckor slutar barnen skolan och går på sommarlov, vilken härlig tid!

 Bästa måndagen till er mina vänner!
Kramelikram Veronica

3 kommentarer:

 1. Fin altanen blev!:) Skulle också vilja ha ett sådant staket och armeringsjärn någonstans.
  Kul att båda barnen är nöjda med sina nya skolor! Börjar sonen 7:an nu?
  Här har jag också kämpat mot kirskålen i helgen och just nu leder jag med 1-0!;)
  Kram

  SvaraRadera
 2. Så fint det blev med altanen. Vad praktiskt att ha altan på båda sidor om huset, och ta vara på alla soltimmar det bara går.
  Fiffigt också med armeringsjärnet, såå snyggt också!
  Ha en fortsatt fin vecka!
  Kram

  SvaraRadera
 3. Mysigt att vara barnvakt till sådan goa ungar :).

  Altanen blev verkligne superfin tänk så bra ni kommer att ha det där i sommar, härligt!

  Vad skönt att barnen känner sig nöjda med de nya skolorna, det känns ju så mycket bättre för en själv när man vet att sina bästa har det bra. Kul att dotterna redan blivit bjuden på party :).

  Härliga bilder på djuren!

  Jag önskar dig en riktigt bra vecka! Kram Jennifer

  SvaraRadera