Sidor

tisdag 28 maj 2013

Jag älskar mina barn så in i vassen mycket.......

 ............och jag vill dem alltid det bästa! Flera gånger har dottern kommit hem och varit ledsen över situationer som hänt. Vi har haft långa samtal innan läggdags och jag har ofantligt många gånger sagt att det ordnar sig, det blir bättre i morgon. Det är inte lätt att vara flickan som vill ha svaren från sin mamma. Det är inte lätt att vara mamman som ska försöka hitta de rätta svaren. Så har det varit bra några dagar och sedan kommer tårarna krypandes på dotterns kinder igen. Efter att min hjärna och mitt hjärta fått tuppjucket flera gånger om och när jag sagt orden..äsch, bry dig inte om det.....hur många gånger som helst , så sa mitt hjärta STOPP! Jag kunde inte se tjejen som älskar att gå i skolan och är så ivrig att vilja lära sig nya saker vara nedstämd och lägga energi på att älta tråkigheter. Det kan vara jobbigt att vara snart 10 år och kanske speciellt tjej. Killar kan leka många men tjejer går bara 2 och 2, ja, ni vet hur det kan vara. Jag vet, jag har oxå varit 10 år och jag är oxå tjej. 
 

 
Nu låter det kanske som att hon inte alls har några vänner och står där helst ensam men oh nej. Hon har kompisar, flera stycken, både tjejer och killar i olika åldrar. Men....konflikter och osämjan smyger sig på titt som tätt. Min kloka fina självständiga dotter sa häromdagen...mamma, jag vill prova på något nytt! Mina gamla kompisar finns alltid kvar och vill de inte leka med mig så var de inte mina kompisar! Igår så var vi på besök i en annan skola. Vi blev väldigt väl mottagna. Efter 2 timmar i klassen så undrade dottern om hon fick stanna hela dagen? Hon fick det och när jag åkte till jobbet så var hon kvar i 4 timmar till. Det tog alltså bara två timmar och en rast för henne att bestämma sig om ett viktigt val. För henne ett riktigt viktigt val!  När hon lämnade skolgården så fanns där ett gäng nya kompisar (hon känner redan flera av dem sedan tidigare) som vill vara med henne och som längtar tills nästa vecka då hon dyker upp på besök igen. Hon har bestämt sig för att börja där i augusti. Jag ringde maken och berättade och jag hörde hur glad han lät i telefonen. Nu i kväll var vi med på deras sommarfest. Vi fikade, spelade brännboll och lekte den berömda Flaggan. Min dotter kom fram till mig, såg mig djupt i ögonen och sa; "Mamma, jag gillar dig inte så mycket.. jag gillar dig jääääääättemycket!!!" Kommer nog aldrig att glömma den kramen som sedan följde innan hon sprang iväg till sina vänner igen. Min modiga lilla sötgos. Du är verkligen en riktig tuffing, villig att stå på egna ben och testa nya utmaningar. Mitt hjärta har fått tuppjucket återigen.....denna gång är det glädjeskutt som studsar runt i min kropp. Jag är så glad att vi åkte på besök. På något sätt så löser det sig alltid, frågan är bara hur. Nu har jag hittat svaret på den frågan och jag är så tacksam. Jag älskar mina barn så in i vassen mycket och jag vill dem alltid det bästa!!!!
 
 


 Från mig till er alla underbara!
Kramelikram Veronica

8 kommentarer:

 1. Vad härligt att det kändes så bra i den nya skolan!:) Är ju så jobbigt när barnen inte har det bra i skolan.
  Vår dotter har två bästa kompisar och det är inte helt lätt dem emellan jämt. Är svårare för tjejer att vara flera, fattar inte varför?!?
  Kram

  SvaraRadera
 2. Åh jag blir nästan tårögd av att läsa vad du skriver Det gör ju så ont i en om barnen inte mår bra.
  Så skönt att hon verkar trivas på den nya skolan :)
  Kram

  SvaraRadera
 3. Så fint skrivet! Och vad skönt om det löser sig för din dotter. Håller tummarna för att det går vägen hela vägen!
  Kram Karin

  SvaraRadera
 4. Inte lätt men skönt att det verkar lösa sig. Kram

  SvaraRadera
 5. Visst är det tufft när barnen inte trivs i skolan, man vill ju deras bästa och att de ska må bra hela tiden. Vår dotter är ju i samma ålder och trivs inte heller alla dagar. En del saker beror nog tyvärr på hennes högfungerande autism, men vi hoppas hon snart kan få stöd i skolan. Vilken tur att det löste sig för er, känns drastiskt att behöva byta skola (inte kunna få hjälp där man är)men underbart att hon trivs och att det blev bra! Stor kram från Maria

  SvaraRadera
 6. Ja barnen är ju det finaste vi har och det enda man vill är ju att de ska må bra. Att trivas i skolan är ju jätteviktigt eftersom de tillbringar så mycket tid där. Det är synd det där med tjejer tycker jag, att det ska vara så svårt att vara fler än två, jag märker det redan på min 5-åriga dotter att det kan bli tjafsigt om de är fler än två :(.
  Nu håller jag verkligen tummarna för att din flicka kommer att få må alldeles utomordentligt bra och att hon kommer att trivas i nya klassen!
  Ha en fin fredag och en bra helg! Kram Jennifer

  SvaraRadera
 7. Hej igen Veronica!
  Nu kan du läsa vad jag haft för mig senaste tiden, iaf lite av det och jag har inte fastnat i symaskinen. :-)
  //Karin

  SvaraRadera
 8. Hej!
  Jag blir helt tårögd. Så modigt av en ganska så liten flicka. Du kan gått klappa dig på axeln du med. Min stora kille började ny skola när han började sjuan. Han ville gå handbollsprofil i Lund tillsammans med några handbollskompisar. Detta innebar buss och en bit att traska men det har gått jättebra.
  Stor kram till dig min fina vän.

  SvaraRadera