Sidor

söndag 26 maj 2013

Mammabok, fotoutmaning och blöta hål

I dag är det Morsdag och jag blev uppvaktad redan innan jag kommit ur sängen. Dottern hade knåpat ihop en väldigt fin sak. Jag fick en hel bok, en mamma-bok! När jag läste den så började jag nästan att gråta, det var så vackert det som stod däri. Texter, dikter och även bilder på vår familj. Tack min älskade unge!!
 
 
Det är inte alla som har en egen Barbiemamma!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Annars så kan man väl säga att detta är ett  inlägg från fru Gräver! Ja, jag tror att jag ska börja titulera mig det namnet. Igår grävdes det fler plinthål till altanen och gud vad svettigt det blev. Solen och värmen var enorm om man var på rätt sida. Vinden på ena sidan altanen var kall och på den andra intill husväggen var det såååå varmt. Det gick åt en hel del vatten och lite glass. Nu är inte mycket kvar innan golvet kan läggas på plats, så underbart roligt!!! Övrigt grävande har det annars varit på lite olika platser runt om i trädgården. Björnbärsbusken har fått sig en omgång. Jag snackade allvar med den och förklarade att det faktiskt var en taggfri variant så det där med att en del grenar börjar få taggar kunde den sluta med ögonblickligen. Vad är det för fasoner egentligen? I växthuset har det blivit ordning och reda och tomatplantorna kan ääääääntligen flytta ut dit.
 
Idag är det åter dags för Fotoutmaning -Vänner emellan. Temat den här gången är Baksidan. När jag låg där på baksidan och grävde hål så kom tanken upp att maken skulle fota mig bakifrån. Efter närmare eftertanke så tänkte jag att det skulle han inte alls göra. Därför visar jag nu istället några bilder från just baksidan på vår tomt, tagna för några timmar sedan.
 
 
 
 
 
 
 
 När jag var ute så konstaterade jag även en annan typ av baksida, nämligen den som kommer helt gratis när man har hus och trädgård......OGRÄS!!! Även om detta gräs iofs är ganska vackert.
 

 
 
Jag fotade min barn bakifrån när de satt vid köksbordet tidigare idag.  Sonen åt söndagsfrukost bestående av ett stort antal rostade brödskivor och ett glas o´boy.  En kanonfrukost enligt en 12 åring....hmm. Dottern läste Kalle Anka samtidigt som hon lyssnade på MP3...hur nu det går ihop? Vill ni se fler som fotat om detta tema; titta in hos de fina bloggarna Edith och jag och Mamma med ambitioner
 
 
 
 
 
Kommer ni ihåg skogsklematisen som vi grävde upp och planterade ner vid vårt körsbärsträd som är död? Den har börjat få knoppar. Wow, nu håller jag tummarna för att det ska bli blommor också.
 
 
 
 
 
Nu ska jag förbereda för morgondagen, en ny måndag väntar. Hoppas inte att det regnar lika mycket då som det har gjort idag. Men som sagt...regn är bra för leran och gräsmattan och allt annat som växer!!! Lika bra att tänka positivt, med andra ord..... det kommer att bli en kanonbra måndag!
 
Ha det gott igelkott!
Kramelikram Veronica
 

4 kommentarer:

 1. Vilket fint hus du bor i!!!
  Va gulligt av dottern att få en fin bok!!!
  Älskade barn!!Jag blev oxå uppvaktad med blommor och tidning!!
  Ha en fin Måndag!!
  Kramar Lotta

  SvaraRadera
 2. Vilken gullig Morsdagspresent. Baksidan på ditt hus ser helt okej ut.Fin grön gräsmatta och bygge på gång. Och så roligt att klematisen klarat sig. Du ska se att det blir massor med blommor. Lämnar en annan blomma till dig när jag kör till stan nästa gång.Du kan mejla mig adress så ska jag väl hitta. Vet ungefär.
  Kram Eva

  SvaraRadera
 3. Hej på dig! Så kul att du kikade in hos mig :). Jag köpte plastmöblerna på ÖoB och kuddarna fanns också där, ibland går det faktiskt att hitta helt ok grejer där och nu behöver jag inte känna någon stress över att hitta trästolar :).

  Vilken otroligt fin morsdagspresent du fick, sådant värmer verkligen gott i ett mammahjärta.

  Ha det gott! /Jennifer

  SvaraRadera
 4. Vilken underbar present du fick på morsdag! Det är ju nästan så jag börjar gråta bara jag läser om det ;)Och vilket jobb du gör med allt grävande.
  Kram Maria

  SvaraRadera