Sidor

söndag 12 maj 2013

Vacker present och fin helg!

Så har den varit här igen, den älskade och efterlängtade helgen. Vad som hänt här hemma ska jag strax berätta men först så backar vi bandet ett par dagar. I torsdags kväll så var jag ute på roligheter minsann. En förälder som har sitt barn på min förskola ville visa sin uppskattning över hur nöjda hon och hennes man var över vår verksamhet. Hon tyckte att det var på tiden att VI blev ompysslade! Helt underbart! Såååååå, mina kollegor och jag blev inbjudna till hennes frisörsalong på lite härligheter. Vi bjöds på vin och tilltugg och fick bli schamponerade och fick fina frisyrer. Jag blev lockad i håret, läckert!

Nu var det dock inte bara det som hände den kvällen. Ett par timmar tidigare så hade jag mött upp min kollega. (Hon hade frågat om vi inte kunde träffas lite tidigare) utan att jag visste något så dök 13 av mina kollegor upp!!!! De skulle gå och äta med mig och fira att jag blivit fru. Wow, vilken överraskning! Vilka fantastiskt fina kollegor jag har. Love you friends! Jag åt underbart god mat och fick en väldigt vacker present. Den här ska jag ställa på bordet med ljus i. Jag ville se hur det såg ut på bordet vid altanen och jo, den kommer att bli så bra där om sommarkvällarna.

Hantverk från Öland är alltid lika uppskattat.
 
 

Här har arbetet med att förstora altanen fortsatt. Hur det går, jo tack det går framåt. Maken är så duktig och han har haft god hjälp av vår vän U. De har tagit bort gräs och grävt hål till att ställa ner plintarna i. Även sonen har varit behjälplig med att bära, hålla och hämta grejer. Det ska bli så roligt att få iordningställa sedan med krukor och blommor och möbler. Jag längtar verkligen!

Snart är det altan på båda sidorna om utbygget
Själv har jag grävt upp diverse blommor som jag ska plantera på annat lämpligt ställe. Kändes ju inte så roligt att ha dem kvar under den nya altandelen. Så det får nog bli att jobba med det ett tag. Vi har en kulle som delar vår och grannens tomt och troligtvis så hamnar några växter där. Stenarna flyttades dit direkt. Den där kullen är ett projekt för sig själv. Det händer olika saker där beroende på vilken tid det är på säsongen. Mitt i sommaren brukar den vara full av fägring. Vi får se vad det blir av den nu i år. Den går iaf inte att ta bort för inuti finns det fullt utav stenar och keramikskärvor från svunna tider. (långt långt innan vi flyttade hit) . Jag provade att platta ut den när vi kom hit men det var liksom lönlöst. Lika bra att fylla den med jord, sten och grönska.
 
 
Fler plintar och planteringsjord. Mannens och mina sysslor!
 
Igår gjorde jag även en rensning i dotterns garderob. Hon växer så det knakar och väldigt många kläder har blivit alldeles för små. Nej, ut med det och in med nytt. En aning motvilligt höll hon sig kvar och provade vilka kläder som hon skulle ha kvar. Givetvis så lockade ju lek med hennes kompisar mer än att behöva göra det hon gjorde. Nu i dag har hon dock konstaterat vid ett flertal tillfällen att hon har det så fint i sin garderob. Mamman ler och instämmer...
 
Idag har vädret och jag varit riktigt sams. Skjorts och mestadels linne, underbart. Ser att jag har fått färg. Tyckte jag att det brände när jag klippte gräset. Näe, nu är det allt läggdags om man ska orka upp i morgon. Ny arbetsdag med nya utmaningar. Hoppas att ni har haft en härlig helg och att solen har lyst även hos er!
 
Ha det gott alla underbara!
Kramelikram Veronica


9 kommentarer:

  1. Vad najs att få en extra altan och kunna ta vara på solen ännu mera :)
    Skoj med överraskningen kollegorna fixat och även uppskattningen som ni fick :)
    Önskar dig en fin kommande vecka!
    Kram och god natt!

    SvaraRadera
  2. Vad roligt att bli så uppskattad av föräldrar! Kul att kollegorna överraskade med lite fruhippa, alldeles underbar present, såg dem på en julmarknad i vintras, sååååå fina!
    Hoppas du får en härlig början på denna veckan. Kram

    SvaraRadera
  3. Härligt med stor altan och i olika väderstreck, även om det ger en del merarbete!:) Perfekt att göra kullen till något fint nu när den inte går att ta bort.
    Härligt med så fina kollegor och inte helt fel med sådan uppskattning från föräldrar på jobbet.
    Tänkte på dig igår när jag fäste trådarna på min fjärde spindelsjal, men ta den tid du behöver. Vet själv hur livet kan se ut emellanåt!:)
    Skulle också behöva gå igenom dotterns garderob. Även sonen behöver nytt upptäckte vi i helgen när han fick på sig sina gamla shorts. Igår kväll kollade vi storleken och blev rätt fulla i skratt när vi upptäckte att han klämt ner sig i storlek 146!!! Ca 170 lång i dagsläget, men du kan ju tänka ut att vikten inte är i proportion till längden!;) I midjan fanns det fortfarande plats, men de satt åt över låren. Inköpta till skolavslutningen i sexan för snart två år sedan...
    Ha en bra vecka!
    Kram

    SvaraRadera
  4. Mysigt att bli ompysslad och överraskad. Vad fint ni kommer att få det hemma omkring :)
    Visst är denna årstid underbar, jag älskar att fixa i trädgården, höra fåglarna sjunga och ta en kopp kaffe i solen.
    Hoppas allt är bra med dig och de dina, det har inte varit mycket till skrivande från min sida men nu börjar jag vakna till liv igen.
    Stor bamsekram Kristina

    SvaraRadera
  5. Hej
    tack för din snälla komentar.
    Stämpeln är från jenny K Tror jag köpte den på scrapfakbriken,
    pappret är från landstorken, tyvärr kommer jag inte ihåg var jag köpte det,
    hittade det på en mässa.
    ´Hoppas jag har hjälpt dig lite,
    Kram Elin

    SvaraRadera
  6. Vilka underbara kollegor och vänner! Såklart de vill fira att du blivit fru! Stor grattis till dig/er! Vilken härlig upplevelse med skidbacken! Underbart! Och berlocken du fick som morgongåva var såå fin! De tre små orden säger verkligen allt!

    Ta hand om dig fina!
    Kram

    SvaraRadera
  7. Vilka underbara överraskningar !! Heder till den föräldern som gav er en sådan perfekt uppmuntran. Fin present ni fick och ljuslyktor kan man aldrig få för många av.
    Kullen på er tomt är ju superfin . Den ska du plantera med låga växter och så vårlökar. Jag kan bidra med vita violer om du vill ha, de sprider sig och bildar små "hobbar". Vi har sådana kullar i stugan med och jag står där varje gång och funderar på vad jag ska göra.Kanske blir det backtimjan för där är nästan bara stenar.
    Ha det gott.
    Kram Eva

    SvaraRadera
  8. Här har jag missat något... ETT JÄTTESTORT GRATTIS frun !!! Så roligt och så festligt i en skidbacke.. så kul!!!

    Vilken fin present du har fått, har alltid beundrat dessa lyktor dom är så snygga. Kraaaaaaaaaaaaaaam Anneli

    SvaraRadera
  9. Altanbygge, spännande och roligt! och vilka härliga snöbilder du bjöd på nyligen. Gillar hoppet speciellt :)

    kram kram Malin

    SvaraRadera