Sidor

tisdag 7 maj 2013

Massor med härligheter!

Är det underbara vädret här för att stanna? Jag hoppas verkligen det för att vara utomhus är ju bara så himla härligt!! Idag blev det både en runda till skogen och mycket gårdsvistelse på jobbet och  i förrgår var jag inte inne många minuter kan jag säga. Jag höll till i trädgården typ hela dagen. Måste säga att jag känner mig så väldigt nöjd med mig själv. Gången på framsidan av huset fick sig en rejäl omgång. Mellan plattorna finns nu inga som helst spår av ogräs och annat som man inte heller vill ha där. Ja, det tog ju ett bra tag men ska det va så ska det va! Vi (maken och jag) grävde upp klematisen på baksidan (en skogsklematis som vuxit där som ogräs, ett snyggt sådant...#ler) men som nu inte alls kan stå kvar där pga att vi ska utöka altanen. Först så verkade inte klematisen alls gilla förslaget på att vilja flytta på sig. Den kämpade tappert emot spaden och våra händer men skam den som ger sig. Haha.....vi vann den striden! Nu är den planterad vid vårt gamla körsbärsträd (som tyvärr kolade vippen) förra året. Vi sågade av lite grenar upptill och tanken är att den ska "få liv igen" med härlig skogsklematisgrönska runtomkring sig. Ja, så hoppas vi iaf. Vidare så räfsade jag löv vid växthuset, där säkert 99% av lekplatsens (som vi bor grannen med) löv verkat ha ramlat ner.....hmm. NUUUU..är det ett minne blott (tills nästa lövfällning behagar komma....)

Det sistnämnda är ett nödvändigt måste men nu.....tillbaka till härligheterna..
 
1) Besöket i blomsteraffären resulterade i att både ett gäng väldoftande kryddor och blommor kom med hem i bilen.
 
2) Vi avnjöt en läcker måltid på altanen i solens sken i förrgår kväll. Sjutton vet om inte maten smakar godare när vädret är vackert. Vad tycker ni?
 
Fisk, ris och grönsaker i solsken
 
3) I lördagskväll så var jag ju iväg på återträff med min gamla gymnasieklass. Wow, så kul det var att träffas igen. Vi var hemma hos en tjej på Öland. Alla kunde av olika anledningar inte komma men vi som var där hade väldigt roligt. Vi pratade länge och väl om ditten och datten. Någon hade ordnat med musiktävling (vilken musik var populär 1989?) en annan hade gjort en tipsrunda (ja, vad mindes man från skoltiden?) några hade bakat smaskigt goda kakor till kaffet (mums!!!!) några hade med sig bilder från de där åren (ville man titta?) ja, lite koll verkade jag hur eller hur ha på de där frågorna på tipsrundan. Jag vann pris och vi tre som hade flest rätt fick även en annan uppgift.....att anordna nästa träff. Ok, bara att börja planera då...
 
4) Just det, att få större altan är väldigt härligt! Perfekt med yta på två sidor. Här ska det grävas!
 
 
5) Igår kom vår nya tvättmaskin. Tack gode Gud, nu kan vi börja tvätta igen. Den andra pensionerade sig själv för en vecka sedan. Tur är då att man har svärmor som ställer upp när man behöver hjälp! Har suttit och läst instruktionsboken och det tog ett tag. Mycket nyheter där minsann. Vet ni förresten hur mycket damm och smuts det finns under maskinerna när de stått där ett tag? Det vet jag...

6) Måste oxå avslutningsvis få visa er när min uppfinningsrike son skulle flytta på kaninburen ( ja det är ingen kanin där inne om någon undrar) Vad gör man om buren är dötung? Jo, man tar givetvis den stora snösläden! Är det inte härligt så säj...?!!
 
 
 
Nu är jag helt slut för idag. I morgon ska visst regna här och jag som hade tänkt plantera mina plantor eftersom jag slutar tidigt. Tja det får väl bli några maskiner med tvätt då. Jag som har ny maskin och allt.
 
Ha det gott igelkott!
Och hiskeligt härlig onsdag på er alla underbara!
Kramelikram Veronica


4 kommentarer:

 1. Det har varit ljuvligt väder ett par dagar här också!:) Inte jättekul med möte igår kväll, men inte sjutton kunde jag veta att det skulle vara sådant kanonväder då när jag planerade in mötet i januari...
  Ska också fixa nya blommor till utekrukorna och plantera lite nytt som jag fått av en kompis idag. Slutar också tidigt, så jag hoppas regnet håller sig borta tills senare ikväll.
  Kul med en återträff och det vore kul att se om jag hade kunnat de där frågorna!:)
  Spännande med större altan också. Vi hade planer på ett uterum i år, men det tyckte inte grannen!:( Vi får väl se hur det blir i slutändan.
  Du måste visa bild på körsbärsträdet sedan när klematisen blommar. Perfekt att kunna "återuppväcka" ett dött träd på det sättet.
  Förkylningen sitter i, men det går sakta framåt. Försöker att inte stressa upp mig över det utan det blir som det blir med Gbg-varvet.
  Kram

  SvaraRadera
 2. ojojoj... vad mycket härligheter!
  Ser fram emot att se projekt altan-bygge!

  SvaraRadera
 3. Mycket på gång hos dig! Hoppas att du har en härlig dag, här har vi varit på fotbollscup och imorgon blir det jobb innan det är dags för helg igen:)
  Kram

  SvaraRadera