Sidor

tisdag 21 maj 2013

Många projekt i helgen, heja Sverige och ilandsproblem

I gårkväll hade vår avdelning föräldramöte. Det var bra uppslutning och jag är nöjd med vårt upplägg. Jobbar med två helt underbara kollegor som jag inte på något sätt önskar vara utan. De tillsammans med barnen fyller min arbetsdag med så rackans mycket glädje. Kram på er! Jag som annars inte är överförtjust i måndagar (hade gärna önskat längre helger) känner att det blev en fin start på veckan. Att det sedan blev en solig eftermiddag gör ju inte saken sämre precis. När jag hämtade upp son och dotter hos farmor och farfar så möttes jag av underbar fägring längs vägen. Åh, vad den här årstiden är vacker ändå! Nu ska jag försöka sammanfatta helgen för er och sedan ta itu med den här veckan.


Ja, vilken helg man har haft! Även om inte vädret har visat sig från sin bästa sida, (det var mycket bättre innan helgen anlände) så har jag ändå hunnit med en hel del. I fredags stängde jag på jobbet och var inte hemma här förrän efter kl 19. Då orkade jag inte många knyck minsann. Hade tänkt krypa upp i soffan och inta viloläge och bara umgås med resten av la'familja. Istället så var jag tvungen att ta itu med en sak och hamnade vid datorn för att få iväg ett viktigt mail. Det blev ett låååångt men nödvändigt mail som gjorde mig både ledsen och arg. Vad det handlade om vill jag inte gå in på just nu.

I lördags åkte jag och maken en runda och slängde skräp vid återvinningen och den tanken var det visst fler som hade tänkt. Tror minsann att alla bilar hade släp där bak. Mycket av det som vi slängde var sådant som jag rensat ut från lekstugan. Tänker göra det fint där och skapa en mer användbar plats till dottern. Jag visar mer när jag är färdig. Annars har jag och maken jobbat vidare med altanen och i lördags så kämpade jag med att gräva ett hål. Kan säga att det tog ett tag. Jag fick ta fram spettet ett par gånger, shit vad stenar!!! Nåja, jag klappar mig på axel för det gick ju ändå ganska bra. sedan bytte jag om för att åka iväg till ett barnkalas en stund. Kommer ni ihåg flickan som jag berättade om som hade önskat att  Pippi Långstrump skulle komma hem till henne när hon hade sin födelsedag? Ja, jag fick allt ett samtal från mamman som sa att dottern pratat sig varm om Pippi. Att flickan blev glad när jag kom gick inte att ta miste på. Hon sken som sola i Karlstad och ville inte släppa iväg mig när det var dags för mig att gå. När jag efter mycket om och men ändå smet iväg så ropade hon " När jag fyller år nästa år så gör jag det den 11 maj då oxå. Kan du komma då? " Underbara lilla unge....vi får väl se!



Så blev vi av med lite kosing, ja eller rättare sagt maken blev det! Jag har aldrig kontanter, använder mest kortet. Vi undrade om dottern och kompisen ville tjäna lite pengar genom att hjälpa oss med att plocka maskrosor. Dessa gula blommor i all ära men behöver ALLA dunbollar blåsa till just vår gräsmatta? Jag bara frågar! Hur eller hur så skulle de få 1 kr/rot som togs upp. Inte trodde väl vi att de skulle hålla på ett tag.  Nej de skulle  säkert tröttna efter en stund. Ok, vi blev skyldiga 130 kr.....ja eller maken då. Funderar på att sänka till 50 öre nästa gång eller gäller löneutvecklingen även på ogräs, tror ni?



I helgen blev jag även sugen på muffins och bakade ett gäng av kladdkakevarianten, vilka jag tycker är fasligt goda och även lätta att göra. (receptet finns här bredvid från förra gången jag bakade det) Några fick hänga med till våra vänner som vi var bjudna till på kvällen och de tog snabbt slut. Vi åt som vanligt underbart god mat. Jag smaskade i mig årets första rabarberpaj (då var man allt lite i himmelriket...yammi) och vi höll tummarna för Robin i melodifestivalen. Som ni säkert vet så gick det inte så bra för honom men Danmarks bidrag som vann tyckte jag hade en bra låt. Söndagen avslutades helt ljuvligt då våra svenska hockeykillar knep VM-guldet framför ögonen på Schweiz. Grattis!




Hade gärna varit på plats och sett det live även om det även funkade fint i soffan. Var ju förstås uppe och hoppade och skrek ett par gånger men kom inte och säg att det inte är tillåtet i sådana här sammanhang! När jag väl skulle gå och lägga mig så öste regnet ner, ja himlen fullkomligt öppnade sig och det började hagla. Kornen forsade ner som spjut och jag fick faktiskt med på bild hur det såg ut som pilar i luften, fräckt!



 Det höll på ett bra tag innan jag till slut somnade ifrån ljudet. Ska tillägga att även åskan härjade här omkring ett tag. Om åskan tycker jag inte......även om nu det är en helt annan historia.....

I helgen har några av mina vänner varit och sprungit Göteborgsvarvet och en annan vän har varit i Köpenhamn och sprungit maran. Jag kände mig faktiskt lite lat när jag var inne på datorn och kollade resultat och berömde dem. Fast å andra sidan så hade jag inte anmält mig till något och som jag har sprungit omkring den här helgen så är jag nog nästan uppe i en mara....... #ler

Nu ska jag fundera över några ilandsproblem.....vilken färg ska jag ha på handdukarna på lilla toan? Vad ska jag plantera i krukorna på nya altandelen? Vilket hål ska jag fortsätta gräva vid altanen? Ska jag börja läsa den deckaren som redan ligger vid sängen eller ska jag ta den andra deckaren som jag fick låna av svärfar? Ja, ni hör ju vilka dilemman man kan ha en vanlig tisdag. Hoppas att ni haft en fin helg och att ni också löser era ilandsproblem, för visst har väl även ni sådana?!!

Bästa tisdagen till er friends!
Kramelikram Veronica

6 kommentarer:

  1. Har en kollega som skrivit en lista över "att-göra-saker" i trädgården och hur mycket varje syssla är värd till sina barn. Hon betalade gärna lite för att få hjälp. Inte dåligt att hålla på så där länge med maskrosorna!:)
    Visst är det skönt med kollegor man trivs med!:) Jag ska byta kollegor till hösten och helt hundra bra känns det inte, men men.
    Vad mycket du hunnit med i helgen och visst har man ofta i-landsproblem.
    Jag sprang ju Göteborgsvarvet i hettan i lördags. Idag börjar det kännas bättre i benen, men trappor är inte kul.
    Kram

    SvaraRadera
  2. Hihi, ja alla dessa joppiga beslut ;)
    En fullspäckad helg och visst var det kul med ett VM-guld där på slutet av helgen :D
    Kram

    SvaraRadera
  3. Ojoj... Vad du hinner med.
    Får ta det där med pippi en annan gång :-)
    Kram...

    SvaraRadera
  4. Du är ju bara för rolig! Ja vilka i-landsproblem handdukar och krukor kan vara :) Tack snälla du för din fina kommentar. Jag blev verkligen glad för den och jag blir så glad när mina bilder uppskattas :)
    Hoppas att vi ses i fotoutmaningen. Kram Maria

    SvaraRadera
  5. Tokfia!
    Ville bara skicka en bamsekram denna onsdagskväll. Hoppas ni haft bättre väder idag. Kram Kram :)

    SvaraRadera
  6. Visst kan vi kalla det i landsproblem, men det är samtidigt lite mysigt att fundera över små frågor som blomkrukor, blommor och annat kul:) Ha det gott kram från vännen Maria

    SvaraRadera