Sidor

tisdag 23 april 2013

Dagen då jag blev fru i skidbacken!


 

I förrgår avslöjade jag ju att jag gift mig. Tack för alla fina gratulationer!!! Ja, det är verkligen en speciell dag i livet. Att det blev i samband med skidåkning för oss kändes som "vår grej". Det är ett av våra stora intressen att få åka iväg med familjen och njuta av härlig skidåkning och andas in frisk luft i vacker snöig miljö. Att det blev i en skidbacke i just Tandådalen beror på att vi varit där flera gånger, att vi haft en egen stuga där och att vi åkt i den där backen flera flera gånger! Vi hade ordnat med vigselförrättare och fotograf sedan ett tag tillbaka. Vi hemlighöll det för våra barn och berättade först kvällen före. Jag kommer nog aldrig att glömma minerna på sonen och dottern när vi sa det till dem. Båda log och de frågade flera gånger om vi inte skojade med dem. När de till slut fattat att vi verkligen menade allvar så fick vi kramar och ännu mer leenden. Den natten hade jag svårt att sova. Låg och funderade mycket över morgondagen. Vi hade ju önskat att det skulle vara en fin dag med sol och så. Vaknade väl inte direkt till just sol men var glad iaf. Dagen innan hade det varit regnigt och värsta tråkdagen (vädersmässigt). Nåväl, vi åt frukost och gav oss som vanligt ut i backen. Jag minns att jag tänkte att jag inte skulle ramla med skidorna (hade inte gjort det tidigare och brukar inte göra det) men fy vad tråkigt om jag skulle råka skada mig just den här dagen. Gifta sig i skidbacken, vad sjutton hade vi hittat på egentligen? Hur eller hur så försvann min oro och jag njöt av härlig åkning istället. Det kom en massa moln och sambon (som han var då) och jag tänkte att nu skulle det bli tråkväder. Molnen drog bort och vi sa att nu skulle det bli fint väder. Molnen kom tillbaka och vi tänkte om igen. Molnen försvann...ja, ni vet hur det är i fjällen. Vädret kan snabbt ändra sig. På eftermiddagen skulle sambon få ett samtal om den exakta tiden, eftersom de var iväg ett annat ärende innan. Inte ringde det väl på hans telefon inte och han försökte ringa istället. Då gick det inte att komma fram. Märkte på sambon att han började bli lite nervös. Skulle det inte bli nåt nu då? Jo, snart fick han kontakt och de var på väg. Suck!! När de kom så hade de inga skidor och vi fick ta plan B (som vi från början inte hade). Sambon sprang till liftskötaren som stod precis bredvid vår stuga och frågade om hon kände någon som skulle kunna tänka sig ta upp tre personer i backen med skoter. Hon ringde ett samtal och inom några minuter så kom 4 skotrar farandes i ilfart till oss. Tack goa Matilda som hjälpte oss!! De åkte upp och vi i familjen tog ankarliften till toppen. Det kändes som att vi gled iväg till altaret med de båda "brudnäbbarna" framför oss.
 
 
 
Sedan åkte vi ner halvvägs i backen där de andra väntade. Vi tog av skidorna och sedan började ceremonin med akt och ringutdelning. Funderar på om Matilda även ringde till vädergudarna, för det var fint och perfekt för en vigsel i backen! Efteråt blev det en massa foton tagna och dem ska det verkligen bli så spännande att få se. Så gled vi ner för sista backen i samlad familjetrupp och de sista bilderna togs. När vi kom hem så fick vi vårt vigselbevis och vi firade med champagne (och annat till barnen).

En flaska champagne att skåla med

 
Dock råkade sonen ta fel glas och greppade mitt som jag ställt ifrån mig för ett ögonblick. Han tog en klunk och insåg genast sitt misstag. Han uttalade även ord för detta. Känns skönt att veta att han inte kommer att dricka vuxendricka på ett tag. #ler# Barnen ringde sedan några samtal och berättade för våra närmaste eftersom ingen faktiskt visste något. Som sig bör efter en skiddag så blev det bastu och dusch, innan taxin anlände och vi i våra finkläder (som dottern undrat mycket över innan vi åkte hemifrån Kalmar, varför i hundan vi tagit med oss dem på en skidresa) #ler igen# åkte iväg till restaurang Lammet och Grisen (en otroligt fin restaurang för övrigt).
 

I backen gällde så klart skidkläder men vid middagen var det finkläder

 
Vi hade fått flagga vid vårt bord och flera av personalen som jobbade i Tandådalen var framme och gratulerade. Ryktet hade spridit sig. Vi åt och vi åt och vi åt supergod mat och vi drack gott vin och vi smaskade på underbar dessert och vi smuttade på goda drinkar innan vi till slut åkte hem till stugan igen. När vi till sist somnade den kvällen var vi alla otroligt mätta och glada och jag kände mig väldigt väldigt lyckligt lottad där jag låg bredvid min nyblivna make!


Just det....först ut att gratulera var vår fina liftskötarvän Matilda som lämnat detta vid dörren och som vi upptäckte när vi var precis nygifta!
 
 
 
Den 16 april 2013 kommer jag minnas för evigt. Vilken otroligt händelserik och med facit i hand, en alldeles perfekt dag det blev!!! Vad som mer hände på semestern? Det ska jag berätta nästa gång.
 
 
Ha det gott alla underbara!
Kramelikram Veronica
 

11 kommentarer:

 1. Det är det som jag tycker är så roligt med bröllop, att man kan göra det på så många olika sätt!:) Min bror gifte sig ju på Landvetter innan de sedan åkte till Mallorca och solsemestrar är deras grej. Min andre bror skulle kunna tänka sig att gifta sig utomhus i närheten av där de bor på en stor äng. Nu blir det nog i en kyrka i Skåne när och om det blir något bröllop, men drömma kan man ju alltid.
  Nu får du snart bestämma dig om färg på sjal också, för jag behöver snart en ny virkning!;) Jag kan göra flera om du har svårt för att bestämma dig!:)
  Kram

  SvaraRadera
 2. Grattis grattis grattis , så mysigt mitt i backen , häftig

  Kram på dig
  //Anneli

  SvaraRadera
 3. Såååååå roligt och annorlunda. Typiskt dig , fast jag skulle kunnat göra något liknande tror jag. När vi ses ska jag berätta om vår vigsel !!! Hihi !!
  Än en gång !! Jättegrattis !!! Kram Eva

  SvaraRadera
 4. Ett jättestort grattis !!! Va mysigt och häftigt och verkligen annorlunda!!!
  Kramar Lotta

  SvaraRadera
 5. Åh, så underbart! Jag sitter här med glansiga ögon *ler* Stort Grattis Veronica. Så härligt du beskriver er dag. Tack för att du delar med dig :)

  kram kram Malin

  SvaraRadera
 6. Hahah!! Här kommer ett grattis från mig.... ;-) (Den Karin som skrivit ett grattis tidigare var inte jag:-)) Vad roligt, att gifta sig är så sjukt roligt! Verkar som att ni haft det fantastiskt!

  Grattis o Kram!!
  //Karin

  SvaraRadera
 7. Grattis!!!Så härligt med bröllop i skidbacken och vilken tur att t.o.m vädergudarna var med er!
  Kram Maria

  SvaraRadera
 8. Ett stort grattis! Här missar man massor när man hamnat efter med bloggläsandet:) Vad kul att ni gjorde ert giftermål till ert eget! Kramar

  SvaraRadera
 9. Så fint det låter... kul & annorlunda. Verkligen en dag att minnas!

  SvaraRadera
 10. Vad roligt att läsa om er dag. Jag blir lite rörd, faktiskt :)
  Verkligen en annorlunda vigsel, kul!!
  Nu önskar jag er allt gott!
  Kram kram

  SvaraRadera
 11. Massor av grattis till er! Vad mysigt att gifta sig i skidbacken, det var ett nytt ställe för mig:) Förstår att ni hade en härlig dag och har fina minnen att spara. Må så gott kram från Maria

  SvaraRadera