Sidor

onsdag 1 maj 2013

Stunder som balsam för själen!

Igår var det valborgsmässoafton och vi hann med både arbete, ett 5-årskalas hos barnens kusin och eldade avslutningsvis hos grannarna. Som vanligt fick vi ihop en gedigen hög som sakta men säkert försvann där ute på ängen. Traditionsenligt blev det även i år korvgrillning, chips och öl och chokladbanan i foliepaket. Det var underbart mysigt att sitta där och höra det spraka. Att titta djupt in i elden och se hundratals nyanser av eldiga färger. Att precis över våra huvuden i en alldeles stjärnklar kväll se karlavagnen alldeles klart och tydligt....wow!!!! 
 
En irish coffee framför brasan
 
Adventsgranen brann upp på ett kick!
 
Ser ni korven till vänster?
 
I morse blev det en rejäl sovmorgon vilket är ytterst ovanligt i den här familjen. Jag överraskade 5- åringen på hans barnkalas där jag dök upp som Pippi, vilket uppskattades av kidsen. En flicka berättade var hon bodde och sa att hon ville att jag skulle komma när hon fyllde år nu i maj. Hon förklarade vägen hem till mig på allra bästa 5års vis. Älskade den delen av förklaringen som ljöd..."Först så går du lite ditåt och sedan går du lite åt det andra hållet!" Ja, man fattar ju direkt......#ler.
 

 
Det är så himla skönt att solen och värmen äntligen visar sig. Vi börjar tillbringa allt mer tid utomhus i form av olika sysslor. Vi har klippt syrenhäcken och inne vid bersån.  Det är med en viss ledsamhet som vi har gjort det, för  då blir det ju inga blommor men det var verkligen nödvändigt och det blir så fint sedan.
 
 
 
Jag har räfsat löv och fått den klassiska räfsblåsan mellan tumme och pekfinger. Vi har satt upp vår nya fina brevlåda. Jag har ett projekt på gång där jag ska flytta en klematis från ett ställe till ett annat. vi får väl se om det lyckas.

Maj maj måne, jag kan lura dig till Skåne! Idag byter jag bild i månadstavlan och konstaterar att det snart är sommar, härligt!!
 
 
 
 
 
 
Nu tänker jag fundera över om det blir en bok, tv:n eller familjen som får roa mig resten av kvällen. Hoppas att er valborg och er röda dag varit lika bra som min. I morgon är det jobbardag igen, en alldeles vanlig torsdag. Ha det gott alla godingar och sköt om er! Nästa inlägg blir det nog lite mer från från semestern.
 
 
Kramelikram Veronica

5 kommentarer:

 1. Klart du får mer tid till att bestämma färg på sjalen!:) Jag har garn till flera och nu ikväll såg jag annat jag vill virka också, så jag är inte sysslolös!:)
  Funderar faktiskt på om jag inte skulle behöva nya skor i år egentligen. Får se när jag tar tag i detta. Insåg idag att jag behöver nya träningskläder också.
  Härligt att få gjort lite i trädgården!:) Vi gjorde ett röj i helgen.
  Underbar vägbeskrivning du fick också!:)
  Kram

  SvaraRadera
 2. Det var verkligen en söt pippi. Tro jag det att hon vill att du ska komma även på hennes kalas :) Det var en rolig vägbeskrivning du fick. Sött!
  Jag längtar till krattan åker fram, det är tyvärr ganska blött här än. Längtar efter värmen också så det förslår!
  Kramilikram

  SvaraRadera
 3. Vilken söt Pippi :)
  fin helg till dig!

  kram kram Malin

  SvaraRadera
 4. Söta Pippi!! Och jag älskar den vägbeskrivningen - hur ska man nånsin kunna gå vilse med den!? Kram Sara

  SvaraRadera
 5. Vad mysig du är som bjuder på Pippi besök, så roligt för barnen:) Tror jag det att fler vill ha besök...! Må så gott och fin månadstavla! Kram från vännen Maria

  SvaraRadera