Sidor

måndag 11 mars 2013

Många projekt och pyssligt med lite färg!

Många järn i elden eller en sak i taget? Den här helgen hände det verkligen en hel del. Skjutsade in dottern och hennes kompis till bion. Såg melodifestivalen tillsammans med resten av familjen (som pga av årets olika bidrag somnade innan röstningen var avklarad. Själv satt jag i soffan med mina tre älsklingar sussandes sött runt omkring mig. #ler# Jag som hade satt min röst på Yohios låt såg honom bli besegrad av Robin. Tycker väl att låten är ok men inte alls som i stil med förra årets vinnare  Loreen. (Min favorit) Tvättade (som vanligt) en himlans massa tvätt. Passade på att frosta av frysen när det ändå är så kallt ute. Lite pyssel hann jag även med då jag förskönade två stora konservburkar med lite vit färg och då blev det...en trevligare förvaring till värmeljusen och till de vanliga långa ljusen!Jag valde att inte måla insidan, ville snåla lite med färgen. Sedan tog jag bara ett svart band med vita prickar och satte fast runt burken tillsammans med en liten etikett. Klart!
 
 
 
 
Jag blev så nöjd att det kommer bli fler sådana projekt nu i vår. Nu är det bara att be min goa köksa på jobbet att spara några fler konservburkar!

Nu är det nog bara en tidsfråga innan vi blir fler i familjen! När jag i fredags efter jobbet hämtade dottern på 4H-gården, var hon ju bara tvungen att visa mig och storebror kaninungarna. När hon plockade upp en av de små sötisarna från en bur så var hennes ögon inställda på frekvensen "Vill ha en kanin, snälla mamma!" De förmedlade en mer bedjande blick än en labradorvalps (jag fullkomligt älskar dessa hundar). Jag sa att vi inte skulle köpa någon just nu men när hon visade brorsan(som oxå vill ha en) att det fanns syskon som man kunde köpa, så stod jag plötsligt där med två barns bedjande ögon framför mig och ni fattar ju hur läget är då....hmm.
 
 
 
 
Vi har lovat barnen varsin kanin och de ska givetvis få det men det har legat lite på is. Ni vet burar och diverse annat.... Jag vet att dottern har en stor saknad av sin kanin Minihopp som så ledsamt dog på nyårsafton för två år sedan. Mer om det kan ni läsa på min blogg.

Lilla söta Minihopp
Eftersom både handbollen och ishockeyn snart stannar av för säsongen så blir kaninerna säkert ett bra alternativ. Vi har pratat med barnen om det där att ta ansvar och inte glömma bort sitt djur. Båda är så ivriga och vill väldigt gärna. Den förra kaninen var en skygg ras (hermelin) och ville inte gärna bli buren. Nu har vi bestämt att det får bli en sort som man kan gosa mer med. Vi är inne på dvärgvädur. Ja, det är väl bara att ta itu med det där att göra en bur till, eller ska man kanske ha en stor där båda får plats? Vi tänkte inte ha en av varje sort iaf, för då blir det ju en dröse kaniner till att ta hand om. Någon sa att man inte ska ha två hannar. Det är bättre med honor. Någon som är expert på området? Dela gärna med er av tidigare erfarenhet. Nu tänker jag avsluta för ikväll och önska er en superfin morgondag.
 
 
Ha det gott!
Kramelikram Veronica
 




6 kommentarer:

  1. Finns vissa här i bloggvärlden som jag saknar mer än andra när det blir glest mellan inläggen och du är en av dem!:)
    Vår son tränade sista ispasset igår och spelar sista matchen imorgon. Idag hoppas vi få se vårt lag gå till SM-finalen i Friends Arena på söndag. Får bli kvällsmat i arenan då biljetterna sålde slut på 19 minuter igår och man vill ju kunna se något!;)
    Dotterns handboll håller nog på i alla fall mars ut. Inga matcher kvar efter helgens cup. Kommer kännas lite konstigt att få bestämma helt själv över programmet på helgerna ett tag framöver!:)
    Fina ljusförvaringar du gjorde också! Man kan göra mycket fint av konservburkar.
    Vår dotter skulle gärna ha djur hon också, men eftersom hon är väldigt ombytlig av sig, så har vi hittills sagt nej.
    Ha en bra vecka, vännen!
    Kram

    SvaraRadera
  2. Vad snyggt det blev med konservburken... smidigt och billigt pyssel gillar jag!
    Tack för orden om min header, jag gör den i gratisprogrammet Photoscape, som du enkelt laddar ner. Där redigerar jag alla mina bilder, och det är till exempel enkelt att lägga text på en bild. Prova vetja, du får gärna fråga om du kör fast!
    Trevlig tisdag önskar jag dej!

    SvaraRadera
  3. Hinner varken blogga eller läsa andras, men nu fick jag ett tidshål och det måste ju fyllas...
    Härliga burkar du fick till! Lite färg kan göra mycket!
    kram

    SvaraRadera
  4. Ja pyssel med sånt man har hemma är välkommet! Så fint det blev! Kram Sara

    SvaraRadera
  5. Jättefina burkar! Jag såg inte att det var konservburkar först. Bra idé, det kanske kan bli en härmapa. Måste bara komma på vad jag ska köpa för något i en sådan stor konservburk :-)

    Men vet du, vilket sammanträffande. Vi hade kaniner för några år sedan och hur det nu var (en lång historia) så fick vi även kanin ungar. Sex stycken jättesöta ungar som föddes mitt i smällkalla vintern....i vilket fall som helst så behöll vi en unge lite längre än de andra och den fick heta Minihopp!

    Du undrade hur jag gör för att få in bilder i headern. Jag brukar göra hela headern (alltså text och allt) i ett annat program Word funkar bra. Det viktiga är att spara det som en enda bild i JPEG-format, sedan lägger du in den som en bild och kryssar i rutan att den "ersätter....." vad det nu står. Du får prova dig fram, det kan vara svårt att få till rätt bredd.
    Lycka till!!
    Kram Karin

    SvaraRadera
  6. Tusen tack för din fina kommentar inne hos mig! Har inte haft ork till pyssel och blogg på ett tag men jag hoppas att jag snart är tillbaka igen!
    Kram

    SvaraRadera