Sidor

onsdag 6 mars 2013

Massor av pezfigurer och två kungar!

Många blir det....
 
Samlar era barn på någonting? När jag var mindre så samlade jag på massor av saker. För att nämna något, suddgummi, tomma tablettaskar (en av varje sort), klistermärken, bokmärken, smurffigurer, servetter (en udda grej som jag och min farmor höll på med. Positivt var att bli bjuden på fika, för då kunde man ju få chansen att få tag på en servett som man inte hade innan. Om man hade tur så kunde man ta två och ge en till farmor.#ler# Kanske var det där som mitt fikabehov en gång startade..hahaha
Nåväl, ikväll var jag inne i sonens rum och skulle kolla lite. Över hans säng, på en hylla står det ett antal PEZfigurer...närmare bestämt 47! Jo, han har sparat ett tag.
 
 

 
För några år var han med på en utställning på stadsbiblioteket. Det hela började med att jag köpte Lejonkungpezfiguren när han var ganska liten. Den stod i hans rum och han lekte med den ibland. Sedan fortsatte det bara, vi köpte flera. Jag tror att jag har köpt ca 5 av dem resten har han valt. Nu för tiden kan de se lite olika ut. Megastora varianter, bilar och lastbilar.
 
 
 
 
 
 
Hyllan är full, antingen får vi köpa en till eller så får sonen påbörja en ny rad framför. Och så var det det där med godiset...jovars, det har blivit en hel del paket.
 
 
 
Och så byter vi ämne bara så där hux flux....
 
Nu har man sett kungen (igen)! Ja, igår var han här i stan tillsammans med sin hustru drottningen.  Kungaparet besöker Sveriges 21 län under året med anledning av att kungen har varit på  tronen i 40 år. Detta kallas att de går Eriksgata. Nu har han varit här i Kalmar. Det var dotterns förslag att åka, hon ville så gärna se dem. Det var från början meningen att fritids skulle åkt in och tittat men det blev ändrade planer. Tur för dottern var väl då att hennes mamma slutade tidigt och att hon ändå hade ett ärende till stan. I lite bitter blåst gick vi bort vid domkyrkan och väntade i ca 25 minuter. Dottern hade placerat sig precis vid repet så hon såg väldigt bra. Ska väl tillägga att det var ganska tunt på folk när vi kom. I efterhand slöt de upp längs gatan. Förstod senare att det var fullsatt i domkyrkan. Visst är det kul att se kungligheter ibland men hade inte dottern promt viljat kolla så vet jag inte om jag stått där i kylan. Dottern fick iaf en flagga som hon och kompisen bredvid glatt viftade med.

Det hela gick ju så fasligt fort. Efter väntan dök det upp en stor vanlig Bergkvarabuss som stannade några meter ifrån oss. Efter att en liten pojke överlämnat blommor så påbörjades en nätt liten promenad på mindre än 200 m. Sedan var de framme vid kyrkan och där gick de in.


"Det var fasligt vad det gick fort!" som Lisabeth sa när Madicken flög ner ifrån vedbodtaket. Nåja, dottern var nöjd och då var jag oxå det.
 
Efter att ha hämtat sonen hemma så for vi sedan iväg till ishallen för att spela ett derby som vi förlorade. Det var ändå väldigt roligt att se sonen glida fram där över isen i sin utrustning (attan vad stor man blir med allt på sig!) För mig så kommer han alltid att vara min lille(tja, eller stora) kung på isen. Han är så grymt duktig på att åka skridskor. Jag har sagt det förrut och jag säger det igen...jag är urdålig på att åka skridskor. Ok, jag tar mig fram men självaste Bambi kan se sig som segrare när jag är igång. Där är jag inte på banan precis. Många andra sporter har jag provat på (och faktiskt inte varit dålig om jag får säga det själv) men jag får väl skylla på att jag aldrig spelade hockey eller gick på isdans, även om man åkte på skridskobanan i skolan om vintrarna.

 
Ha det bäst alla ni där ute i cyberrymden!
Kramelikram Veronica
 

5 kommentarer:

 1. Våra barn har aldrig samlat på något någon längre tid. Dottern har en mängd olika suddigum, men de ligger bara i en burk. Jag samlade också på servetter en tid!:)
  Vad gör man inte för sina barn?!?;) Hade inte heller åkt fram på stan för att se kungaparet om inte något av barnen velat det.
  Jag är inget vidare på skridskor jag heller, men jag tar mig fram i alla fall. Och jag klarade "provet" sonen skulle ha i skolan för att bli godkänd!:)
  Ha en bra dag!
  Kram

  SvaraRadera
 2. Jag samlade på tvålar när jag var liten, tror de finns kvar i någon låda någonstans...svårt att göra sig av med. Barnen samlar lite mer sporadiskt, men det finns en ganska gedigen kapsylsamling som äldste sonen påbörjade, mellan sonen fortsatte med och yngste sonen har i sin ägo nu.
  Kram kram
  //Karin

  SvaraRadera
 3. Tror du inte att alla sparar på något när man är ung ? Och en del fortsätter som jag med mina bokmärken. Kram Eva

  SvaraRadera
 4. Åh så många pez-gubbar!Nej här samlar barnen inte på något längre. De har nog vuxit ifrån det men det har funnits allt från kapsyl- och godispapperssamlingar till stora samlingar kulor och bilar här hemma.
  Gillar ditt bidrag till tema kontraster :)
  Kram Maria

  SvaraRadera
 5. Fin samling, Lillebror samlar som han säger "på allt möjligt som folk tycker är skräp" blir lite problematiskt ibland. Kram

  SvaraRadera