Sidor

onsdag 13 mars 2013

Hjärtligt pyssel och fler hjärtan!

Idag tänkte jag er visa ett pyssel av det mer "hjärtliga" slaget. Både jag och dottern har en viss förkärlek till just hjärtan och här blev det verkligen många. Vi gjorde helt enkelt en hjärtanmobil som nu hänger i hennes rum. Valet av färger blev som ni ser väldigt många.
 
 
 
1) Gör en mängd dubbla hjärtan, de ser ut som moln som du klipper ut.
 
2) Vik ihop molnet till ett dubbelt hjärta
 
Många vikningar blir det....
 
 
 
3) Gör två ganska stora hjärtan
 
 
4) Limma ihop de stora hjärtanen med en tråd emellan.
Glöm inte att göra en ögla på tråden så att du kan hänga upp mobilen.
5) Limma ihop de små hjärtanen på trådarna som sticker ut under det stora.
 
Klart!
 
 
På Ikea hittade vi söta små blommor som ser ut som hjärtan som fick följa med oss hem.
 
 
För att spinna vidare på temat så hittade jag i pysselrummet en Alla-hjärtans-dag påse som måste blivit bortgömd. Hmm, undrar vem jag skulle ha gett den till egentligen? Jag får nog öppna den försiktigt och göra om texten ovanpå. För inte kan väl godiset ligga där tills nästa år inte. Tänk att det redan gått en månad sedan det var alla hjärtans dag! Nåja, så här blev påsen iaf.
 
 
 
 
 
Idag har det varit en vanlig dag (till en början iaf), inte så som vi hade det igår. Dottern ringde från skolan på morgonen och klagade på kliande utslag på kroppen. (hon hade haft lite kli på kvällen innan) Det blev ett besök hos doktorn och hon fick medicin för att lindra klådan och sedan fick jag skjutsa henne till farmor o farfar. Vi vet inte vad det är som drabbade henne men vi ska göra ett pricktest snart. Dottern vill helst inte, för att få stick det vill hon inte!!!! Hon har haft utslag lite återkommande och jag skulle tycka att det var väldigt bra om vi fick en förklaring på varför. Ikväll var det dax igen, hon kliade och kliade. Nu sover hon äntligen sött efter att ha tagit en dos medicin och får förhoppningsvis sova gott i natt. Jag håller mina tummar!
 
Och sen var det ju det där med vädret..nu vill jag faktiskt att våren och ska komma. Jag menar på riktigt med härlig sol och värme. Jag vill att snön ska smälta bort. Jag vill kunna tvätta alla vinterkläder och stoppa undan till nästa vinter. Jag vill kunna kavla upp ärmarna och få lite solsken och färg i mitt ansikte. Jag vill kunna sitta ute med en kopp kaffe och inte frysa häcken av mig för att det blåser. Jag vill se blåsippor, vitsippor och alla andra underbara vårblommor. Jag vill se fåglarna ta plats i holkarna. Någon som vill ta upp kampen tillsammans med mig för att få snabbare vår??  Spanar just nu in Mia på Grötö och längtar också efter att få åka ut med vår båt till någon ö och kanske grilla lite korv och bara mysa. Jaja, drömma kan man ju alltid, fast å andra sidan så kommer den ju NÅGON gång, den där våren...eller?
 
God kväll på er raringar!
Kramelikram Veronica
 
 

 

 
 
 
 

7 kommentarer:

 1. Hoppet är väl det sista som lämnar oss....men man börjar ju undra! Längtar också efter värme och att slippa alla vinterkläder!
  Kram Karin

  SvaraRadera
 2. Att både våren och sommaren kommer så småningom är ju alldeles säkert! Nu kan man ju sitta inne om kvällarna med gott samvete och pyssla istället... ;-)
  Kram

  SvaraRadera
 3. Gillar också hjärtan!:)
  Tråkigt med dotterns kliande, hoppas att ni får reda på vad det beror på.
  Längtar också efter våren nu! Höll på att bryta ihop när vi vaknade till många minusgrader och snöfall igår.
  Kram

  SvaraRadera
 4. Jättefin mobil ni gjort tillsammans!
  Jag älskar hjärtan (och änglar) så jag kanske borde knåpa ihop en jag med :)

  Så trist om din dotter visar sig vara allergisk. Min dotter har gjort pricktest några gånger, första gången då hon var 8 månader. Men jag trodde faktiskt att dom nuförtiden bara tar ett blodprov. Hur som helst så håller jag tummarna att det går bra för henne.
  Kram kram

  Sv: Tack för din fina kommentar!

  SvaraRadera
 5. Så härlg mobil, men blir så glad av titta på den..
  Så söt alla hjärtans dags påse,,,.

  Kraaaaaaaam Anneli

  SvaraRadera
 6. Tack så mycket för grattishälsningen. Vilken smart idé med hjärtanen. Det är ju fint med mobiler speciellt när de svävar runt över ett element. Kram Eva

  SvaraRadera
 7. Vilken jättefin mobil, gillar verkligen alla härliga färger!

  SvaraRadera