Sidor

måndag 25 mars 2013

Fjädrar, våfflor på fel dag och lite annat!

Måndag och en dag som brukar vara mina inläggstillfällen nu för tiden. Känner att jag vill skriva mer men det är verkligheten för mig just nu. Kanske det trillar in fler inlägg i veckan men jag får helt enkelt inse faktum att det blir så ibland. Nåja, nog ältat om detta...
 
I helgen skulle vi rensa rören under tvättfatet i det stora badrummet men sambon insåg att det var bättre att vi bytte till nya så att vi slapp. I det läget säger man inte emot, för vem har egentligen lust att stå där med allt som man kan hitta där (hua mig). Att ta bort röret var minsann inte det lättaste (har gjort det några ggr innan men det var ett bra tag sedan). Även om jag fick ta hjälp av sambon så kände jag mig lite som Byggare Bob där jag satt under hon med handskarna på mig och rensade den översta delen som vi tyvärr inte skulle byta....fy sjutton....MEN....skam den som ger sig, nu är det fint igen. Vattnet rinner snyggt igenom och tvättfatet ser stiligt ut. Precis som jag vill ha det!
 
 
Igår var jag på stan i ett ärende och kunde inte låta bli att fascineras av de fina fjäderbuketterna som stod där inne i köpcentret. Jag som gillar rosa blev helt betagen i dessa.


Senare upptäckte jag dessa och de var med årstiden och kommande helg att göra lika fina.


I lördags var jag med mina vänner på en scrapdag. Den här gången var vi inte så många som vi brukar men vi hade lika roligt som vanligt. Jag lockades av att härma ett kort som en av våra vänner gjort. Jag blev road av tipset och kände mig nöjd efteråt. Jag tog bilder på mitt alster men ser nu att de blev alldeles för mörka så jag får ta nya bilder i dagsljuset istället. Jag får därför hålla er på halster ett tag.
 
Igår lyckades jag även intyga (tja iaf till en början) min familj att det var våffeldagen. Självklart skulle jag bjuda alla på goda våfflor. När sonen kollade i almanackan och insåg att det inte var förrän i morgon (läs idag) så sken han upp och sa att vi skulle få våfflor två dagar i rad! Icke sa nicke, tänkte jag men smeten hade jag visst gjort med råge så....jo, det blev några idag oxå! Inga ungar som gnällde över det inte.....hahaha
 
 
Vispad grädde och drottningsylt...gud så gott!!!
 
 
Till sist bara måste jag berätta en rolig grej. För några dagar sedan var dottern och jag iväg en sväng på Röda korset. Vi hittade bl.a många finfina böcker och för en bokslukare som min dotter (böckerna i hennes rum står i dubbla rader) så kunde det väl inte sluta bättre, när hon fick med sig 13 böcker hem. Alla, förutom en såg ut som om de var helt nya och då var det verkligen ett kap eftersom de inte kostade mer än 5kr /st. Jag visade en bok som jag läste när jag var mindre....KullaGulla.
 
 
Ja, nog är hon en bokslukerska, eller hur?
Dottern blev nyfiken och köpte 11st!!!! i den serien och 2 andra böcker. Redan i bilen hem så hade hon högläsning för mig. Nu till det roliga.....jag berättade att mormor oxå läste dessa när hon var liten och gillade dem mycket. När vi kom hem så tittade vi hur gamla böckerna var och i en av dem stod det 1967."oj, sa dottern, det är ju jättegammalt, då kan ju jag vara med i Antikrundan. Jag kanske är rik." Jag skrattade så jag grät. Jag kunde knappt förklara för henne.
 
Nu mina vänner ska jag krypa till kojs och natta kropp och ögon några timmar. Hoppas att er första dag på den här veckan varit bra. Sköt om er alla goa och fina och tack för alla gulliga kommentarer här hos mig. De värmer gott ska ni veta.
 
Kramelikram Veronica

7 kommentarer:

 1. HEJ kompis , tänkte och längtade efter er i Lördags , jag hade en blåsig, kall dag i Stockholm man fick gå in i många affärer och värma sig det var ju inte så dumt det heller.......

  Hmmmmm ser gott ut med våfflor ........

  Kram på dig
  //anneli

  SvaraRadera
 2. Vad läckert riset med rosa fjädrar var! Gillar också rosa!:)
  Har den Kulla-Gulla boken jag med. Vår dotter läser i perioder. Just nu har de haft läsprojekt i skolan och då har hon läst en del.
  Är inte så flitig i bloggvärlden jag heller, men så får det vara. Jag ska också jobba fyra dagar denna veckan, men slutar tidigt både idag och imorgon.
  Kram

  SvaraRadera
 3. Jag har också sett det fina riset. Riktigt maffigt. Vad kul att din dotter hittade så många böcker på Kupan. Där finns massor. Jag är där en fm varannan vecka.Våfflor är så gott så det kan man äta två dagar i rad. Fast här blev det bara en.
  Kram Eva

  SvaraRadera
 4. Åh Kulla-Gulla nu blev jag alldeles nostalgisk!! Jag har läst dem massor av gånger och sparar dem till min tjej när hon blir större. Jag gillade storyn så mycket, om skolan hon gick i och den här Ivan (?) och Thomas Torpare som hon blev kär i vilket var helt opolitiskt korrekt men hennes hjärta ville det.. Fint!

  Kram Sara

  SvaraRadera
 5. Åh! Kulla-Gulla böckerna står fortfarande kvar i vår bokhylla....dem rubbar man inte ostraffat på, om man inte ska läsa dem förstås! Jag älskade även Anne på Grönkulla böckerna. De läste jag om när jag blivit vuxen och hade mycket utbyte av dem även då. Ett tips till din dotter när Kulla-Gulla tagit slut :-)
  Glad Påsk!!
  //Karin

  SvaraRadera
 6. Vad roligt att dottern hittade så många böcker... Dessa böcker har jag kvar några av sen den gamla goda tiden :) Riset på Baronen såg jag idag, verkligen imponerande! Önskar dig och familjen en underbar Påskhelg! Kramizar Susanne

  SvaraRadera
 7. Bläk! Rensa avloppen det överlåter jag med varm hand till min man. Jag är så tacksam att han fixar det, tror jag skulle kräkas själv...
  Våfflor går ju bra att äta även om det inte är våffeldagen. Här åt vi i alla fall på rätt dag, hihi
  Kulla Gulla böckerna läste jag aldrig men min bästa vän gjorde det. Jag plöjde Kitty böckerna :)

  Sv: Tack för dina rara kommentarer. Ja det har varit en jobbig tid men nu börjar jag landa även om jag saknar min fina pappa något oerhört.
  Kram finaste du och en glad påsk önskar jag dig!

  SvaraRadera