Sidor

onsdag 2 januari 2013

Vilken tur att vi spådde i tenn!

Varje år på nyårsafton brukar vi spå i tenn. Ja, alla får varsin tennbit som var och en smälter på spisen och sedan häller man det i en skål med vatten. Sedan får man ta upp sin "nya" figur och se på den och fundera över vad det kan vara. Kanske liknar det något som man önskar sig (det brukar barnen titta efter). Kanske förmedlar det ett budskap....ja fantasin är fri...
Dottern började och sedan tittade hon på den och utbrast:" Åh, det ser ut som någon som håller i en hund. Ja, jag ska få en hund!!" Glädjen var stor. Hmmm..nja..ok...fantasin var ju fri. Tyvärr blir det nog ingen hund lilla gumman. Sedan var det sonens tur. Han vände och vred på sin mojäng. Frågetecken stod som höghus över honom. Vad sjutton var det här? Mitt i alltihop så såg jag nåt långt rakt med en böj och sa: " Kolla, det är ju en ishockeyklubba. Du kommer att bli grym på att skjuta!" Kanske det, hördes från sonen. Pappans tur...."Det är en indian där ju!" Ok? Vi funderade alla på vad det kunde betyda men ingen kom faktiskt fram till någon bra svar. Sedan var det då min tur. Jag hällde mycket omsorgsfullt mitt smälta tenn i skålen och tittade ner. Nu attan snackar vi frågetecken! I skålen låg 26..nej förlåt 6 bitar  Kolla här......
 
 
Vi funderade och hade lite delade meningar om vad jag hade fått. Sonen tyckte att det såg ut som skelettetdelar och började sätta ihop delarna...hmm, spännande eller? Nej, mamma du kanske ska börja spela golf, det är ju massa golfklubbor! Ja, det lät ju bättre. Jag såg på tenndelarna och såg ett liv i spillror och kände att jag kunde lika gärna gå och lägga mig med en gång. Sedan tänkte jag positivt och bestämde mig för att det var nog många olika saker. Jag skulle med andra ord få vara med om väldigt mycket spännande saker under 2013. (åtminstone 6 stycken!)
 
Vi glömde bort tennet på nyårsafton, trots att vi alltid brukar göra det då och trots att jag hade tagit fram allt och förberett. I går kom jag på det och vi gjorde det. Tur var väl det, för vad bra att veta att det här året kommer att bli vääääldigt innehållsrikt...iaf för mig!
 
 
 
För övrigt vet jag inte om min första dag på året blev särskilt innehållsrik. Vi sjönk ner framför tv:n och såg Rasmus på luffen hela familjen och det var mysigt att sitta där tillsammans och småskratta och sjunga med i sångerna. Jag gjorde 2 väldigt nyttiga och nödvändiga saker iaf. Dottern och jag sorterade strumpor. Jag har en låda där vi brukar lägga singelstrumpor. Visst är det väl konstigt att man vanligtvis använder 2 st och att jag ändå titt som tätt bara hittar 1 i tvättmaskinen sedan. Jag bara undrar, äter maskinen upp den andra? Skämt å sido. Lådan var smockfull och vi satte igång. På golvet gjorde vi stoora högar med olika färger och en med mönstrade. Plötsligt hade vi våra garderober fulla med strumpor igen. Projekt nr 2 var tvättstugan som fick sig en grundlig genomgång. Ja nu är det ju helt ok att vara där igen. T.o.m så man kan tänka sig att stå där och stryka om man vill. Jag har berättat tidigare att min tvättstuga är enormt liten och trång redan utan innehåll, så det behövs inte mycket för att det ska köra ihop sig. Näe, nu måste jag gå och lägga mig. Jag behöver lite vila för att kunna vara en bra och trevlig fröken i morgon! Jag måste bara titta in i tvättstugan och mysa för mig själv någon minut.....åh, vad fint det är där nu!
 
Sov gott kompisar!
Kramelikram Veronica
 
 
 
 
 
 
 

7 kommentarer:

 1. Vilken rolig grej att spå i tenn :-)
  Ja det där med strumpor som försvinner är mystiskt. Verkar dessutom drabba de flesta ;-)
  Kram och godnatt!

  SvaraRadera
 2. Jag har aldrig spått i tenn, spännande!:)
  Har nog en ovanlig tvättmaskin, för här försvinner det sällan strumpor faktiskt. Och de få gånger det gör det beror det alltid på att en är slängd då den var trasig, sonen har bara likadana svarta strumpor. Är ju så härligt när man röjt i tvättstugan, synd att ordningen håller så kort tid bara. Jag röjde lite där igår och hittade då bordstabletterna jag inte hittat på länge!:)
  Jag ska gå in och jobba idag, men är sedan ledig imorgon igen. Då blir det bl a en tur på stan med sonen och ev bullbak. Vet inte när det fanns bullar i frysen senast som var hembakta.
  Kram

  SvaraRadera
 3. God fortsättning till dig fina du!!

  Vilken rolig tradition ni har! Spännande och roligt att få se vad man själv får ju!

  Jag har också massa projekt på gång här hemma, januari kommer alltid med tanken om att nytt ska in och gammalt ut och det röjs och donas! ;-)

  Ha nu en fin första januarivecka!!
  Stora kramar!!

  SvaraRadera
 4. Känner igen känslan när tvättstugan är städad! Jag gjorde ett litet ryck i den riktningen idag och åkte med en massa skräp till Returpunkten, tyvärr får vår tvättstuga vara både "skräpbod" och förråd också. Önskar sååå att jag hade en tvättstuga som BARA var tvättstuga.

  Ha det gott och jag tror också att tennet betyder att det blir ett innehållsrikt år :-)

  Kram Karin

  SvaraRadera
 5. God fortsättning, tennet verkar lovande (men mest brukar man nog själv få se till att året blir innehållsrikt... ) Alltid lite bra att stanna upp och fundera på vad man vill att nästa år ska innehålla :-) Kram

  SvaraRadera
 6. Hej!
  God fortsättning på ditt nya spännande år. Jag har aldrig spått i tenn men traditionen verkar kul. Gäller nog att vara som du då man spår att man ser positivt på krumelurerna.
  Nu är livet som vanligt igen, dvs jobba, äta, sova, jobba...
  Tur att det ramlar in en scrapträff då och då:)
  Ha det gott
  kram Eva

  SvaraRadera