Sidor

måndag 17 december 2012

Rena rama natta!

I morse var jag glad att jag inte hade ställt klockradion på väckning utan använde mobiltelefonen. Strömmen gick nämligen just i samma ögonblick som telefonen ringde. Jisses vad mörkt det var. Hittade inte ficklampan som jag haft på vinden dagen innan och visste att jag inte hade batterier till de andra ficklamporna som låg i skåpet. Detta är stunder som jag verkligen funderar över varför vi inte skrivit upp batterier på inköpslistan. Detta är stunder som jag funderar över varför jag tog den sista tändstickan ur asken kvällen innan och inte tagit fram någon ny (för var sjutton lade vi de andra askarna?) Detta är stunder som jag funderar över varför jag inte stängde toadörren när jag var uppe tidigare på natten för ett litet besök (det gör ju så fasligt ont att få den mitt i ansiktet!)
 
Det blev en konstig morgon. Jag och barnen letade via ljusstumpar upp något i våra garderober som vi drog på oss. Detta är stunder som jag funderar över varför vi inte förberedde oss genom att plocka fram kläderna redan kvällen innan. Dottern skjutsades till farmor och farfar med feber och sonen släpptes av vid en mycket mörk skola. På vägen till jobbet höll jag på att köra på två fotgängare. Som ni vet så är ju inte det första gången. Återigen INGA reflexer! Detta är stunder då jag funderar över varför vissa inte är mer rädda om livet, eller tänker på dem som sitter bakom ratten. Beckmörkt, inga gatlysen, endast ljuskäglorna från bilarna och oerhört disigt. Hur i helskotta tänker man när man bara traskar rakt över övergångsstället? Jag blir både tokgalen och fruktansvärt rädd. Nåväl, jag kom till jobbet och där kom strömmen tillbaka efter att varit borta i nästan 2 timmar. Inte länge kanske men obehagligt på flera sätt och man hann få sig en hel del tankeställare. Summa sumarum; I fortsättningen ska jag ALLTID kolla upp om vi behöver batterier när vi åker och handlar, en ficklampa ska ALLTID finnas på ett lämpligt ställe som alla i familjen hittar, tändstickorna ska ALLTID ligga på ett och samma ställe, jag ska ALLTID stänga toadörren efter mig, Fasen vet om jag inte ALLTID ska ha reflexer liggandes i bilen, som jag kan slänga ut till behövande oxå!
 
För en stund sedan slutade första avsnittet av Morden i Sandhamn och det programmet tänker jag definitivt följa. Jag ser redan fram emot nästa avsnitt. Varför slutar det alltid när det är som mest spännande? Ska snön smälta bort lagom till jul? Kommer tomten med hårda klappar?  När är jag fri från min förkylning? Ja, frågorna är många och svaren få. Ett är då säkert..i morgon är det Kakans dag. Då ska jag unna mig en riktigt smarrig grej...mums...
 
 
Hoppas att ni haft en bra måndag alla underbara!
Kramelikram Veronica
 
 

5 kommentarer:

 1. Ja där ser man ! Ni i stan är inte vana vid sådana incidenter som ett litet strömavbrott. Haha !!!!Här är vi alltid rustade, men pepparsalt...vi har klarat oss än så länge i vinter.
  Nästan godisfabrik blev det i söndags, men när vi delade upp allt i fyra högar såg det lite måttligare ut. Och alla kommer hit julafton !!!!!!!
  Det där med reflexer håller jag med, livsfarligt att inte ha. Jag har alltid reflexväst numera när vovven och jag promenerar. Och min man ser ut som en självlysande gubbe för det mesta.
  Krya på dig ännu mer !!
  Kram Eva

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, egentligen kan man ju skratta åt det för visst borde jag väl vara mer beredd. Är man uppvuxen i ett litet samhälle som jag är, så borde väl inte detta hända. Konstigt vad man vänjer sig snabbt vid "stadslivet". Tja, eller jag har ju faktiskt flera kilometer dit..hahaha

   Radera
 2. Hej på dig , det där med reflexer skulle man vilja prata med en del om , fattar inte hur dom vågar gå utan i mörkret ......vi när vi går på morgnarna har reflexvästar i skogen, förstår inte varför egentligen för det är bara stigar vi går går ej att möta några bilar men det är ju bra att synas där också ( jägarna ) ................ Hoppas annars du har det bra i julstöket att du gjort dina inköp för jag tror alla kommer att ge sig ut och handla den här helgen ......

  God jul och gott nytt år om vi inte hörs nått mer innan

  Kramar till dig från mig

  //anneli

  SvaraRadera
 3. Vi hade strömavbrott för ett tag sedan och jösses vad det kan ställa till det! Man är verkligen bortskämd med att allt ska fungera.
  Borde vara lag på reflexer i trafiken. Jag försöker komma ihåg reflexvästen när jag cyklar till jobbet.
  Hoppas att du får svar på en del av dina frågor innan jul i alla fall!;)
  Började se den serien jag också, men var inte helt koncentrerad då jag samtidigt skulle hjälpa sonen med engelskaläxan!:)
  Kram

  SvaraRadera
 4. Nä men du, vilken morgon! Huu, tack kanske jag ska säga... nu måste jag kolla var vi har våra grejer ;)

  Tack för omtanken, jag är på bättringsväg... men långt ifrån bra. Men jag kommer uppskatta en liten vanlig förkylning efter det här... en nära döden upplevelse ... enligt mig *ler* Men, nu är det i alla fall på rätt väg och jag hoppas sååå att du också är det och att du får en frisk jul!

  kram till dig!

  SvaraRadera