Sidor

tisdag 18 december 2012

Färgsprakande lektips i snön!

Idag har det varit kramsnö och snön smälter bort mer och mer, usch vad tråkigt! Det vita fina underbara snötäcket har förvandlats till något som mer liknar en blöt snorig och geggig massa. Nu får det väl ändå räcka...snälla snön kom tillbaka!!!! Men för att göra något roligt av det som dock ligger kvar så blev det idag kreativa Veronica som på jobbet hoppade i termobyxorna och vinterjackan. Drog mössan över huvudet och på med vantarna och tillsammans med ett gäng glada ungar intog vi snömassorna. Ja, man kan faktiskt ha det kul i snön trots att det inte finns så mycket. Det enda som behövs är snö, färg i vattensprutor samt  lite fantasi. När man sedan är klar så kanske man har åstadkommit något i typ med en snöhäxa med en perfekt dos av rouge och en snölykta i äkta 2012 års stil med samma färg som en rosa skumtomte. Roligt hade vi och det var knappt att någon ville gå in när det var dags för lunch. Kan säga att även jag tillhörde den skaran. Och det var allt en magisk känsla när vi tände lyktan efter att mörkret sänkt sig över gården.

Jag ska nog ta och göra en lykta här hemma hos oss också men det får bli någon annan dag. Vad har ni hittat på denna tisdag då? Ja, just det. Vad fikade jag då på idag på Kakans dag? Jo, jag köpte en citronbiskvi (en av mina favvokakor) som jag alldeles strax ska avnjuta när nu ännu ett avsnitt av Morden i Sandhammar visas på televisionsapparaten. Härlig kombo.....spänning så det förslår...... och gott i gommen!

Mys och gos från mig!
Kramelikram Veronica

4 kommentarer:

 1. visst är det tråkigt... fast man kan ju göra fantastiskt roliga saker ihop med barnen!
  Vi får hoppas att det kommer lite mer snö innan jul! Kram...

  SvaraRadera
 2. Visst är det tråkigt med detta töande!:( Jag vill ju ha vinter nu! I eftermiddag har temperaturen sjunkit under nollan igen, så nu vill jag bara ha lite mer snö också.
  Söt snögumma ni gjort också. Man får göra det bästa av situationen!;)
  Sitter också framför "Morden i Sandhamn", men här är det te och två bitar Rocky Road som gäller!:)
  Kram

  SvaraRadera
 3. Så fint med lite rouge på snögubbarna/gummorna.
  Vad jag har gjort idag?... skottat lite snö (inte alls ovanligt) bakat en saffranskaka som jag tog med på jobbmötet och så blev det lite saffransskorpor också. Sedan blev det middag och sedan soffan och Sandhamn. Va, vilket ställe att bo på... ;)

  Sv: Jag tänkte faktiskt köpa en triss idag men glömde! Attans! Hoppas turen håller i sig så köper jag en i morgon. Håll tummarna! ;)
  Kraaaam

  SvaraRadera
 4. Men nu blir det kallt igen!! :-)
  Jag är barnsligt förtjust i snö och jag bara älskar när det är sådana där maffiga snökaos. Men jag sitter helst inne och tittar ut just när kaoset pågår. På mitt jobb är det jag som drar ut med barnen i snön (när jag inte är mammaledig), medan de andra pedagogerna helst är inne och kurar...hahaha :-)

  Ha det bra och jag håller tummarna för att inte all snö har töat bort hos er!
  Kram Karin

  SvaraRadera