Sidor

söndag 16 december 2012

Det är mycket nu!

Läser att det är fler än jag som just nu har lite annat att göra än att skriva inlägg på bloggen. Ibland tänker jag tanken men så är det något annat som kommer emellan. Nu blev det iaf ett litet inlägg ifrån mig såhär på sena timmen. Veckan som varit jobbade jag bara måndagen. Ja, sen blev jag så där riktigt förkyld, fick hosta, ont i örat mm. Det var så mycket som inte riktigt blev som jag hade velat...men men sånt är livet. I torsdags den 13 dec när jag var hemma var jag och tittade på när dottern skulle gå luciatåg i stadens saluhall. Luciatågets uppträdande var jättefint och de som var där och handlade och åt lunch blev glatt överraskade när dottern med sitt följe plötsligt dök upp. Det var mycket folk eftersom det var vid bästa lunchtid. Jag måste säga att det faktiskt kom en tår i ögonvrån när jag såg min fina tjej stå däruppe på balkongen och sjunga av hjärtans lust. Vi förevigade det hela då mannen filmade. Jag är så glad att jag var där och tittade även om jag kände mig helt slut när jag kom hem igen. Jag insåg att jag inte skulle orka jobba dagen efter.Luciadagen är även sambons födelsedag. Jag kände mig inte direkt på topp för att fixa något, så väldigt bra var det då att svärmor erbjöd sig att bjuda in oss istället på mat och tårta. Helt underbart, och som vanligt fantastiskt gott!! Ja, ibland blir det inte som man tänkt sig men det kan ju bli himla bra ändå. Något annat som inte blev som jag tänkt mig är vädret. Så attans tråkigt, snön försvinner mer och mer och det rasar hela tiden ner från taket. Fortsätter det så är det grön gräsmatta lagom till julafton. Snälla, snälla Kung Bore få någon rätsida på detta nu och plocka bort gumman Tö!! Igår funderade jag på om jag skulle ha regnkläder och vinterskor eller vinterjacka och gummistövlar.
 
Igår var jag också i ishallen och tittade på min son när han spelade hockeymatch. Jag och sambon stod och hejade och vi är så himla stolta över honom. Igår var han så kanonduktig och kämpade fullt ut. De vann matchen och hans namn nämndes 4 gånger. Då är man allt en rackans stolt mamma!
 
Idag har jag gjort lite av varje. Tvättkorgen är tom och det känns så skönt. Nästan all tvätten är struken, har bara några få plagg kvar men de tar jag hand om imorgon. Dottern och jag har pysslat med hjärtan som vi ska hänga upp i fönsterna. De är inte klara ännu så bilder kommer senare. I eftermiddags var jag uppe på vinden och hämtade ner lite mer pynt. Jag hittade lådan med småtomtarna som jag inte hittade förra gången jag var där uppe. När jag började plocka upp saker ur påsen så reagerade jag på att grejerna var så där "smuliga", som om det var nåt på dem. Efter en stund tog jag upp en liten garntomte med träkula till huvud. Upptäckte då att den röda stickade mössan var trasig. Det tyckte jag var konstigt för jag brukar alltid slänga när nåt är sönder. Tog upp en tomte till och den hade knappt något ansikte kvar....hmmmm. Kan det vara en mus eller råtta? Hur eller hur, så läbbigt! Jag ringde till sambon direkt på telefonen och vi pratade om att jag skulle sätta dit rättfällor. Jag som alltid tyckt att det varit skojigt att gå upp på vinden. Nu börjar jag tänka om.... 
 
 
Nu ska jag gå och lägga mig för imorgon ska jag tillbaka till jobbet igen. Att jag varit borta nästa hela veckan var verkligen välbehövligt. Jag hade aldrig orkat. Min förkylning och hosta är kvar men jag känner mig bättre. Nu hoppas jag inte att jag har smittat någon annan i familjen för julen närmar sig med stormsteg, bara 4:de ljuset kvar!
 
Kram på er alla godingar!
Veronica
 
 
Var 17 tog snön vägen??2 kommentarer:

 1. Bra att du tog några dagar hemma i alla fall, även om förkylningen inte försvann helt.
  Visst är det kul när det går bra för barnen i deras idrotter?!? Är så kul när det kommer hem en stolt son som gjort mål, eller en dotter så klart!:)
  Fy sjutton för möss!:( Vi har ingen vind som vi använder till något, men möss hade vi i alla fall. Nu är de borta tack vare fällor, men jag är glad över att jag slapp sköta fällorna.
  Här töar det också och det är så tråkigt. + 2 grader två dagar i rad och det tar rejält på snön. Hoppas att det kommer mer snö!
  Kram

  SvaraRadera
 2. Hoppas du har kryat på dig. Härligt att höra att du gillade tipset om pepparkaksmåttet. Hoppas du testar.....smakade mums:)

  SvaraRadera