Sidor

tisdag 4 december 2012

Handbollssegrar, härlig snö och en lucia!

Vilken underbar kväll, seger för damerna i handbollsEM. Spänningen var på topp in i det sista, precis som det ofta brukar vara. Ja, så var det även för oss i söndags när mina tjejer spelade bortamatch. Som en mycket stolt tränare kunde jag bara njuta av en fin match som tjejerna genomförde trots att vi bara hade 2 avbytare med. Dottern som gärna vill bli målvakt fick spela på den positionen under hela matchen. Hon gjorde grymt bra ifrån sig och tog många svåra räddningar. Nu har vi ingen match mer det här året men några träningar kvar. Sista innan juluppehållet ska alla hem hit på en biokväll och lite mys. Tycker att de är väl värda det efter allt träningsslit och väl genomförda matcher.
 
Nu har då sannerligen snön kommit hit, härligt! Idag har det trillat ner ganska mycket däruppifrån och för mig får det gärna komma mer. Tur är att jag har villiga barn som gärna hjälper till att skotta både snö och skrapa bilrutor. Att hjälpa till att bära in ved är däremot inte lika roligt. Där får vi tjata lite mer. Häromdagen kom kidsen hem från pulkabacken så där mysigt rosiga om kinderna och berättade hur skoj de hade haft det. Ja, när snön är här så är det inte svårt att locka ut dem, snarare att få hem dem.
 
Snart är det lucia, och i år är det dotterns klass som lussar för hela skolan. I hennes klass är det 3 tjejer som ska vara lucia på lite olika platser. På en plats är det dottern som ska vara ljusdrottning. Hon ser verkligen fram emot sitt uppdrag och nu börjar hon allt bli lite nervös. Det syns på henne när hon pratar om det. Jag frågar inte så mycket om det för att hon inte ska behöva tänka på det. Den nya klänningen och det röda bandet ligger här hemma och väntar på att den stora dagen ska komma. Den kvällen när klassen ska uppträda inför oss föräldrar ska hon vara tärna och det känns lite konstigt och tråkigt att inte få vara med och se när hon är lucia. Kanske jag kan ordna det med jobbet, vi får se. Kul är iaf att hon vill vara lucia, för alla år innan har hon alltid velat vara tärna. Jag minns på förskolan hur ALLA flickorna stod där med sina ljuskronor och hon stod där bredvid och var så stolt över sitt glitter runt magen och ljuset i handen. Eller de åren när hon bestämt sa att hon skulle absolut vara pepparkaksgumma och inget annat! Den brunaste tösen bland de bruna stod där i brun klänning och brun hatt och bjöd på pepparkakor. Eller det året när hon minsann skulle vara tomteflicka med röd klänning, luva och polkagrisstång i klänningfickan. Kanske förstår ni varför jag gärna hade sett min dotter just den här gången.
 
Näe, nu ska jag krypa till kojs. Ha det gott alla godingar!
Kramelikram Veronica
 

4 kommentarer:

 1. Härlig seger igår!:)
  Dottern spelar sista matcherna på lördag. Då har även vår handbollsklubb ordnat en heldag med handbollsmatcher hela dagen, lotterier m m. Dotterns lag spelar första matchen och sedan är det matcher ända till kl 18.
  Här behöver det inte komma så mycket mer snö nu, bara det får ligga kvar. Nu har de lovat mer snö, så vi får väl se hur det slutar. Vi har flera dm nu och idag blåser det och snöar samtidigt. Inte kul att vara ute med våra små på jobbet då, men men en liten stund går ju bra.
  Hos oss är det fyrorna som håller i skolans lucia. Har glömt att fråga vem som ska vara lucia. Dottern hade nog sagt något om det var hon. Hon har alltid varit lucia på förskolan, men tärna i skolan.
  Kram

  SvaraRadera
 2. Hej Veronica
  Ja visst är det en härlig tid nu, bara man slipper halkan och slasket :) Det får gärna knastra under fötterna när man går..
  Robin har varit hemma igen, men nu har han varit feberfri i två dagar så då fick han gå på 5- årsgruppen. Han har verkligen längtat ut i snön men ej fått och idag är det så hård och tråkig snö. Robin ska vara tomte på luciadagen, det gillar han :) Önskar dig en fin dag och grattis till segern! Kramizar Susanne

  SvaraRadera
 3. Så roligt att det gick bra för dottern och att ni vann. Jag beundrar dom som vill vara målvakt. Det är en styrka att inte belasta sig själv för en förlust, det är ju faktiskt ett helt lag. Jag skulle nog klandra mig själv allt för ofta...

  Ja du vi fick snö lagomt till advent. Sååå vitt och fint. Fast nu räcker det tycker jag ;)
  Spännande att få vara Lucia. Min dotter blev framröstad till lucia då hon gick i sexan, sedan har hon inte haft lust att vara med i luciatåget ens ;) Även fast det gick jättebra :)
  Kram

  SvaraRadera
 4. Härligt med allt som finns att se fram emot nu i juletid! Önskar dej en fin-fin helg!

  SvaraRadera