Sidor

torsdag 29 november 2012

Kraxande teater, första snön och snart discovakt!

Så har jag ännu ett rum att pyssla med! Tidigare i kväll hämtades dotters våningssäng och nu ekar det tomhet i hennes rum. Extrasängen är framtagen och den verkar helt ok att ligga och sova i. I helgen blir det nog en resa till möbelaffären..om vi hinner vill säga. Det blir en helg fullspäckaad av program. Hockeymatch och handbollsmatch och vår traditionella glöggfest. Tänkte även  ta en runda till marknaden på slottet. Just nu känns det som om jag skulle behöva fler timmar på dygnet för att hinna med allt...men men. Vi får se hur det blir.
 
Idag spelade jag och en av mina kollegor teater för barn och personal på min förskola. Ja, det gick trots att jag var hes. Kände att jag ansträngde rösten, vilket förstås inte alls är bra och sviterna av det får jag leva med och skylla mig själv. Det är ju sååå himla roligt!!! Nu har jag en vecka på mig att bli ok innan nästa avsnitt ska spelas. Jag får bita mig i tungan när jag säger att jag ska ta det lugnt. Gissar att det blir svårt att vara tyst när tjejerna ska spela i helgen och sedan vill man ju gärna prata med dem som kommer på festen. Så det där med att ta det lugnt...? Jag låter väl som Rod Stewart på måndag.
 
För en stund sedan hände det! Ja, vi såg hur den första snön singlade ner från himlen och mjukt som bomull har altangolvet fått vacker vintervit färg. Undrar nu hur det kommer att se ut när vi vaknar i morgon. Min bil rullar fortfarande med sommardäcken och på måndag har jag fått tid till däckbyte. Vinterdäck eller ej...jag älskar verkligen den årstiden som kommer nu. Snö är en stor passion för mig. Skidåkning är familjens stora intresse och vi åker hellre iväg på en skidresa än en solresa. Nu lär det väl dröja ett tag innan man kan åka här.....men jag längtar. Sedan blir det så mycket ljusare med den vita snön på marken. Att det sedan blir halt och eländigt, att man måste skrapa rutor och att bilen inte ens startar är förstås inget jag njuter av direkt men det får man liksom på köpet.
 
I morgon är det dags för sonens klass att ha disco igen. Alltså är man stationerad discovakt för några timmar. Det funkade ju kanon förra gången, så vad kan gå fel den här gången? Herregud, nu har man övat en gång....nu kan man allt.....hahaha. Nu ska jag ta tag i böckerna som jag lånade på bokbussen sist. Hittade några som verkade intressanta och spännande. Har ni något tips på bra böcker?
 
 
Ha det gott och bästa fredagen till er!
Kramelikram Veronica
 
 

4 kommentarer:

 1. Vi vaknade till lite snö idag. Skulle gått ut i skogen igår och plockat lite material till adventsljusstaken, men det kom annat emellan. Nu hoppas jag att det inte kommer massor med snö förrän imorgon eftermiddag, för idag hinner jag inte innan det blir mörkt.
  Den här vintern blir det bara sonen som kommer till fjällen och då med konfirmationsgruppen. Jag och dottern funderar på att hitta på något annat på sportlovet.
  Ta hand om din röst nu, men jag hade heller inte klarat av att vara tyst om jag haft de aktiviteterna som du framför mig!;)
  Spännande med dotterns rum också!:) Önskar att vi hade haft närmare till det stora varuhuset ibland. Här blir det nog storstäd av dotterns rum i helgen och kanske att det blir lite ommöblering då också...
  Ha en bra fredag och lycka till på discot!:) Här väntar jobb till fem och sedan blir det bandymatch med stadens stolthet ikväll. Dottern ska på discokalas, så hon har fått order om att vara duschad och klar när jag kommer hem om hon vill ha hjälp med frisyren!:)
  Kram

  SvaraRadera
 2. Kalmars egen discodrottning kanske? ;-)
  Jag har funderat på om du kanske vet vem min kusin är. Hon bor i Nybro och jobbar på någon förskola där, Fia Hansson.

  Och visst är det härligt med snön som fallit precis lagom till första advent. Stämningsfullt och fint!

  Trevlig helg
  // Karin

  SvaraRadera
 3. Spännande att vara discovakt! Snön faller hos oss också, över decimetern bara inatt så vi blir kvar hemma istället för att åka till mina föräldrar för traditionsenligt pepparkaksbak. Vill inte riskera att fastna i snöovädret efter vägen.
  Fortsatt trevlig helg! Sandra

  SvaraRadera
 4. Här har vi tyvärr ingen snö ännu:( Gillar också snö, har en man som skottar bra och jag har gångavstånd till jobbet:)
  Hoppas att du haft en härlig helg och vilat rösten i alla fall lite;)
  Kram

  SvaraRadera