Sidor

tisdag 27 november 2012

Sängbyte, lax och hest kraxande!

Lugnet har lagt sig och tystnaden har intagit huset. Barnen sussar sött...och trött i sina sängar. Jag sitter uppkrupen i en av mina favvofortöljer med en filt om benen. Värmen från kaminen känns tydligt fast att det slocknade för ett tag sedan. Värmeljusen lyser upp rummen på lite olika platser. Jag har ögnat igenom en Hus&Hem tidning och sett så mycket fint som jag oxå vill ha. Jag har fått mycket inspiration och även sett sånt som jag aldrig skulle vilja ha. Visst är det underbart att man kan välja själv, ingen som tvingar en att man ska göra si eller så. Ibland kanske man redan har grejerna hemma men blivit trött på det eller inte vetat hur man kunnat förändra. I sådana lägen kan en tidning vara kanon. Just nu håller vi på att boa in oss i våra ommöblerade rum. Hittills är vi nöjda med hur det blev. Nu står dotterns rum på tur härnäst. Hon fick ju en vit våningssäng för inte alls så länge sedan. Från början så var allt såååå bra men nu har hon kommit på att hon inte vill ha den kvar. Orsak....1) det blir så dammigt på skrivbordet när man sover där uppe. Och det är inget drömsenario för en 9åring att behöva dammsuga flera gånger i veckan. 2) det är inte roligt när mamma inte ligger kvar så länge i sängen, och pappa som inte ens tar sig upp. 3) det är jobbigt att bädda sängen. 4) om man bäddar fint så är det ändå ingen som ser det. 5) det är varmt att sova där uppe. Näe, men nu ska vi snart bli av med den. På torsdag kommer en och hämtar den och då får dotter en ny. Hon är förvarnad om att hon först kommer att få ligga i extrasängen ett tag innan vi fixar en ny men det verkar vara lugnt. Jag har en tanke på hur det ska bli och vi får väl se hur det förslaget bemöts. Hon är en envis tjej som vet vad hon vill och  att  iordningställa sitt rum ser hon fram emot.

Tidigare i kväll var mina föräldrar här och firade min dotter lite i efterskott. Ja, väljer man att inte vara hemma på sin födelsedag så blir det som det blir. Vi hade iaf ett par mysiga timmar. Vi åt god mat (kokt potatis, varmrökt dubbelfilé, romsås). Detta är en maträtt som verkligen går hem i vårt hushåll. Skulle någon sitta på span när vi äter så skulle säkert någon fundera på om vi inte sett mat på flera dagar. På sommaren äter vi det ofta men givetvis tackar ingen nej under den här årstiden heller. En  tårta till "födelsedagsbarnet" hade mormor och morfar med sig oxå och gisses vad god den var! Sonen trodde nog han var i himmelriket när han kom hem från hockeyträningen och fick både lax och tårta...jippi
 
 
 
 
Nu får ni hålla tummarna för mig på torsdag, då går vår traditionsenliga decemberteater av stapeln igen på jobbet. Dags att plocka fram "Pettson-looken". Just nu ser det dock mörkt ut, min röst håller på att försvinna. Så blir det alltid när det är sånt här väder. Ingen regn och dis i morgon tack! Nu har jag druckit ett par koppar med varmt vatten och honung. Andra tips tas tacksamt emot. Säj bara inte att jag ska vara tyst..för det fixar jag inte. Kudden ropar och sängen vill ha nån som utnyttjar den, så nu får det räcka för idag. Hoppas att allt är bra med er alla goingar! Natti natti!
 
Hesa kraxande kramar från mig!
Veronica
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

2 kommentarer:

 1. Förstår er dotter, har aldrig gillat våningssängar.
  Här vill ju dottern också möblera om i sitt rum, men vi får se när vi får tid till detta. Blir nog ett helgprojekt åtminstone.
  Ta hand om din hals nu! Jag har blivit snorig och är allmänt seg. Ska försöka komma i säng i tid ikväll.
  Kram

  SvaraRadera
 2. Hejsan vännen!
  Tiden går och nu är det snart första advent så mysigt att få tända sina ljusstakar och stjärnor, men inte minst att ta en kvällspromenad med hunden och titta in mot alla hus och få se hur det lyser varmt och mysigt hos var och en...
  Hoppas din röst blir bättre, lite ingefära i te med honung är inte dumt för halsen...Krya på dig!
  Ha en härlig vecka inför advent.
  Kramar Ann-Charlotte

  SvaraRadera