Sidor

söndag 9 december 2012

Fotoutmaning - Vänner emellan, I tid och otid

Visst är det charmigt med de där ljusen med siffror på, som man ska tända varje dag i december och långsamt räkna ner dagarna fram till julafton. Ja, flera år har jag köpt sådana ljus och nästan varje år händer samma sak. Tiden går så fort...opps vad fort det går när ljuset brinner. Jaha, då har redan nästa dag passerat om man ska titta på ljusets siffror. Vore det mina ljus som bestämde så kunde det lätt ha varit julafton i morgon. Jag har även köpt de större och kraftigare ljusen och vad har hänt då? Jo, det tar en sån faslig tid för ljuset att brinna ner så att jag har varit tvungen att låta det brinna och brinna och brinna....Men, jag är inte bitter. Jag fortsätter att köpa ljusen år efter år och tänker att någon gång ska jag väl ändå lyckas att tända och släcka ljusen i rätt tid. Håll en tumme för att jag ska lyckas!
 
 
 
 
 
Den här helgen har då sannerligen tiden runnit ifrån mig! Idag var det dags att stå ett pass i ishallskiosken igen. Till skillnad från i går så gick ingen soppåse sönder...och det var ju himla skönt. (jag skrev om det i går) Efter att mitt pass var slut så fortsatte jag in i sporthallen för att se några handbollsmatcher. Spelfri helg för mitt tjejlag men det finns ju andra som spelar och som jag gärna tittar och hejar på. Annars har det varit läxor med sonen, tvätt och dammsugaren som har tagit min tid idag. Något som oxå har tagit min tid och som jag gärna lägger tid på är reprisen av Så mycket bättre och nyss Solsidan. Gissade ju att Darins dag skulle vara intressant att se och visst hade jag rätt. Han är en otroligt duktig kille som sjunger fantastiskt. Solsidan lockar mig ofta till skratt, så även idag.
 
Nu ska jag inte skriva mer för nu tänkte jag ägna resten av kvällen och min tid åt en bok framför den sprakande elden. Eller så blir det kanske Beck, om jag orkar se hela. Jag tycker att det är så himla jobbigt med reklamen som kommer emellan och nyheterna. Jaja, vi får se vad det blir. Hur som helst, ha det gott. Hoppas att ni har haft en fin 2:a advent. Hjälp vad tiden rullar iväg, bara 2 veckor innan det är jul!
 
Detta är för övrigt mitt bidrag till veckans Fotoutmaning - vänner emellan. Temat är "I tid och otid" Om ni vill se fler som bloggar om detta, titta in hos mamma med ambitioner och edith och jag.

 
Tjingeling och kram från mig!
Veronica


8 kommentarer:

 1. Har slutat köpa sådana ljus av precis de anledningarna du skriver.
  Kram

  SvaraRadera
 2. Haha! Känner precis igen mig :) Bra tolkning av ett i mitt tycke mycket svårt tema! //Sandra

  SvaraRadera
 3. Hahaha där var det visst ett kalenderljus till :-)
  Ja, det är inte lätt att hålla rätt takt med ljuset. jag tycker ofta att vi halkar efter, men i år brinner det som sjutton så det räcker nästan att tända det vid frukosten så är vi nere på nästa dag.

  Ha det bra!
  // Karin

  SvaraRadera
 4. Hej svejs

  Njut av allt mysigt som är nu , det gör jag älskar denna tiden innan jul .......själva julhelgen tycker jag försvinner så fort ...............

  Kram på dig
  //anneli

  SvaraRadera
 5. Köper inga sådana ljus längre hahaha!!
  Jag grejade inte det heller!! Så jag gav upp!!!
  Ha nu en fin måndag !!!
  Kramar Lotta

  SvaraRadera
 6. Vi har inte köpt något datumljus i år. Det är så frustrerande att passa datumet och det stämmer aldrig. Nä här får ljusen brinna så länge vi sitter i närheten. Söndagskvällar är det Solsidan och Beck på programmet här. Jag tittar inte ensam på Beck, så larvig är jag. Men det kvittar om mannen sover i soffan.
  Kram Eva

  SvaraRadera
 7. Hej Veronica! Så kul att du ville vara med i fotoutmaningen igen. Fint bidrag och jag håller med om att det där med datumljus är klurigt;) I år valde jag att inte köpa ett sådant ljus. Nu är det ett stort blockljus i en burk med en datumetikett som gäller. Funkar mycket bättre:)
  Kram Maria

  SvaraRadera
 8. Mm, köpte också ett sånt där tjockt ljus och förstår precis varför jag inte ska göra det nästa år. Och inget pepparkaksfil heller ;-) Kram

  SvaraRadera