Sidor

torsdag 18 oktober 2012

Vill man bli påkörd? och snart härlig fredag!

Ikväll höll det på att hända......2 gånger!
 
Jag var på väg från stan och styrde bilen mot mitt hem. Först en gång vid ett övergångsställe och den andra  gången bara så där på vägen. Vid övergångsstället höll jag på att köra på två tjejer som glatt (eller det vet jag ju inte, eftersom jag inte såg deras ansikten eller dem över huvudtaget) traskade över vägen rakt framför motorhuven på min bil. Jag bara undrar...var fanns reflexerna eller något annat som hade gjort att jag haft en möjlighet att upptäcka dem? och personen på cykel som höll på att köra in i mig efter att helt sonika ha lämnat cykelvägen vid sidan om och tydligen bestämt sig för att vägbanan var en bättre plats att vistas på. Ja, han eller hon måste ha kommit därifrån för plötsligt så dök bara cykeln upp fasligt nära bilen. Ni var då inte särskilt rädda om era liv! Turligt nog så hann jag stanna båda gångerna. Jag lovar att det finns roligare saker att göra en torsdag i oktober än att kanske vara tvungen att åka ambulans till sjukhuset. Jag har själv åkt med sjukhusbilen (fast då var det ombytta roller) jag blev påkörd av en bil när jag cyklade hem från jobbet. Det var en härlig dag i maj och vädret var underbart med härlig sol. Då blev jag prejad av vägen och slogs rakt in i bilens sida och hamnade lite under den.  Mina skador blev "bara" en bruten näsa, två lösa tänder, en spricka i armen och ett väldigt uppsvullnat ansikte. Jag förstår efter detta varför det inte alltid finns speglar på sjukhusen. Dåväl.....ingen vill väl utsätta sig för en sådan situation. Därför undrar jag som så många gånger tidigare varför en del människor helt frivilligt väljer att sätta sitt liv på spel. Kanske borde man oxå ägna en extra tanke till de stackars människor som nu råkar köra på någon. I mitt fall ägnar jag dock inga kärleksfulla tankar till föraren som körde på mig. Men det är ju oxå en helt annan historia! Visst är svart en fin färg men den borde portförbjudas i trafiken (iaf när det är mörkt ute) om den inte har innehåll av synliga reflexer. Det låter kanske som om jag är döförbannad och en aning arg är jag nog men mest så blir jag rädd...jätterädd! Jag vill inte ha på mitt samvete att jag har kört på...eller i värsta fall ihjäl någon.
 
Näe, nu pratar vi inte mer om detta. Nu ska jag tänka på nåt annat. I morgon är det fredag och sonens klass har hand om skoldiscot för första gången. Det ser han fram emot med stor glädje och känner sig säkert lite pirrig över sitt uppdrag. Det är minsann inte bara han som har fått uppdrag. Själv ska jag oxå infinna mig på discot. Får väl inte ta några danssteg eller så men kan ju göra det i smyg. Jag ska vara vakt. Det låter coolare än vad det är. Vi får väl se i morgonkväll vilka uppgifter som hamnar på min lott. Sonens skjortor är iaf rena och idag var han hos frisören efter skolan. Han blev så fin i håret. Till dottern har jag köpt en sån där "munk" som jag ska försöka sätta i håret. Hahahaha. ja, herregisses hon kanske inte ser klok ut efter att jag har varit framme.  
 
På lördagkväll är sista dag att lämna kommentar i mitt inlägg från den 9 oktober, om man vill få chansen att vinna i min bloggcandy. Vinsterna är fortfarande hemliga men på söndag avslöjar jag vinnarna och då får ni även se priserna! Hoppas att de ska falla alla i smaken.
 
Nu ska jag avslöja lite om morgondagens inlägg, ROSA? Torsdagen närmar sig sitt slut och själv känner jag mig oxå helt slut så soffan ser just nu helt underbar ut. Ja, jag ska nog knalla bort dit och relaxa en stund. Ha det gott alla goa vänner!
 
 
 
 
Kramelikram Veronica

6 kommentarer:

 1. Usch fy vad hemskt! Reflex är ju en billig livförsäkring. Tur att det gick bra ändå men jag förstår din rädsla hur det hade kunnat sluta.
  Oj vakt minsann! Då får ungarna skärpa till sig, hihi
  Hoppas det blir ett lyckat disco :)
  Kram kram

  SvaraRadera
 2. Usch, det är många som har noll resepkt för trafiken. Det går så fort. Reflex och ögonen på omvärlden är inget som har förståts av alla.
  Ha en riktigt bra helg! Kram!

  SvaraRadera
 3. Usch vad hemskt det måste vara att köra på eller bli på körd. Tack och lov har det inte hänt. Jo vi körde på en hund en gång, stackarn sprang rakt ut i gatan och pang där var vi. Vi körde hund och hundägare till djursjukhuset, allt gick bra, tack och lov.
  Fram för reklam om reflexer.
  Lova att du sköter dig som vakt i morgon.
  Största kramen Kristina

  SvaraRadera
 4. Kan bli tokig på alla som tror att de kan göra hur de vill i trafiken, körde faktiskt på en cyklist tidigare i år men det var vår bil som blev mest skadad som tur var. Körde barnen till fotbollsavslutning i veckan och jag vet inte hur många svartklädda människor jag skymtade i mörkret. Jag har alltid reflexväst när jag joggar eller promenerar i mörkret.
  Kul med disco och sköt dig nu och dansa bara i smyg!;)
  Kram

  SvaraRadera
 5. Tack och lov att allt gick bra!
  Man tänker inte alltid, som fotgängare eller cyklist, på att man inte syns även om det är inne i stan och det finns gatlyktor mm. Och nu med lagen om att alla gångtrafikanter har företräde vid övergångstället så kliver många bara ut. Har de då mörka kläder är de omöjliga att se.
  Jag tycker att det är bra när det finns insydda reflexer i tex. barnoveraller, stövlar eller skor!

  Ha en skön fredag och lycka till med discot :-)
  // Karin

  SvaraRadera
 6. Tur att du har så himla snabb reaktionsförmåga!!! Ibland undrar man om folk är självmordskandidater den mörka tiden på året! Det kostar inte så många kronor att införskaffa sig ett gäng reflexer :-/ Själv är jag utrustad med många de gånger jag drar iväg på cykeln OCH stannar hellre 2 ggr extra än blir påkörd!

  Kramizar

  PS. Ses vi på nästa träff 10 nov? DS.

  SvaraRadera