Sidor

söndag 16 september 2012

Fotoutmaning, en överraskning och en liten fågel

Oj, helgen är snart redan slut, vart tog den vägen egentligen? Sonen och sambon har tillbringat den mesta tiden i ishallen och i dag var jag och lämnade dottern där en stund oxå. Jag har haft ganska mycket egentid. Ganska härligt egentligen även om jag helst föredrar att tillbringa den med resten av familjen. Jag har gjort min sedvanliga helgstädning.....ja den brukar bli på helgen eftersom vi har så mycket annat som händer i veckorna. Jag har pratat med en hel del föräldrar som vill komma med sina barn till vår handbollsträning, vilket är jätteroligt! Jag har förberett lite kommande pyssel, bl.a smält mer pärlor i ugnen och bakat några mer småkakor (ja, sådana kan man väl inte ha för många av!)
 
Idag var det ju dax igen för Fotoutmaningen-vänner emellan och temat är H20 eller vatten som andra väljer att kalla det. Med kameran framför ansiktet har jag letat efter lämpliga objekt. Eftersom jag bor i en stad precis vid vattnet så var det inte svårt att hitta bilder. Sedan hittade jag  även ett och annat som jag tyckte var passande. Så här kommer nu lite "vattniga foton"...........
 
 
 
 
Så här vackert var det i torsdags kl. 17
 
 
 
 
 
En båttur utan vatten blir svårt.......
 
 
 
 
 
Båten är nu uppdragen på land och hemkörd.
Vattnet finns kvar och väntar på nästa år då vi kommer tillbaka.
Så här såg det ut idag.......
 
 
 
 
 
Vattnet är inte att förakta...mäktigt och helt underbart att stå och titta på.
 Lika rogivande som att titta in i elden när den sprakar i brasan.....
 
 
 
 
 
 
På andra sidan ligger vår vackra ö i Kalmarsund......Öland
 
 
 
 
 
 
 
Inte utan vår Soda Stream. Här hemma bubblas det i flaskorna..
 
 
 
 
 
 
Oavsett aktivitet så behöver kroppen en klunk vatten då och då.....
 
 
 
 
Vattenblåsor,vattendroppar, vattenskada, "vattnet har gått", vattenland, vattenfall, vattentemperatur, vattenfestival....ja, gisses vad saker som är förknippade med just vatten! Jag har tagit mängder med foton i sommar som är förknippade med vatten och flera har jag redan visat här på bloggen. Om ni vill se fler som har fotat dagens tema, så kolla in hos mammamedambitioner.blogspot.se/ och edithochjag.blogspot.se/
 
 
Ifredags morse ryckte jag ut som djurdoktor, eller vad man nu ska kalla det... då en fågel flög in i en glasruta på altanen. Det händer ganska ofta hos oss eftersom vi har mycket stora glasrutor där vid altanen. Inte vet jag vad jag skulle ha gjort och om jag gjorde fel....men  sonen hörde iaf en duns i rutan och sedan såg vi en fågel som låg där väldigt länge och ville inte flyga iväg. Vi tyckte så synd om den och ville flytta den till en mer skyddad plats. Jag bar den försiktigt med trädgårdshandskarna till framsidan. Där fick den ligga kvar på värmen av handsken. När jag åkte till jobbet så anade jag att den nog inte skulle överleva. Barnen var nedstämda och hoppades så klart på det bästa. Tyvärr fann sonen den död när han kom hem från skolan. Den hade försökt flytta sig men inte kommit så långt. Vad det är för någon sort har jag ingen aning om. Nån som vet?
 
 
 
 
En annan sak som även hände i fredags och som är betydligt mycket roligare är att jag fick mig en glad överraskning!! När jag kom hem så hittade jag ett paket på köksbordet...till mig!!! Det var från min fina vän Lena som ville tacka för att "Pippi" hade kommit till dotterns kalas. Åh, ni må tro att jag blev glad. Kolla bara ........
 
 
 
 
Ikväll är jag "ensam mamma" igen. För några timmar sedan åkte han, mannen i mitt liv och kommer inte tillbaka på hela veckan. Ibland tycker jag att det är bra tråkigt när han är med jobbet på andra ställen än här hemma men dagarna brukar gå ganska fort ändå. Just nu sitter jag och kollar på en ny Lassiefilm med mina barn i soffan. Givetvis hade det varit underbart med en till trängandes bland oss tre men man vänjer sig. Nu börjar det bli spännande och jag ser en son och en dotter som nog behöver lite extra gos. Hoppas att ni har haft en härlig helg och att det blir en lika bra vecka. Sköt om er tills vi hörs igen!
 
Bästa måndagen till er!
 
Kramelikram Veronica

 
 
 
 
 
 
 

7 kommentarer:

  1. Vilka fina kort, bilder du visar på vatten ...............härliga.........

    Visst är det kul att bli överraskad ......

    Ha en bra vecka
    Kramar från mig
    //anneli

    SvaraRadera
  2. Vatten vatten vatten! Härliga vattenbilder du visar.
    Så sorgligt med den lilla fågeln.
    Kram Maria

    SvaraRadera
  3. Underbara bilder! Ja visst kan man sitta och titta ut över vatten hur länge som helst, det är vila. Kram Maria

    SvaraRadera
  4. Vilka fina vattenbilder!!

    Så sorgligt med fågeln... hände nästan detsamma för oss i början av augusti, då en fågel fastnade i vårt stuprör. Men den överlevde faktiskt, otroligt nog.

    Ha en fin vecka nu!!
    Kramis

    SvaraRadera
  5. Härliga vattenbilder du visar... vatten vatten vatten... *haha* vattenblåsor etc... jättekul!
    Nä, vilken fågel det är vet jag inte, synd att den inte klarade sig.

    Tack för dina söta ord hos mig ;)

    Ja, det är allt bra trixigt det där med kamerans inställningar. Jag håller just på att lära mig mitt macro objektiv och upptäckte att det går fint att ta på håll också. Tog kort när barnen red, jätteskarpa blev det.

    Så i lördags när vi var på Liseberg provade jag med min gamla kamera (ville inte riskera att ha den nya med mig) i alla fall, satte bländaren på f2.8. Personligen tycker jag det blir jätteläckra kort om man tar på någon eller något. Hundra fokus på saken och lite blurr runt omkring.

    Ett litet tips så här en måndags morgon ;)

    Ha en fin dag.

    kram kram Malin

    SvaraRadera
  6. Havet... underbara foton!!! Det är något visst med hav! Jättefin tolkning! Kul med foton på din soda stream också:)))) Trist med fågeln, den kanske brutit nacken...

    Sen måste jag tacka såååå himla mycket för din fina kommentar hos mig som gjorde mig så glad - you made my day!!! :)))

    Stöööööööörsta kraaaaaaaamen aka

    SvaraRadera
  7. Vilka underbara foton, havet så lugnt och stilla men samtidigt så kraftfullt!!

    SvaraRadera