Sidor

söndag 5 augusti 2012

Ensam

Idag är det dags för fotoutmaning igen. Den här gången är temat "Ensam". De senaste dagarna har jag spanat runt med min kamera i jakt på passande motiv. Det var faktiskt en rejäl utmaning eftersom nästan allt jag tagit kort på är saker man gör tillsammans, eftersom jag blir glad av sådana bilder. Hade hoppas att jag kunde få till några bra foton under dagen men........ni som läser min blogg vet att min kamera igår kväll så abrupt slutade sina levnadsdagar på ett helt ofrivilligt sätt, då jag tappade den ute i altangolvet. Den ligger fortfarande där på bordet där jag lämnade den i går och är tyst som en liten mus. I min ensamhet är jag fortfarande ledsen inombords men...that`s life....

Åter till min utmaning.......Jag hittade en bild på dottern som står där och tittar ut över havet. Vad hon tänkte på när hon stod där vet bara hon själv men ensam var hon....inte alldeles förstås, jag stod oxå där på bryggan en bit ifrån.......men i sina tankar var hon ensam. Visst är det härligt att få vara det ibland....ensam i sina tankar. Det man funderar över då kan ingen ta ifrån en. Att vara ensam kan i fel sammanhang vara helt förskräckligt. Jag minns en gång när jag försvann ifrån mina föräldrar och var helt ensam. Det var en fasansfull upplevelse innan vi fann varandra till slut. Eftersom jag var väldigt mörkrädd när jag var yngre så gillade jag heller aldrig att vara ensam hemma. Jag tände nästan alla lampor som jag kunde hitta. Och när jag skulle cykla hem från min kompis som bodde en bit från mig så cyklade jag alltid jättefort. En viss sträcka fanns det inga gatlysen så då kan ni tänka er vad det gick undan på tramporna. Nu i vuxen ålder, som mamma till två barn och med ett jobb som innehåller mycket ljud och rörelse (vilket jag i och för sig älskar) så är det otroligt härligt att då och då få vara ensam en stund och bara vara. Här kommer nu min bild som jag bidrar med i dagens utmaning. Om ni vill se fler bilder så kan ni gå in på de fina bloggarna Mamma med ambitioner och Edithochjag. Det är nämligen de som är upphovskvinnorna till den trevliga utmaningen.


Hoppas att ni har det bra där ute denna sköna augustisöndag. Själv har jag varit och firat min svägerska på hennes födelsedag där det bjöds på jättegod mat och smaskig efterätt. Just nu har jag landat här hemma och går och pular och plockar lite......i min ensamhet. Snart är åter familjen samlad igen och det ser jag verkligen fram emot.......men just nu njuter jag av min ensamhet med enbart mina tankar!

 Ha det gott alla fina!

Kramelikram Veronica 

11 kommentarer:

 1. Härlig bild!! Hoppas att det här med tappad kamera går att ordna- laga eller ha en försäkring sim täcker upp!

  SvaraRadera
 2. Det ger verkligen perspektiv att titta på fotot, jag tänker mig att flickan har hela världen vid sina fötter. Underbar och tankeväckande!

  SvaraRadera
 3. Fin bild. Kan det vara bryggan på Svinö! /Camilla

  SvaraRadera
 4. Klockren bild. Vad fin hon är din dotter. Härligt när håret flyger i vinden. Ensamhet kan verkligen vara som du beskriver den, hua mig att komma bort från sina föräldrar, eller komma bort från sina barn.
  Ha en fin jobbvecka......... tror jag ska sova länge i morgon med :) Kramis Kristina

  SvaraRadera
 5. Riktigt härlig bild!! Kram

  SvaraRadera
 6. Härlig bild på din dotter!:)
  Tyckte att det var rätt svårt att komma på något att fota, så min bild är väl inte jätte bra direkt, men men. Skyller på tidsbrist den här gången.
  Imorgon är det tillbaka till jobbet. Känns både och faktiskt.
  Kram

  SvaraRadera
 7. Vilken vacker bild! Ja visst kan det vara underbart skönt att få vara ensam med sina tankar! Kram Maria

  SvaraRadera
 8. Läcker bild med det stora och det lilla

  SvaraRadera
 9. Vilken vacker bild på din dotter! Passar ju perfekt till all alone. Men så tråkigt med din kamera. Går den att laga?
  Kram Maria

  SvaraRadera
 10. Helt rätt Camilla! En fin plats att blicka ut över sundet och den vackra Ölandsbron.....och kanske ta sig ett dopp.

  SvaraRadera
 11. Jättefin bild! Ja, så är det ... det är väldigt skönt att få vara ensam ibland. Men ofta är det underbart att vara tillsammans :)

  Jag önskar dig en fin dag!
  Kram Sofia

  SvaraRadera