Sidor

söndag 19 augusti 2012

Båttur, sportsligt och fotoutmaning!

Oj, här duggar inte inläggen tätt! Det har varit lite mycket i veckan så det är anledningen till varför jag inte skriver förrän nu. Nåväl, vad har jag gjort då?  Här kommer en liten resumé och sedan avslutar jag med dagens Fotoutmaning - vänner emellan.

Veckan har präglats av mitt jobb så klart...min första hela vecka efter semestern. Nu är man inne i den rytmen igen och det känns som om semestern ligger låååååångt bakom en. Sambon har varit på olika ställen i landet med jobbet under hela veckan, så jag har fått fatta alla vuxenbeslut själv. Barnen har haft sin sista sommarlovsvecka och i morgon börjar plugget igen. Jag har försökt att vara med dem så mycket som möjligt efter jobbet och vi har gjort saker tillsammans. En kväll drog vi till skogen för att plocka svamp men det ekade av tomhet på just den varan under hela promenaden. Herre gud, vi hittade inte en enda svamp...förutom en röd flugsvamp som jag nästan fick lust att ta med mig så att vi iaf hade plockat något. Det blev några blåbär istället innan jag sprang på ett läskigt långt ormskinn och höll väl milt sagt på att nästan svimma. Först ville jag inte säga nåt till barnen med risk för att skrämma slag på dem oxå men jag måste sett galet tokig ut och de lyckades få ur mig vad som hänt. Skogsfärden slutade med att vi alla i snabb takt begav oss till bilen under tystnad och stor koncentration. Som ni kanske förstår så är jag livrädd för ormar och barnen har inte heller det slingriga djuret som nån favorit. (det medtagna fikat åt vi i bilen och det kändes helt ok!!!)  Annars har det varit ett par rundor till ishallen med sonen och en hel del annat sportsligt. Vi har sett både Mini triathlon och igår hejade vi fram de grymt duktiga deltagarna i Ironman som gick av stapeln här i vår stad. Det var en härlig stämning med folk överallt längs med gatorna. Stora delar av stadens gator och ena vägbanan på ölandsbron var avstängd under hela dagen. För åskådarna blev det ett cykelåkande utan dess like för att kunna ta sig fram. Har nog inte sett så många cyklar på samma gång tidigare....Mina bilder från loppet blev inte världsbäst. Det är inte lätt att ta kort när de susar fram. (visar inga här nu)

I morse vaknade vi till en helt otrolig fin dag som visade sig bli en fantastisk sommardag hela dan. Vi kände att det bara måste bli en båttur. På en av de platser som vi ibland åker till var det lä och vi bestämde oss för att gå iland där. Det blev bad, lunch, promenad, bokläsning och givetvis njutande av otrolig sommarvärme.Blått vatten och såååå blå himmel...vackert!

På väg ut genom Stensökanalen

Det var fler än vi som tog sig en tur med båten

Idag blev det inget sandslott men en underbart söt sandsköldpadda!


Barnen agerade räddningspatrull till alla maneter som var strandsatta.
Här finns inga brännmaneter!


Det är roligt att åka fort!

Mina kanonsköna skor som jag använt mycket nu i sommar


 Det var även på den här ön som jag helt plötsligt kom på den här söndagens Fotoutmaning - vänner emellan. Den här gången var det verkligen en svår nöt att knäcka...helt klart en riktig utmaning. Temat var "HUVUDSAKEN" Vill ni se fler som antagit utmaningen så går ni till mammamedambitioner.blogspot.se/  och edithochjag.blogspot.se/.  Hur det gick med min utmaning? Jo, den kommer här.....

 


....Huvudsaken att vi har med oss räkosten och tunnbrödet så blir det bra!!!!

I vår familj har vi ALLTID med oss det när vi ska på utflykt. Ingen båttur utan detta....

Sedan hade jag kunnat visa er bilder på alla våra olika mössor och hattar som vi har hos oss men det tänker jag inte göra. (på tal om HUVUD saken...hahaha) Kan väl bara nämna att vi ofta och gärna har det på oss. Här dräller det av kepsar och mössor. Jag är väl lite av en mössoman...handlar gärna en ny när jag ser någon. Mössa är praktiskt när man ser ut som ett spöke i huvudet. Mössa är praktiskt att ha på mitt jobb eftersom jag är utomhus en hel del. Mössa är ett måste om jag tränar när det är kallt. Mössa kan faktiskt vara snyggt oxå! Oj, det här sista lät ju nästan som om jag gjorde reklam åt alla mösstillverkare! Näe, nu har jag inte tid att sitta här längre. Tröttheten börjar göra sig mer närgången och det är dags att krama kudden. Först blir det en rejäl insmorning i ansiktet för jag ser att solen har tagit bra idag. Hoppas att ni har haft en fin helg allihop och att er måndag bli helt underbar!

Ha det bäst!
Kramelikram Veronica

5 kommentarer:

 1. Vilken perfekt dag för en båttur. Svalkande och skönt !! Idag ville man bara vara vid vattnet.Det blev både det för oss och ett härligt kalasande med stora familjen.
  Nu tar vardagen vid här i huset.
  Kram Eva

  SvaraRadera
 2. Härlig läsning .......njut av livet .........

  Kram
  //anneli

  SvaraRadera
 3. Förstår din känsla när du såg ormskinnet. Jag är också livrädd för ormar!! Bättre ett skinn än en orm i alla fall...

  Vad mysigt med en båttur! Det gäller att passa på att suga ut det sista ur sommaren :)
  Kram kram

  SvaraRadera
 4. Ormar är verkligen hemska varelser, gillar dem inte alls.
  Härligt det såg ut med båtturen också.
  Räkost på tunnbröd lät inte helt fel!:)
  Kram

  SvaraRadera
 5. Fika är helt klart huvudsaken på en utflykt.
  Hihi! Kramis

  SvaraRadera