Sidor

måndag 20 augusti 2012

Velmaja, skolstart, scrappat kort och boktips!

Så hände det väl idag igen.....jag hade beslutsångest på hög nivå! Jag skulle ju bara kolla om skoförsäljaren som hade kommit till vårt jobb ev hade någon sko som jag skulle kunna tänka mig att köpa för att använda inne på jobbet. Jo då, många fina fanns det och jag fastnade snabbt för en i cerise. Den skulle jag ha tänkte jag.......men sen.......jaha, då upptäckte jag ju en i en annan färg.....lime. Åh då blir det plötsligt så svårt. Vilken ska man ta? Cerise...lime....lime....cerise? Där stod jag och prova och prova och prova. Frågade mina kollegor......Jo, men du är snygg i lime, ta den du! Gud vad fin du var i den cerisa, ta den! Tack för det kära vänner, ni var till stor hjälp tänkte jag och började få lite smått panik. Men alltså, hur velig får man vara? Efter ett tag kom jag på det....jag har ju inga bra inneskor hemma. Jag går ju iofs mest i strumporna el barfota men när det börjar bli kyligt ute så kan det vara skönt med en sko...så det slutade med att jag köpte båda! Jag ska visa er dem när jag fått dem så ska ni få säga vilken färg ni gillade bäst. Kan inte säga att det har med åldern att göra, jag har nog alltid haft svårt att välja. Ni kanske minns historien när jag skulle köpa mina basketkängor. Hur är det med er, kan ni bestämma er med en gång eller måste ni gå ut från affären och fundera en stund? Har ni vänner/familj som ni måste fråga? Ibland tycker jag är det är riktigt jobbigt att inte kunna bestämma sig men det är väl så att jag helt enkelt har så mycket som jag gillar och är inte så enkelspårig. Vad gäller färger så dras jag gärna till sådant som gör mig glad och piggar upp. Visst har jag en garderob som innehåller en massa svart men jag tillsätter gärna någon annan färg som sticker ut lite.

NU ska jag hoppa till nåt helt annat...nämligen till ett scrappat kort som jag gjort till en av mina kollegor. Det har varit ganska lugnt på den fronten men nu hoppas jag snart få tid till en stund i pysselrummet. Jag tycker att det är väldigt avkopplande och framför allt så himla roligt!!!
Idag var det dags för skolstart här hemma. Dottern börjar i 3:an och sonen i 5:an. Gisses vad tiden går fort, de föddes ju nyss! Nu i kväll har vi suttit och tittat på deras schema över höstterminen och de har mycket stolta berättat om nya ämnen, nya lärare, nya klasskamrater, nya grupper, nya fritidslokaler, ny mattid. I morse anlände dottern till skolan med ny skolväska och sonen var iförd ny tröja. Nytt, nytt, nytt....Vilken härlig tid de har framför sig. När de bubblar på så kommer även mina gamla minnen fram och jag ler när jag tänker på hur roligt det var att återse min skola och mina kompisar igen efter sommarlovet. Med skolan kommer även läxor, glosor, papperslappar som ska hit och dit, gympakläder för inne och gympakläder för ute, cyklar som ska pumpas och så mycket annat som man som förälder blir delaktig i. Vi skriver kom-ihåg-lappar innanför dörren för att inte glömma något viktigt. Barnen håller på att bli stora och det läggs mer och mer ansvar på dem men ännu så länge är man accepterad och sträcker gärna ut handen om det behövs. Goaste ungar..jag älskar er!!!! Nu ska jag ägna resten av kvällen åt att titta färdigt på Robinson på tv:n tillsammans med mina barn och innan läggdags blir det nog ett par sidor i min spännande bok Svart stig av Åsa Larsson. Läs den!!


Ha det gott alla underbara!

Kramelikram Veronica

3 kommentarer:

 1. Här är det mannen som står för veligheten och beslutsångesten. Vet inte hur många gånger han varit på stan och sett något, åkt hem och pratat med mig och sedan velat lite till och sedan när han väl bestämt sig är saken eller plagget slut. Det sista har han ringt hem och rådfrågat mig innan han tagit beslut och då har det faktiskt gått hyfsat fort!:)
  Här var det också första dagen i skolan idag, sonen i 8:an och dottern i 4:an. Dottern har bytt lärare, men hon var nöjd. Läxor lär det bli för båda och eftersom dottern har slutat på fritids så är det läxor som gäller tills vi kommer hem de dagar vi jobbar sent. Hon är annars specialist på att sitta sista kvällen. Båda våra barn får också ta större och större ansvar för skolan och aktiviteter. Jag hjälper gärna till om de behöver hjälp med läxorna, men de ska hålla ordning på vad de har och till när själva. Gympapåsar ska packas och packas upp av dem själva och i år kommer jag vara stenhård mot dottern med detta. Vi har en dotter med attityd här hemma, så henne gäller det att hålla hårt!
  Måste också försöka göra tid för pysslande i höst. Jag måste få göra saker som ger mig energi för att orka med en ibland hektiskt vardag.
  Kram

  SvaraRadera
 2. Jag känner igen det där med att vela.Speciellt om färger här med. Och då köper man båda. Fast när det gäller den där skogubben blev det väl inte så billigt för dig.
  Tänk att skolan har börjat idag. Jag känner allt lite saknad. Första skoldagen är något speciellt, både för barn och fröknar.Spännande med allt nytt.
  I veckorna är jag hemma numera, om det inte är något speciellt. Hör av dig. Boken ligger här bredvid mig.
  Vilket härligt kort du har gjort.
  Kram Eva

  SvaraRadera
 3. Vilket läckert färgglatt kort du har gjort, ett kort att bli glad av.
  Vet ju precis hur du kände med skorna idag...
  kram Eva

  SvaraRadera