Sidor

måndag 13 augusti 2012

Roliga collegieblock, randiga fönster och smarrig tårta!

Så var det måndag igen och dags att ta tag i en ny vecka. Fram tills på fredag är man ensam förälder. Tur är väl att barnens aktiviteter inte startat till fullo ännu så man inte behöver ta rollen som taximorsa varje dag. Känns skönt för det betyder att cykelhjulen kan få snurra några varv......tänkte även hinna med några löprundor i veckan..om lusten infinner sig och latmasken hoppar ur skorna. Just nu är jag verkligen ohyggligt lat vad gäller den biten. Men men..vem vet jag kanske får ett enormt sug i morgon efter jobbet. På tal om sug...någon annan som tycker att det är tråkigt att dammsuga? Herre gud, här är det ingen idé att ställa undan den för nästa dag får man köra några varav med den igen. Jag umgås ju mer med den än med sambon, och jag menar...hur kul är det? Skämt å sido ..det är riktigt skönt när dammråttorna är väck och det är trevligare när det ser snyggt ut men attan vad mycket tid man lägger (iaf jag) på själva dammsugandet. Nåt annat som jag tycker är enormt boring så är det att putsa fönster. Härom dagen tog jag tag i mina "enorma" fönster i rummet som ligger närmast altanen. Ibland funderar jag lite på hur man tänker...visst är det snyggt med stora fönster som nästan går från golv till tak. Såå trevligt att sitta där inne och se ut över trädgården och altanen MEN....att någon sedan ska putsa de gigantiska rutorna har man totalt glömt bort. Ni kan säkert gissa att jag inte heller har någon vidare kärleksrelation till flugorna som alla använder mina rutor till sina offentliga toaletter. (vad jag tycker om flugor har ju vissa av er redan läst). Nåja, för att återgå till min fönsterputsning. Jag putsade på ena sidan och jag putsade på andra sidan. Jag fortsatte sedan på den första sidan (igen) för att sedan vandra ut igen till utsidan. Mina fönster verkade bli randigare och randigare allt eftersom jag putsade. Till sist kände jag mig nåt så när nöjd och tyckte mig inte se en enda rand...puh vilken pärs! Jag satte mig nöjd och belåten och var så glad över att jag mycket envist vunnit segern över rutorna att jag tyckte att jag förtjänade en kopp kaffe. Gick till köket och startade kaffemaskinen och lyxade till det med två mandelskorpor minsann...mums! Gick tillbaka och skulle inmundiga mitt fika i en skön fåtölj i det "fina" rummet. Höll väl på att sätta kaffet i halsen när jag upptäckte att ränderna var tillbaka och en fågel av obestämbart märke satt sin prägel i vitt på en av rutorna. Jag kan inte i ord återge vad eller hur jag uttryckte mig men jag var inte på humör för nåt skoj just då. Idag kan man väl skratta åt det men hade någon dragit på smilbanden då så hade jag nog blivit uttagen till OS i boxning! OS ja, hisses vad spännande det var igår när handbollslaget spelade finalen mot Frankrike. Så synd att det inte blev något guld men vad roligt att vi fick silver! Nu ska det bli skoj att se om OS febern härjar bland ungarna och om det kommer några nya tjejer och killar till träningarna om någon vecka.

Så här i augusti så brukar jag alltid köpa lite nya block till mig och barnen. Jag har block till lite av varje. Det kan vara en idé, nåt viktigt att komma ihåg, någon pysseltanke, nåt recept eller nåt annat. Sonen använder ofta sina block till att skriva glosor i eller rättstavningsord. Dottern skriver egna berättelser stup i kvarten och sånger som hon hittar på och behöver oxå block. Dessa hittade vi häromdagen. Passande ord på framsidan om vi får säga det själva....


Dottern valde den rosa , sonen den svarta och jag den lila (fast kameran verkar ha fångat den på bild som  himmelsblå ).

Igår var vi som sagt på födelsedagskalas hos barnens kusin I. Min bror bjöd på god mat från grillen och kusinen hade beställt en hiskeligt god tårta. En sort jag aldrig smakat förrut men som var väldigt god. Tv-tårta heter den och nu undrar ni säkert varför. Jag fick förklaringen att man tillverkat den när teveapparaten kom på 60-talet. När man satt framför tv:n skulle man äta något gott tyckte ett konditori (som inte ligger så långt ifrån vår stad) och  uppfann den här tårtan. Den ser ut  som en jättestor kärleksmums..ni vet den där läckra kakan man gör på långpanna. Recept finns på hittarecept.se  Sök på Emmaboda tevetårta


Nu blev jag både fika- och tv-sugen men klockan är alldeles för mycket för något av det så jag tror att det får bli tandborsten och någon sida i min bok. Just det...en spännande en som jag får berätta om i nästa inlägg! Mina vänner.......sov gott och dröm söta drömmar!

Kraaaaaaam Veronica

10 kommentarer:

 1. Ser ut att vara en riktigt smarrig tårta :-). Lycka till med den ensamstående veckan. Det kan vara bra att vara ifrån varandra lite, vår erfarenhet är att den som är hemma brukar vara lite kärare när den andra kommer hem ;-). Tror det är nyttigt att vara ensam och "köra hela racet" ibland, både för mor och far för att se vad den andra verkligen gör... och så tror jag att det är bra för förhållandet att få sakna varandra lite :-) Kram

  SvaraRadera
 2. och på tal om dammsugare så nej, vi ställer aldrig in den. den har blivit som en möbel och nej, den får inte konkurrera ut något annat umgåsande... bättre lite skit i hörnen än ett rent...... ;-) Fönsterputsningen sköter jag lite pö om pö så där med tidningspapper. Funkar riktigt bra och blir inte så avanserat... När det blivit för kladdigt (och andan faller på) knölar jag ihop ett tidningsblad och gnuggar med vatten helt enkelt. Klart på ett par sekunder. Dock blir det så liten affär av det så att Mannen för ett par år sedan då vi fyllde i något sånt där jämställdhetstest fyllde i att ingen av oss torkar fönster :-)... Har han fått äta upp lite :-) Kram

  SvaraRadera
 3. jag gillar inte heller att dammsuga, inte att städa överhuvudtaget faktiskt! Och nu när vi flyttade skaffade vi fönsterputsare. Väldigt skönt att se någon annan putsa, och det kostar knappt nåt heller. Du kanske skulle anlita någon...!?! :-)
  Kram...

  SvaraRadera
 4. Jo... nog finns det det som är roligare än att dammsuga, fast stryka kläder är tråkigare, så det gör jag nästan aldrig :)
  Vilka fina block ni köpt. Det finns så mycket fina nu, det var ju inte alls samma utbud när man var yngre. Inte vad jag kommer ihåg i alla fall :)
  Kram och godmorgon!

  SvaraRadera
 5. Oj vad flitig du har varit . Putsa fönster är inte min grej sen jag fick värk i en axel för några år sedan. Fick akupunktur för det.Nu putsar mannen. Log när jag läste om dina ränder på fönstren. Var glad att det inte blev isrosor som det blev på bussrutan i Bratislava.Häftiga skrivböcker du hittat. Bra med sådana tycker jag också !! Kram Eva

  SvaraRadera
 6. Veteranpolen putsar hos mig...har kontakter där:)
  Gillar dina block, jag handlar också alltid nya sådana till skolstarten....svårt att välja bara brukar finnas så himla många fina.
  Nu ska jag in och leta efter Emmabodatårtan, ser ut att vara ett säkert tips när det blir min tur att ha fredagsfikat på jobbet.
  kram och ha det gott

  SvaraRadera
 7. Jag är också gräsänka en del av veckan och för mig som har mindre barn blir det ingen möjlighet att träna då, det är en anledning att det blir skönt när de blir lite större!
  Angående dammsugning och fönster. Det är riktigt trist att göra både och vi har faktiskt investerat i RUT sista året för att slippa både och. Vi jobbar heltid så vi tycker det är skönt att slippa gno i käk och badrum. Vi får huset städat varannan vecka och däremellan räcker det ofta att dammsuga kök och hall några gånger.
  Hoppas du fått lite sprunget under veckan!
  Kram Sara

  SvaraRadera
 8. Dammsuga är tråkigt, tycker i och för sig att all städning är tråkig även om det går rätt bra när jag väl sätter igång.
  Åtskilliga gånger har jag funderat på att beställa fönsterputsning. Nu går det ändå an när vi bytt fönster och det bara är två sidor att putsa.
  Roliga block du hittat också.
  Ska lyssna på Darin på lördag då han kommer till vår stadspark. Gillar hans låtar.
  Lycka till med löpningen! Borde ta mig ut jag också, men får se om jag orkar...
  Det där med att vara själv med barnen är inte alltid kul, men ofta tycker jag att det har funkat nästan bättre än när vi båda är hemma. Det är precis som att barnen inser att vi är själva och då skärper till sig lite. Nu jobbar inte min man borta, men har oregelbundna tider som innebär att han jobbar ett par kvällar vissa veckor.
  Kram

  SvaraRadera
 9. Visst är det härligt med nya block till hösten. En skön påminnelse om att vardagen inte är så dum trots allt!
  Tack för din fina kommentar hos mig, den kramen värmde! Kram Maria

  SvaraRadera