Sidor

söndag 3 juni 2012

Blåsig helg och ny fotoutmaning!

I blåsten torkar kläderna fort! Den här helgen har kläderna ute på linan verkligen fått hålla i sig för att inte flyga iväg. Detta hände förvisso några gånger.......hittade trosor i ligusterhäcken och skjorta i björnbärsbusken....men skam den som ger sig. Dubbelt så många knäppor så löste man det lilla problemet. Tvättmaskinen har rullat konstant och fina prydliga högar som luktar underbart har fraktats in i garderoberna...härligt! Andra aktiviteter som varit nödvändiga är turer till återvinningsstationen. Jag har just ingen passion för städning men när jag sedan ser resultatet så kan jag inte låta bli att le en smula. Det rena och fräscha gör mig glad och harmonisk. Att jag sedan behöver städa efter någon dag igen behöver jag ju inte tänka på just då.......hmm Min scrapdag igår fick tyvärr stryka på foten..snyft...men när man jobbar så mycket som vi  gjort den senaste tiden och allt hemma blivit liggande så fick det bli så. Lite pysslande blev det ändå. Här är  ett litet kort som fixades till här hemma innan dottern skulle iväg på kalas.

Idag är det Fotoutmaningen - vänner emellan igen som gäller. Den här veckan handlar temat om ordspråk. Jag har ett seriöst och ett lite mer komiskt...kunde liksom inte låta bli....hahaha. Ja, ni får väl se vad ni tycker, här kommer iallafall mina bilder.


Gammal kärlek rostar aldrig!


Så är det väl med mycket, tycker jag.
Människor man mött och saker man använt.
Har du någon sak som du aldrig gör dig av med
för attt den fortfarande förmedlar kärlek?Små grytor har oxå öron!


Hittade teateröronen och kom att tänka på detta lilla ordspråk. Av egen erfarenhet så kan jag säga att mina egna kids råkar vara "där det sägs saker"....alltid! Det finns ingenting som undgår de små liven.....hahaha... Ibland kan det faktiskt vara bra att "någon" har varit där och hört och sett. Vet inte hur många gånger jag frågar dem om de kommer ihåg när, kommer ihåg vem, kommer ihåg var...osv...oftast har de svar!!!! 

Vill ni se fler bilder; kolla in hos de fina bloggtjejerna Mamma med ambitioner och Edith och jag. Där kan du se deras bilder och se vilka fler som är med i denna utmaning.

Den 14 oktober 2011 var ingen rolig dag här. Som jag skrivit i tidigare inlägg så var det dagen då ett köpcentrum inte långt ifrån där jag bor brann ner. Några ungdomar erkände och det har sedan dess varit ganska rejält öde där, om man säger så. Nu är vissa affärer tillbaka igen....i de lokaler som inte brann ner. Flera människor i området ville göra något åt situationen och idag har det varit marknad där. Vår förskola sjöng sånger och i en lokal fanns barnens fina alster i de olika projekt som de varit med om. Projekt som handlat om just detta centrum. Det var även loppmarknad, uppträde av andra skolor, klättervägg och andra verksamheter var där. Det var knökfullt av människor. Nu känns det som att centrumet börjar leva igen...härligt!!


Ikväll tittar vi på Mästarnas mästare och det är så spännande...de är så duktiga och har en sån attans vinnarinstinkt. Oj, vem tar hem segern här då??

Ha det gott kära vänner!

Kramelikram Veronica

6 kommentarer:

 1. Är inte direkt road av städning jag heller, men ibland måste man ju byta ut skiten i alla fall!:/ Här blir det ofta städning på helgerna då det inte hinns med på veckorna.
  Fint kort och kul att se dina bilder till fotoutmaningen!:)
  Kram

  SvaraRadera
 2. Vilka fina tolkningar! De där öronen var ju fantastiska:)

  SvaraRadera
 3. Gillar båda dina bidrag till fotoutmaningen :)

  Missade gårdagens final på MM för jag skulle iväg på nattskiftet, men jag hörde att Jörgen vann. Jag höll faktiskt på Pillan. Tycker hon verkar vara en go och glad tjej :)

  Jättefint födelsedagskort! Du är så duktig!
  Önskar dig en fin vecka!
  Kram

  SvaraRadera
 4. Kan inte låta bli och skratta åt klädernas flykt från torkvindan ;-) Underbar syn!

  Tyckte väl att jag saknade dig på träffen i lördags, själv fick jag gå hem efter halva dagen eftersom jag var/är så galet trött. Somnade ett par timmar i sängen, sen orkade jag iaf vara uppe på kvällen.... Men - vi tar nya tag till hösten och dess träffar hoppas jag?!?

  Kram kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ni är flera som saknade mig i lördags ser jag. Vad gulligt av er.....det gör mig så glad när ni säger så!!!!

   Radera
 5. Hej Veronica!
  Tack för dina fina ord inne hos mig. Kul att du gillar mina betongsaker! Dottern var helnöjd efter dagen och kvällen igår, ett minne att spara i hjärtat. Nu ska jag titta runt här lite hos dig. Kram Camilla

  SvaraRadera