Sidor

söndag 20 maj 2012

Trädgårdsidéer, goa minnen och fotoutmaning!

Vilken helg! Solen har varit framme och bjudit på go värme mest hela tiden.....underbart!! Jag har varit i trädgården och pulat med lite av varje. Igår klippte jag gräsmattan ...och det tar en stund. Klippa gräsmattan är för mig väldigt rogivande faktiskt. Jag sätter på lite musik eller lyssnar på radion. Ofta väcks flera tankar vid liv när man går där fram och tillbaka över den gröna mattan. Igår hörde jag förresten att det i New Jersey (ligger inte så långt ifrån New York ) är böter på att GÅ och skicka SMS.!!! Tänker då att om jag bott där varit lusbank vid det här laget. Nåväl, nu lever man ju i lilla Sverige så det är lugnt..... Ibland kan låtar man lyssnar på få en att minnas tidigare händelser och så plötsligt är man tillbaka "då när det hände". En låt jag hörde fick mig att minnas min dotter (inte fyllda 3 år) som sommaren 2006 ständigt gick och sjöng på Martin Stenmarcks låt 7milakliv. Ni minns väl... "Jag kommer inte hem ikväll...." I augusti det året uppträdde han här hemma i vår stad. Det var Rix FM på turné och vi var där och tittade och lyssnade. Sist på kvällen kom han då upp på scenen och dottern satt i vagnen. När låten började spelas så skrek hon rätt ut: Mamma, det är den låten!!! Om det sedan var hon eller Martin som hördes mest på torget vet jag inte men hon sjöng iallafall hela låten helt utantill. Och de som stod närmast oss (och det var ju en hel del) log mot oss.......och jag log tillbaka! Oj, nu flög verkligen minnena iväg......men visst är det härligt att minnas!

Andra tankar som kan fylla mitt huvud när jag går där med gräsklipparen är hur jag vill ha det i trädgården. Just nu håller vi ju som bäst på med att flytta kryddorna och lite annat. Det blir säkert bra när det blir klart. Igår kväll berättade jag för sambon att jag vill ha en pergola vid växthuset och jag har några idéer om vad det ska planteras där. Han tyckte oxå att det var en bra idé. Det finns en bit armeringsjärn kvar så nu är det bara att sätta igång. Funderar oxå på att göra lite fler saker saker i cement. Måste visa mina hjärtan jag köpte på Öland. De ligger så fint tillsammans som ett förälskat par....love is in the air!!!!


Har fått de klassiska "räfssåren" i handflatorna. Granne med vår tomt ligger en lekplats och där finns det otroligt många stoooora ekar. Vet ni vad som händer med ekens löv? Jo, de förmultnar aldrig....inte roligt......jag har plockat löv på de flesta ställena i rabatterna. När jag nästan var färdig så upptäckte jag att min sekatör var borta som brukar sitta i min trädgårdsficka på magen....hm....hittade den efter en stunds letade i mina högar.......mindre kul....men bra att den kom till rätta.
Har ni stenplattor? Det har jag vid ingången och jag kan säga att plattor är snyggt om det är städat kring dem. NU är det snyggt där men igår var det INTE det........maskrosor, grästuvor och gud vet allt trängdes mellan plattorna och verkade trivas förträffligt! Med jämna mellanrum så behövs det åtgärdas. Förra året hittade jag en  fantastisk uppfinning...ja, den är otroligt bra att använda och nu går det fort, man slipper ligga på knäna och få ont och det blir snyggt! Kom precis på att jag inte tagit kort på min suveräna pryl men kan ju visa hur fina plattorna blev.



Den här veckan i FOTOUTMANINGEN vänner emellan så är temat NÄRA och så här blev min tolkning. Först ut är den LILLA SNÄCKAN jag hittade vid landet. Jag följde den tålmodigt på mycket nära håll när den saaaaaaakta efter mycket om och men kom fram ur skalet och jobbade sig fram till citronmelissen för att ta sig en mumsbit. Kolla här.......



Nu till en blomma som jag tycker otroligt mycket om.........nämligen SYRÉN!!!!




Idag har jag varit i bersån och bara inandats den underbara lukten som syrenen erbjuder......ahhhh!


Avslutningsvis så blev det en bild på den här fulingen............. BÅLGETINGEN! Kan väl säga att den vill man ju inte ha så väldigt nära inpå sig.....den flög omkring inne och letade säkerligen bostad. Nu har vi inte tänkt hyra ut något och med största säkerhet inte till någon med sån gadd. Om nu den lilla snäckan var slö så var den här krabaten betydligt snabbare. Det var faktiskt lite läskigt att köra upp kameran i fönstret samtidigt som den förde ett herrans liv bredvid mig. 





Nu ska jag lägga mig på kudden och vila mig i fin form inför morgondagens och veckans första arbetspass. Det har varit en underbar avkoppling att få vara ledig från jobbet i 4 dagar men allt varar inte för evigt. Känner på mig att måndagen blir en kanondag...och just det....då får man ju lön oxå!!!
som vanligt...........den bästa måndagen till er min vänner!
Kramelikram Veronica

7 kommentarer:

  1. Gillar bilderna på snäckan, den tredje bilden är fantastiskt fin! Kram Maria

    SvaraRadera
  2. Tjo vännen!
    Jag har förstått att ni söderöver har haft sommarvärme. Här har det varit 8 grader idag.
    Du må tro att jag hade lust att sitta kvar i planet och åka tillbaka till Turkiet när piloten meddelade temperaturen när vi skulle landa.
    Åhh vad jag saknar värmen!! Hoppas den hittar till oss också snart :)

    Vad underbart med syrener. Här dröjer det kanske 1½ månad till innan dom blommar. Getingar däremot gillar jag inte!
    Ha en fin kommande vecka!
    Kram kram

    SvaraRadera
  3. Jättefina bilder. Kul men långsamt att följa en snigel.
    Dina hjärtan....vill ha. Jag älskar hjärtan har hur många som helst men hittar ända flera hela tiden. Ha en go vecka.
    Krameli kram Kristina

    SvaraRadera
  4. Jag vet vad det är för en grej till plattorna. Jag hittade den för ett tag sen och jag säger TACK gode gud !!! Förut hatade jag att rensa mellan plattorna. NU går det som en dans. Toppen !! Det är fantastiskt att greja i trädgården nu. Vi har enormt mycket syréner och de är jättevackra. Men man kan bli lite snurrig av den starka doften. Jag är hemma hyfsat den här veckan, men inte onsdag kväll. Ring först !!!
    Kram Eva

    SvaraRadera
  5. Gillade dina bilder på snigeln!:)
    Maken dödade årets första geting inomhus igår och den var stor, inget man vill vara nära direkt.
    Vi bor granne med en park och det innebär att vi också har en massa extralöv i vår trädgård.
    Hoppas att du har en skön måndag!:) Vi har 18 grader i skuggan nu halv två.
    Kram

    SvaraRadera
  6. Gillar också dina bilder på snigeln...den verkar ha vett att ta livet med ro och inte hänga upp sig på småsaker...
    Så fint ni verkar ha i trädgården men jag förstår att det är ett intresse också, inget för mig kan jag säga, men jag kan njuta av att andra har det vackert.
    Ha en fortsatt fin vecka med mycket sol och värme.
    Hoppas vi ses den 2juni:)
    kram Eva

    SvaraRadera
  7. Tack för att du var så uppmärksam! Jag måste ha varit rysligt trött i ögonen när jag skrev den rubriken;) Att jag blandat ihop bokstäverna så hade jag inte sett. Underbara nära bilder på snigeln! Så kul att du vill vara med igen.
    Kram Maria

    SvaraRadera