Sidor

onsdag 23 maj 2012

Taggig gäst och festliga dagar!

Nu är den vassa killen här igen! I går kväll upptäckte jag honom..tja eller henne. Lite svårt att veta vilket kön det är. Man vill ju inte gärna plocka upp den och kolla. Känns inte helt säkert. Vi får väl se om det dyker upp några "småkottar"...då vet vi! Några år tillbaka har vi haft igelkottar här i vår trädgård. Ett år hittade vi 4 ungar som sprang omkring här på tomten...himmel sååå söta!! De sista åren har vi haft en som bott under trätrallen vid garaget där veden ligger. För några dagar sedan upptäckte jag igelkottbajs där. Kul, den är tillbaka, tänkte jag. Läste dock att någon blivit jagad av en skrämd igelkott som högg i stövlarna. Låter ju sannerligen inget vidare. Kanske var det en hona som ville skydda sina ungar? Har ni någon erfarenhet av detta? Brukar ni ha igelkottar hos er? Den här lille juvelen sniffade snabbt upp skinkan...ja, det gäller ju att visa sin bästa sida när man får så fint besök och bjuda på nåt riktigt smarrigt!!! I går kväll var även jag besökare....... jag och dottern var hos härliga Eva en stund. Jag fick fina blommor att ta hem och plantera, vi fikade och hon hjälpte mig med min blogg. Så bra att få tips och kunna lära av varandra. TACK, snälla Eva för mysig visit hos dig!!

Idag är man så återigen "ensamma mamman". Sambon ringde just från Kiruna, på väg till riksgränsen för att åka skidor!!! Ja, ni läste rätt...somliga är väl födda i fel del av landet. Han älskar verkligen att åka skidor. Jag suger fortfarande på karamellen från när vi var i Österrike på sportlovet. Nu längtar jag efter sommaren och är inte direkt avundsjuk...även om jag oxå ÄLSKAR skidåkningen.

I kväll har vi haft sommarfest på mitt jobb. Härlig dag för en fest!! Det var många barn och föräldrar på plats. Även en hel del far-och morföräldrar kom. Vi hade vår grillplats öppen för diverse grillning....många korvar blev det!! Min kollega har en kör med barnen på förskolan och de sjöng fina sånger och fick stora applåder. Inget slår väl en klunga av barn som sjunger av hjärtans lust. En dag som denna kom även tjejen med rött hår, flätor och fräknar på näsan på besök. I morgon är det FÖRSKOLANS DAG och då blir det fest igen...såpbubblor, ansiktsmålning, vattenexperiment och en hel del annat. Ser att det ska bli underbart väder då oxå och det gör det hela bara roligare.

Nu ska jag sussa kudden några timmar och sedan väntar ny dag med nya fräknar och guldpengar i väskan. Hoppas att ni får en finfin torsdag kära vänner!Solskenskramar från Veronica

3 kommentarer:

 1. Åh vad gulligt med igelkottar! Var flera år sedan jag såg en irl.
  Sommarfest låter trevligt! Vi ska äntligen få värme nu, vi också, sägs det :) Lovely!!
  Godnatt kramen till dig!

  SvaraRadera
 2. Sicken sötnos ni har i trädgården.
  När jag var liten hade vi alltid igelkottar under trappan. Man hörd hur dom kunde morra och böka runt där.
  Vi har även haft någon där jag bor nu men det är inte många.
  Många Kramar Louise

  SvaraRadera
 3. det är något särskillt med igelkottar! De är helt enkelt såå underbara! Kan det bero på att de är så försvarslösa?? Kram från oss!

  SvaraRadera