Sidor

tisdag 1 maj 2012

Solig valborg, gott på grillen och ont i tån!!

Solen skiner och det är 1:a maj! Idag har det verkligen varit en underbar dag med sol och värme.
Ikväll avnjöt vi  sambons supergoda kvällsmat på ALTANEN, den första i år.....men definitivt inte den sista.....härligt!! Grillen var full med alla möjligt gott.....grillspett, svamp, aubergin, fetaost.....mm

Kan ni känna lukten...mmm


Nu tänkte jag berätta om hur vi brukar fira valborg. Först åker vi till barnens kusin och grattar honom på födelsedagen och sedan ca 18 så går vi över till våra grannar och tänder vår alldeles egna majbrasa. Det är en brasa bestående av sådant som vi vill bli av med..... Vissa år är den större och andra år är den inte så stor. I år var det en, som vi svenskar säger...LAGOM stor brasa. Vi grillar korv och myser vid elden. Igår gled det även ner lite kaffe och nybakad kladdkaka...mums. Vi har haft eld så många år nu att brandkåren känner igen oss när vi ringer och ansöker om tillstånd.  

Nu ska det snart bli korv...härligt!!


Perfekt korvpinne!!!!Björksaven började rinna i värmen.....smakar jättegott!
I år fick de gamla trädgårdsmöblerna stryka på foten.....


Ja just det...foten ja....


Ibland händer det bara.....och nu hände det mig!

I söndags snubblade jag på en väska här hemma. Kanade ut i hallen på väg från sovrummet, kände att jag slog i stortån i dörrtröskeln. Kan väl säga att det gjorde dööööont...milt uttryck!! Tårarna sprutade som i en tecknad serie. Senare på kvällen satt jag på akuten fram till kl.01.30 och hade då ändå inte fått röntgas. Igår var jag tillbaka igen och fick besked om att det inte var brutet men att det är en spricka i tån. Nu hoppar jag runt på kryckor......och kommer väl göra det ett tag till. Egentligen hade jag velat vara ute och fixa i växthuset idag ...men tji fick jag!


Mitt inlägg innehöll inte alls det som jag hade tänkt mig från början men så blir det ibland!


Nu ska jag gå och natta barnen!

PS. Det går bra att halka utan bananskal....Kramelikram Veronica


6 kommentarer:

 1. Ja, har man inget bananskal så kan man ju ta en väska ;) Fort gjort men så onödigt! Stackare!!

  Åh så mycket gott ni grillade och vanlig hederlig grillad korv över en brasa är inte alls helt fel det också :)

  Sköt om dig nu och din lilla tå!
  Kram

  SvaraRadera
 2. Ja har man inget bananskal får man ju ta vad som finns... ;-) Stackars dig!! Låter jobbigt att hoppa runt på kryckor, men du får ju mycket armträning alldeles gratis! ;-) Hoppas tån snart är bra igen.
  Vilken härlig tradition ni har på Valborg... låter himla trivsamt!
  Syns snart!
  Kram Pillan

  SvaraRadera
 3. Men snälla du...det var väl onödigt nu till lördag och allt. Otursfia !!! Man vet aldrig när det ligger något ivägen. Men vilken härlig grillfest och brasa det blev hos er. Precis så ska det vara.
  Kram på dig !! Eva

  SvaraRadera
 4. Så gott det ser ut. Riktigt mumsigt, är ju så man sitter och dreglar över datorn.
  Men lilla gumman varför span väskan på dig?????
  Det gär ju så jäkla ont när man slår i tåna på det där viset.
  Hoppas du är ok så du kan komma på lördag.
  Syns och hörs då.
  Massor med Kramar Louise

  SvaraRadera
 5. Känns som om din kropp och du inte är på samma lag...du bara åker på massa s...t hela tiden, fattar inte att du kan hålla humöret uppe.
  Du vet väl att det finns hiss på Vuxenskolan...behöver du bärhjälp på lördag så kommer du bara upp och hämtar någon:) Mat och fika fixar dina scrapkompisar...jag lovar!
  kram Eva

  SvaraRadera
 6. Hoppas att foten blivit bra igen... Det är mysigt med lättsamma traditioner och jo, jag blir sugen på att grilla! Kram

  SvaraRadera