Sidor

söndag 29 april 2012

Scrappade kort och en ask och ny fotoutmaning!

Det blev en helg med pyssel, städning och  kameran i högsta hugg!
Min kära dotter var på fotbollskalas igår så ett scrappat kort blev till under förmiddagen. Vi hade lite delade meningar om när kalaset egentligen skulle gå av stapeln. Hon var väldigt bestämd med att det var den 18/5 medan jag hävdade att det var den 28/4. Som virrig mamma man är så tänkte jag att hon har ju säkert rätt. Sent i går kväll hittade vi inbjudningskortet och.....jo, mycket riktigt.....mamma hade rätt!!!


Jag passade på att städa lite (blev ganska mycket)  i dotterns rum när hon var iväg på kalaset. "Röjde" bland sakerna. Nu börjar det bli helt ok där inne. Hennes nya säng som vi köpte tar upp en stor del av rummet så det gäller att planera noga. Fick upp några hyllor men det behövs mer över skrivbordet. Tyget som hon haft över den andra sängen fick sig en förflyttning...gillar verkligen det tyget mycket. Man blir så glad av att titta på det! Ni hade ju önskat se bilder men när jag skulle ta kort så var det så mörkt så det var ingen idé. Men nu har jag ju uppslag till kommande inlägg...kanon!

Idag slank jag in en stund i pysselvrån igen. Lillkusinen fyller år imorgon och givetvis måste ju han få ett födelsedagskort. Vet att han gillar sjörövare....hade inga bilder på Blixten Mc Queen (stavas det så??) som annars just nu är den stoooora idolen..... iallafall så här blev det....


Jag hittade ett pappersark med bilder som man kan klippa ut (köpta på Panduro för länge sedan). Det blev ett attans pillerjobb med saxen. Först klippa ut killen och sedan välja kläder men rätt ok när det var klart.

Min goa lilla mamma fyller snart år och en ask till hennes present knåpade jag oxå ihop. Känner att jag har fått lite mani på just askar....hmm!


Jag vill även passa på att nämna att min vän Lena har en kanonfin bloggcandy på sin sida. 
Gå gärna in där och titta, där kan man hitta mycket läckra grejer!


Idag är det söndag och jag ska bjuda er på bilder från FOTOUTMANINGEN som Mamma med ambitioner och Edith och jag drog igång och som jag gått med i. Den här gången var det verkligen en utmaning vill jag lova....

Hur tänker ni kring temat I LUFTEN ?

Så här tolkade jag det iallafall.....
Min älskade flaggstång som står där så troget och vajar i vinden.
Molnen smeker nästan vid huvudknoppen.
Om man hade en stege så man kunde klättra upp...tänk vad långt man skulle se!!

Många bollar i luften...det passar bra in på mig det!
Ja, alltid har jag en massa saker på g på samma gång.....
och jag kan säga att det är inte alltid som jag valt det själv...hmm

När jag skulle ta den här bilden så fick jag ta hjälp av dottern som fick kasta upp bollar. Hon började med att skjuta men då ville inte bollen hamna där jag ville....dvs...LÅNGT upp i luften! Hoppas inte att grannarna var hemma...för har de inte undrat innan så vete gudarna vad de tänker om oss just nu.....

I morgon är det VALBORGSMÄSSOAFTON. Då ska vi tända eldar och hälsa våren välkommen. Hur brukar ni göra, vad har ni för traditioner? I vår familj har vi faktiskt en tradition sedan några år tillbaka och den tänker jag berätta om i nästa inlägg. Det blir ju som sagt roligare med bilder, eller hur?


Näe, nu ska ta mig en kopp te och se vad tv:n har att erbjuda!


Gör nåt härligt av morgondagen!!

Kramelikram Veronica5 kommentarer:

 1. Vilka härliga I luften-bilder! Flaggstången ser verkligen ut att nå molnen. Vi tänkte visst likadant kring bollen i luften:) Kul att du ville vara med i utmaningen!
  Kram Maria
  Ps. Vilka fina scrap-saker du gör.

  SvaraRadera
 2. Hej!
  Vilka underbara foton du har lagt in om luften. På något sätt ser de sommarljuvliga ut även om det inte precis var sommar när du tog dem.
  Läste dina härliga ord som kommer ur barnamunnar och visst har man många sådana...
  Här kommer min favo....
  Liten kille i ettan räcker upp handen på morgonen och säger:
  -Min mamma är gravid.
  -Så roligt svarar jag, när en annan liten parvel säger:
  - Gravid, vad är det?
  En suck hörs från klassens bessewisser som säger:
  - Åh det vet väl alla, det är när man bara äter grönsaker...
  Kan lova dig det var svårt att hålla sig för skratt när jag skulle reda ut begreppen.
  Önskar dig Trevlig Valborg
  kram Eva

  SvaraRadera
 3. Åh vilka kanonfina bilder du visar... Dina två kort är jättehärliga och så fina färger du har gjort dem i. Piraten var ju bara sååå söt!! Lilla asken till mamma kommer garanterat uppskattas mycket...
  Syns vi på lördag??
  kramelikram :-)

  SvaraRadera
 4. Åh va härlig bilden med flaggstången var! Och jätte fina kalaskort du gör! /Maria

  SvaraRadera
 5. Jag kan se er när du ska fota bollen i luften. Jag skrattar för mig själv när jag tänker på det. Ja imorgon blir det majbrasa i Nickebo. Precis som vanligt. Och när man tittat klart på den och hört de vackra vårsångerna som kören sjunger, då blir det fika och tombola i vårt klubbhus. The same proceduer as every year.ha en härlig Valborg !!!
  Kram Eva

  SvaraRadera