Sidor

måndag 16 april 2012

En ny ask, ROSA utmaning och härliga Vårtecken!

Fortsätter med mina askar. Den här gjorde jag igår kväll när min kompis var här. Har tagit kort på den både inne och ute men färgerna syns inte så bra ute i solskenet. I vanliga fall  brukar mina bilder bli bättre utomhus.





Gillar du ROSA? Det gör jag!
Idag är det bonusfärg på Sveas  blogg som fortsätter med sin FÄRGUTMANING.
Tidigare måndagar har jag tänkt till om färgerna BLÅ, SVART och GUL. Vad tänker jag då om denna färg......?

 Rosa är en typiskt "tjejfärg" om säljarna får välja. Skrattar lite här i min ensamhet då jag minns hur min dotter för några år sedan sa....mamma, jag HATAR rosa, alla flickkompisar har det, kan jag få en jacka som är.....blå? Om hon fick nån blå jacka...? Jaaaa! Förra veckan sa hon när hon stod i en rosa t-shirt och rosa byxor och tittade sig i spegeln att rosa är nog en av hennes favvofärger. Jag blev riktigt förvånad faktiskt, för jag har aldrig hört detta innan! Själv har jag inte svårt för att köpa rosa kläder. Favoritbyxorna här hemma (när jag inte har jeans) är ett par mysbyxor i riktig Bolibomparosa...hahaha. De manliga i huset är inte heller främmande för rosa.

Bubblande rosa champagne till fest,lax som vi gärna äter här hemma, både till vardag och fest, tuggummit hubba bubba som jag så många gånger gick omkring och tuggade som barn......helst hela paketet på en och samma gång (nästan)...kan ju inte ha sett klokt ut när jag nu tänker efter! Rosa underbart fina rosor med himmelskt god doft..mmmm. Eller en sjö full av rosa näckrosor...sagolikt vackert, mitt sockersöta strössel med rosa små hjärtan, Rosa pantern..filmer jag gillar, kan skratta ihjäl mig åt den totalt galna  Peter Sellers. Åh , jag får inte glömma bort barbapappa den knubbiga tv-figuren som är en aning snarlik den rosa bilen som man endast kan stoppa genom att stoppa den i munnen. Rosa prinsessor i disneyvärlden, my little pony, Hello Kitty. Rosa är en färg som är väldigt het i genusdebatten, vilket jag inte tänker ta upp här och nu. Säger bara att rosa är en härlig färg som gör mig glad och lyrisk vare sig den finns på män eller kvinnor, flickor eller pojkar....

Detta hittade jag här hemma efter lite letande.......



Min Manchester Citykeps som jag köpte när jag var i Manchester för 2 år sedan.. mina nya skor..mina löparskor som är grymt rosa inuti och ursköna att springa i...en av mina favoritparfymer av Jean Paul Gaultier "summer fragrance"...dotterns Hello Kitty pezfigurer...en burk som vistas i mitt pysselrum

Ojdå...jag hittade mer ROSA där inne i det rummet.....





Nu över till min nästa utmaning........ VÅRTECKENUTMANINGEN.

Som vanligt har jag snokat runt lite i min trädgård och krypit omkring på gräset med kameran.
Se, känn och lukta hur våren springer fram.



Gräslökens hår reser sig upp...här behövs inget hårsprej inte!! 
Åh, snart är det midsommar och då snaggas det hej vilt i kryddlandet.




Jag vill opp jag vill opp, sa rabarberknopp!!!
Fick köpa en ny i höstas den gamla ville inte vara med längre.....vi ät väl för mycket av den..hahaha




Underbara plommonträd, snart är du full utav plommon igen!!




Gullvivan vågar sig fram så sakteliga.




Syrenerna har knoppar och man anar blommorna där under.
Snart kommer det att lukta himmelskt i häcken och i bersån!!




Skatorna bygger för fullt i trädet inne hos grannen.


Varje dag till jobbet så passerar jag en ställning där de kontinuerligt sätter upp reklam. Nu sitter den här uppe och det är väl ett säkert vårtecken...Själv hade jag nog skrivit....SNART är sommaren här!. ....Kunde inte låta bli att ta fram kameran iallafall....




Cyklat till jobbet idag igen och ser att det går snabbare och snabbare för varje dag. Har inte långt på nåt sätt men oftast har jag så mycket saker med mig att det blir bökigt att gå. Tar även sällskap med barnen till deras skola innan jag cyklar vidare till min arbetsplats. Idag ringde de från verkstaden och sa att bilen är klar...hurra!! Nu ska jag fixa ett kort till en kompis som fyller år i morgon. Pratade med familjen i telefon för ett tag sedan.  De har åkt mycket skidor idag för det snöade rejält i natt där de är. Saknar dem såååååå mycket. Tur att jag har så mycket jag ska göra för då går tiden lite snabbare. Vad brukar du gör när du är ensam hemma och familjen på annat håll?


Ha en fortsatt trevlig måndagskväll!


Kramelikram Veronica






10 kommentarer:

  1. Hej vännen.
    Än en gång ett stort tack för det trevlig sällskapet i lördags. Samt en trevlig middags date med dig och Ina som vi fick till.
    Ruiktigt trevlig och mysigt.
    Dina askar är jätte fina och alla dina bilder är ju bara wow. Njuter så av att titta in här.
    Ha det gott så syns vi på nästa träff.
    Kramar i massor.
    Louise

    SvaraRadera
  2. Hejsan svejsan och tack för igår!! :-) Visst är det knepigt att få vissa färger att bli som de ska när man fotar... asken är betydligt finare i verkligheten!! :-) Härliga bilder du delar med dig av.
    Kram

    SvaraRadera
  3. Jättefin ask! Det där med ljuset är inte så lätt alla gånger när man ska fota.
    Jag har ganska nyligen upptäckt rosa och nu är jag jättesugen på ett par rosa converse :)
    Så fina vårtecken du visar. Härligt när det börjar spira och gro. Eh... det där med gräslök får mig att tänka på det här:
    http://cinacarina.blogspot.se/2010/06/vilket-klipp.html
    Oooppps så det kan gå! ;)
    Ja du, vad gör jag när familjen inte är hemma... jo jag sitter nog vid datorn eller läser en bok.
    Ha d gott fina du!
    Kramilikramen

    SvaraRadera
  4. Tack för fint inlägg! Hur gör du dina askar, lite nyfiken för de var jättefina!
    Ha en toppenkväll, Sandra

    SvaraRadera
  5. Sv: Eh... 16 juni... kanske jag sa för mycket nu? Jag är ju egentligen en liten badkruka. Fast i år kommer jag att bada redan i maj juh! Visserligen i Turkiet, men ändå ;)
    Pappa och mamma fick sin gräslök i alla fall. Den växte upp igen. Puh! :)
    Godnatt vännen!

    SvaraRadera
  6. Hejsan!
    Vilket härligt och roligt blogginlägg, gillar ditt rosa inlägg,
    en färg som ligger mig varmt om hjärtat...
    Dina trekants askar är jätte snygga, roligt att ge bort!
    Ha en suverän vecka!
    Kramar Ann-Charlotte

    SvaraRadera
  7. Jag gillar rosa kläder också och har en del rosa klänningar.
    Jag springer också i Asics och köpte nya förra våren. Mina är knallrosa!!! Du ser dina ränder på sidan, den färgen är hela skorna med några få svarta detaljer. I början tyckte jag att de såg förskräckliga ut, men nu har jag vant mig!:) Har dock inte använt skorna sedan i lördags, då jag tydligen vrickat till vänster vrist ganska rejält. Har haft rätt ont, så jag har vilat. Planerar en runda imorgon.
    Kram

    SvaraRadera
  8. Härligt inlägg både om färgen rosa och våren! Jag tycker att rosa är en toppenfärg på joggingskor. Det piggar upp rundan.
    Maria

    SvaraRadera
  9. Rosa...ja det finns det nog en del här hos mig. Och även vårtecken. Den lilla gullvivan såg helt förskrämd ut. Jag har små påskliljor som ser lika rädda ut. Nu måste väl snart IKEAskylten bli sanning. Håller med att det borde stå SNART också. Jättefin ask du har gjort.
    Kram Eva

    SvaraRadera
  10. Längtar till mitt hus i Småland för där har våren kommit mycket längre ser jag. Jag åker ner på torsdag och stannar till 1/5. Det ska bli skönt!
    Kram från Eva Linnea (Villa Linnea)

    SvaraRadera