Sidor

fredag 23 mars 2012

Solig fredag med gul utmaning!

Solbrillorna har suttit på hela dagen och solen har värmt sååå gott! Kvällen har anlänt och fredagsmyset är i full gång! Med son och sambo i ishallen så är det bara dotter och jag hemma och myser. Efter gemensamt beslut så blev det pizzakväll med tv-mys. Just nu sappar vi lite mellan tv-kanalerna, pizzan är uppäten och chipspåsen uppsprättad. Måste säga att det är tjejmys på topp!!!!! Ledigheten har anlänt och det är helt underbart. Hela helgen är sambon i ishallen och hjälper till vid den sk. Kalmarpucken och säkerligen kommer sonen att hålla till där mer eller mindre hela tiden, även om det inte är hans lag som är med i år. Själv tänker jag fortsätta med min plantering i trädgården, ska ge mig ut och leta vårtecken och fika med vän på söndag. Vill egentligen inte skriva nåt om tvätt och städning, för det har jag inte lust med , men tänker mig att det säkerligen slinker in lite av det oxå.

Nu ska jag visa en utmaning jag kom på att jag vill vara med i.
 Det är Svea som har en FÄRGUTMANING.
Varje vecka ska man ha med färgen i ett av sina inlägg.
 Man ska skriva om det som man först tänker på inom den färgen.

Den här veckan är det färgen GUL som gäller.



GUL får mig att tänka på:

CITRONER...sura citroner, jag älskar citroner. Åt en massa citroner när jag var gravid med mina barn. Drinkar får gärna vara med inslag av citron.

MAJS...det går åt måååånga burkar här hemma. Dessa små gula korn som är så fantastiskt underbara.

LÖK.....denna gula grej som kan få en att gråta men som man ändå alltid vill ha med i matlagningen.

PÅSK....ja, säg nåt som inte är gult då! Kycklingar, fjädrar, påskliljor....mm

IKEABATTERIER.......till det mesta....

Familjens KEXCHOKLADBANDANA..........funkar till allt....på huvudet, (under cykel-o skidhjälmar) eller bara ändå, runt halsen mm

SVAMP BOB.......en av sonens favvofigurer.

BANANER........äts det mycket  av i den här idrottsliga familjen.

SOLEN.......behöver jag säga mer...love it!!!

BARNVAGN.......min 70-tals barnvagn som jag skjutsade omkring min Skrållandocka i och som fortfarande finns kvar. Nu i vår lekstuga med nya dockor från 2000-talet.....still going strong!


Under flera år i min uppväxt som liten flicka hade jag GUL som min  favoritfärg!



Här är min underbara tröja som jag haft sååå himla länge men som jag inte kan göra mig av med. Gillar getingen, han är så cool.

Jaha, nu ser jag att lillgos sussar sött bredvid mig, så var det med det myset. Bäst att bära in henne i sängen och sen får jag väl fortsätta själv. Med tv-n i bakgrunden, en go tidning med lite trädgårdstips och en kopp te........ja, så får det nog bli! Helt ok......Det ska vá gött å leva annars kan det kvetta!


Bästa lördagen till er!

Kramelikram Veronica

5 kommentarer:

  1. :) Det var inte dåligt, äta citroner som gravid?! Jag var om möjligt ett ännu större kakmonster då!
    Gul dockvagn i galon hade jag med!! Hoppas du får en mysig helg!
    // Sandra

    SvaraRadera
  2. Gul är en färg jag har svårt för. Kan tycka att det är riktigt snyggt i olika inredningsreportage, men jag har svårt för det hemma hos oss.
    Här var det fredagsmys med son och make. Dottern sover hos en kompis. Har varit med om samma sak som du, att jag och dottern ska ha fredagsmys ensamma och så somnar hon tidigt. På söndag ska vi ha lite mys bara jag och hon då grabbarna åker till Uppsala och SM-finalen i bandy.
    Jag har en helt obokad helg framför mig och det ska bli så skönt att bara gå här och skrota och få lite ordning här igen. Kan nog bli en del städning och även putsning av fönster, men jag ser fram emot det då jag känner för att röja och rensa undan här hemma.
    Kram

    SvaraRadera
  3. Mm, gult då tänker jag på det hav av påskliljor som brukar dyka upp här i rabatten... Härligt efter allt vitt, grått och mörkt :-) Förstår att den där tröjan var en favvis, riktigt söt :-) KRAM

    SvaraRadera
  4. Hej vännen!
    Vilken skoj utmaning, kul att se hur man tolkar den!
    verktygslådan gjorde jag när jag var på en miniträff, lånade mallen av en tjej där. Jag vet att hon köpt mallen, jag kan be henne om adressen om du vill ha den!
    Ha en skön helg, ska bli riktigt fint säger de!
    Kram lene

    SvaraRadera
  5. Det var en rolig utmaning. Jag tänkte kanske inte på exakt samma saker som du .Men vi är ju inte heller i samma fas i livet så att säga. Inga barn här, dock en hund.Kan inte förknippa honom med gult på något sätt. Gult här skulle nog bli PÅSK; mina underbart gula tomater , gulsipporna där i hörnet vid stenmuren, citronfjärilen som fladdrade förbi mig igår, för första gången i år, min favoritfrukt sharon, fast den är egentligen orange. O.s.v.Ha en fortsatt go´ helg. Kram Eva

    SvaraRadera