Sidor

söndag 25 mars 2012

Tranan på visit och lite pyssligt ute och inne

Tranan har varit här och stökat ner!
Ja, så var det dax igen, natten till Marie bebådelsedag brukar han, tja, eller hon...man kan ju aldrig veta vad det är för kön,  komma hit. I morse såg vi ganska klart och tydligt att skräpdjuret tagit sig in i huset.  Bästa vägen tycks alltid vara genom skorstenen för det är alltid aska på golvet. Detta brukar oxå vara den årstid som djuret ruggar, för fjädrar hittar vi lite överallt. Kvällen innan hänger barnen upp sina strumpor och har de tur så hittar de kanske lite "skräpgodis" där i. Efteråt blir det en massa jobb för....just det mamman som får städa undan. Men det kan det väl vara värt. Vad jag talar om är en tradition som jag tror (eller vet om) endast finns här i östra Småland. Det är inte i alla hushåll ens här som det existerar, själv så är jag dock uppvuxen med detta och tycker att det är en rolig sak att sprida vidare.


Vissa tänker taktiskt!!
Vilken helg vi har haft! Här har solen varit framme mest hela tiden, underbart. Igår städade jag lite i kryddlandet, vill gärna ligga före ogräset.Tyvärr leder ogräset med 1-0 men det är bara att kämpa på.
Har även plockat ner min påsklåda från vinden och pular med de grejerna. Så här blev det i en kruka som jag ställde i köksfönstret.


De små trääggen är ju bara sååå söta!!!

Våffeldagen blev jag utan våfflor men det går ju fler tåg om man säger så. Var hos en av mina goda vänner och drack MYCKET kaffe och åt jättegoda muffins istället och det var lika smarrigt det......mmmm

På tal om fika och mat....
Köpte några superbilliga (billigt är bra) fina tygfjärilar för ett tag sedan på Netto som man ska ha som servetthållare. Hittade några servetter hemma som jag tyckte passade så bra i färg. Sedan tänkte jag att fjärilarna även kunde ha ett annat användningsområde och då hamnade jag för en stund i pysselrummet.Varför inte använda dem som placeringskortshållare!

Sommartiden börjar idag och jag har ställt om nästan alla klockorna. Insåg att jag glömt någon här och där, ex den i bilen...men det tar jag i morgonbitti. Nu ser vi FRAM emot den härliga ljusa tiden.....och ställer FRAM uren. Och nu ser jag FRAM emot måndagen som jag hoppas ska bli lika härlig som helgen varit!


 
Ha det bäst!
 
Kramelikram Veronica

5 kommentarer:

 1. Jag har aldrig hört om denna tradition med tranan.
  Jag har inte fått fram något påskpynt än, men det kommer i veckan. Har vissa saker som måste fram varje år. Dottern har några saker på sitt rum som hon har framme året runt.
  Min mamma fixade våfflor till mig och dottern idag då vi såg bandyfinalen hos henne och T. Maken och sonen var och såg finalen på plats i Uppsala.
  Kram

  SvaraRadera
 2. Vilken läcker kruka du har fixat i ordning i köksfönstret!! Servetthållaren blev kanon som placeringskort... gillade den idén! Påskpynt... ja, man kanske skulle ta och leta fram lite...
  Kram

  SvaraRadera
 3. Hej vännen!
  Så mycket fint du fixat, gillar din kruka i fönstret,
  våfflorna kunde jag inte vara utan i går och tre stora
  våfflor slank ner så jag var mätt hela dagen...
  Köpte lite blommor som jag skall plantera ute, men måste
  få lite hjälp med detta tyvärr, blir trots solen lite för
  kallt för mig att greja ute ännu (värkande leder)
  Önskar dig en underbar vecka!
  Kramar Ann-Charlotte

  SvaraRadera
 4. Vilken rolig tradition. Har aldrig hört talas om den. Du är så pysslig och får till det så fint. Härliga placeringskort. Jag har också tagit fram påsklådan, går och smakar på var jag ska ha mitt påskpynt. Barnen vill inte längre hjälpa till, men påskägg är de inte förstora för.....konstigt va!
  Påsken är härlig och mycket lugnare än julen. Vi åker i väg till stugan under lovet så då vill jag hinna njuta av pyntet här hemma lite först.
  Kul att du hängde på Sveas färg utmaning.
  Krameli kram :)

  SvaraRadera
 5. Vilka söta träägg !! tror nästan att jag har sådana med. Snyggt att lägga dem i en kruka. Fjärilarna var ju himla dekorativa, Ibland kan man hitta flera användningsområden till en grej. Ha det gott !! Kram Eva

  SvaraRadera