Sidor

fredag 10 februari 2012

Ibland får man drömma!

Så var det fredag igen. I kväll är det discodax och bilen kommer att gå ännu några varv innan man kan "stämpla av". Glad i hågen kom dottern hem för ett tag sedan och berättade att hon hade vunnit två priser. En av dem var i en "tryckaretävling". Ja, det heter så har jag fått höra. Skrattade gott när jag hörde det första gången. Men men det är väl bara att vänja sig. Sonens disco är slut om en stund och då får man ut på en sväng igen. I morgon ska jag på tränarutbildning med handbollen hela dagen. Det ska bli roligt. Senare på kvällen ska jag äta gott med vännen L och gå på bio och se Hamilton...tjejkväll...underbart!!! Idag har jag fått mig flera glada skratt och ett av dem måste jag få dela med mig av. Stod vid bankomaten och väntade. Framför mig stod en mamma och hennes lilla barn. Pengarna kommer ut och barnet utbrister: Åh mamma, hur mycket pengar vann vi? Helt underbart. Jag skrattade och min son vred sig av skratt.

Tänker ni nån gång på hur livet skulle se ut om inte.......hade hänt? Ibland tänker jag så. Inte för att jag på nåt sätt önskar att livet vore annorlunda utan bara därför att...Det är väl lite som att drömma sig bort för en stund, precis som man kan göra när man slår upp en inredningstidning. Man bläddrar mellan sidorna och  kanske  drömmer man om att .........
en sån hall skulle man ha  ......hmmmm....suck...stön.....PANG! Så vaknar man upp i verkligheten och inser att så blev det inte. Livet är ändock rätt ok i allafall.....men det var kul att drömma sig bort för en liten stund..... Om man skulle ha glömt bort hur den faktiska verkligheten ser ut så är det bara att knalla bort till hallen och titta. Då kommer nästa suck.......och stön och sen kommer PANG när man slår tårna in i en väska som står parkerad precis innanför dörren......eller ett antal skor som ligger utspridda överallt..... eller en gympapåse som inte knallat bort och packat upp sig själv....eller en annan påse som verkar hittat en ny fin plats att ligga på...eller en cykelhjälm som bara måste ligga på bänken ifall man skulle cykla bort till en kompis väldigt fort....eller en nyckel som någon inte hann hänga upp för att ett toabesök var väääääldigt viktigt just då...eller en par blöta termobyxor som tydligen torkar snabbare på golvet än på kroken i tvättstugan.....eller.....två bandyklubbor som måste stå i hallen trots vi aldrig spelar bandy inomhus(åtminstone inte i detta huset).Näe.......herre jösses så här kan det ju inte se ut.
 Kom hit alla som bor i det här huset och plocka undan det som var och en äger eller har lagt här!!!!Tack nu blev det bättre, inte alls som i inredningstidningen men helt ok!!!!


Men det är väl bara att inse detta som står på magneten som sitter på mitt kylskåp............Apropå det där med att drömma sig bort....när jag var yngre och skulle fundera på vad jag skulle välja för yrke så hade jag 3 drömmar.  Förskollärare, Idrottslärare och Polis. Av olika anledningar så blev det  det förstnämnda. Om jag valt idag vet jag inte vad jag skulle ha tagit. De andra lockar faktiskt fortfarande även om jag gillar mitt nuvarande yrke. Tänk om jag inte blev......utan....ja ibland är det lite kul att drömma sig bort. Nu har ju Reinfeldt sagt att han vill höja pensionsåldern......jippi...not. Hur tänkte han där? Ska man inte få göra något annat under sina levnadsår än att jobba. Och vidareutbilda sig på gamla dar.....tro inte det...Vem vill anställa en 65-åring som har 10 år kvar i yrket? Frågan är hur jag hade funkat i dessa yrken? En 75-årig förskollärare som varken ser eller hör barnen, en 75-årig idrottslärare som visar konsten att hjula eller en 75-årig polis som ska springa ikapp en brottsling på stan? Undrar vad herr R hade velat se mig som? Vad drömmer ni om, vilka yrkesval har ni funderat över?

Idag gjorde jag det! Jag tog 3 kakor ur burken i fikarummet!! Min kollega hade bakat otroligt goda grejer som hon hade med sig och när jag kollade i burken så började det vattnas i munnen. Först tog jag en och sen en till. Innan jag gick hem så slank den tredje ner......och vet ni....det kändes helt underbart gott!!! Inget att ha dåligt samvete över. Igår blev jag så attans sugen på en semla så ungarna och jag var och handlade. Jag äter inte godis men är ett jäkligt bra kakmonster. Kanske är det bra att jag aldrig haft planer på att styra mina yrkesval åt konditorihållet. Men ni måste väl ändå hålla med om att semlan är en fantastisk uppfinning!!!


 Näe, nu väntar fyra discokillar på mig så det är bäst att kila.

Ha en underbar helg

Kramelikram Veronica

4 kommentarer:

 1. Ja du lyckades få dina barn att plocka undan... varför lyckas man sämre ju äldre de blir?! Mina svarar oftast "ja ja jag tar det sen"... men när är SEN?! Jag undrar alltid det... Ha en härlig helg!!
  Kram kram

  SvaraRadera
 2. Satt här och smålog när jag läste om din hall!:) Hade det precis likadant här i veckan. Blev lite avundsjuk på era garderober...
  Härligt med tjejkväll också och semlor är bara sååå goda!:)
  Såg era barns "scheman" igår o tyckte att det var en himla bra ide.
  Kram

  SvaraRadera
 3. Va? Behövde du bara säga till EN gång för att få så där städat och fint? Imponerande!! ;)

  Jag håller med dig när det gäller att jobba till 75. Vansinnigt! Då behöver jag liksom aldrig gå hem från jobbet. Bara att flytta in direkt (jobbar som uska på ett äldreboende)

  Vi kan ta varandra i handen du och jag. Jag tillhör också kakmonstren :) Ska snart trycka i mig en semla innan jag går iväg på jobbet ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hör nu på mig !!! När barnen flyttat hemifrån kommer du att sakna allt detta. Tro mig...för det är sant. Fast man blir ju så oerhört trött på röran när den är.Jag tycker du är värd både 3 kakor och en semla !!! Apropå jobba till 75...så tror jag att hade jag fått fortsätta jobba en dag i veckan så skulle jag ha fortsatt tills jag varken hör eller ser. Då skulle jag ha fortsatt med min matteverkstad, låtit barn som inte gillar/har svårt för matte komma och uppleva hur roligt det kan vara. Byggt upp med nya spel och roliga övningar. Detta var min ögonsten ! Så var det med det.
   Du har fullt upp i helgen och här är det lugnt. Vi bara är hos Ajax som opererade bort en knöl på ögonlocket i torsdags. Men han mår förvånansvärt bra. Kram Eva

   Radera