Sidor

torsdag 22 december 2011

Designade pepparkakor

Den senaste tiden har pepparkaksdoften svept runt i huset här hemma. För några dagar sedan var det full aktivitet i köket. Degen, pepparkaksformarna, kavlarna, plåtarna.......you name it.......plockades snabbt fram av dotter och son som tryckte ut pepparkakor och självklart åt lite av degen med jämna mellanrum. (så även mamman.......men ack det är ju så gott!)

Nu för tiden kan man hitta väldigt udda men roliga pepparkaksformar ute i affärerna. Hos oss är numera älgen lika populär som julbocken och snigeln är lika okej som pepparkaksgubben. För den som föredrar att vara lite extra feminin så kan man ju ta en sko eller en klänning till kaffet.
När jag var i Manchester för nåt år sedan så köpte jag dessa söta händer och fötter.
Numera förvarar vi formarna i den stora PIPPIBURKEN. När jag spelat lite teater på jobbet så har det varit väldigt populärt när Fröken Långstrump kommit in och bjudit på pepparkakor som hon och Herr Nilsson bakat till barnen. Kakorna har då givetvis legat i den stora burken.
Ja, hur blev det då...käkade vi upp all degen eller? Näe då, kreativiteten och fantasin hos barnen var enorm och den smittade även av sig till mig. Här är några av de "designade" slutresultaten.Varje gång jag bakar pepparkakor så kommer jag att tänka på när sonen var mindre och lyssnade väldigt mycket på en bok som heter KLAS KLÄTTERMUS och de andra djuren i Hackebackeskogen. I ett avsnitt i boken så ska de baka pepparkakor och de tillsätter PEPPAR i degen. Sonen skrattade alltid lika mycket varje gång detta berättades. Trots att han var liten så förstod han hur fel och tokigt det var!

Igår gjorde jag två GLÖGGKORTtill lärarna i sonens klass. Så här blev de i allafall.....


Nu slutar jag strax mitt jobb för att gå på några dagars julledighet....vad skönt och underbart det ska bli!!Sedan jobbar jag på tisdag igen. Jag har några julklappar kvar att köpa men jag är nog inte den enda som har det, så det blir väl att trängas på stan några timmar.......puh..

I morgon ska vi klä granen som vi sedvanligt alltid gör dagen innan julafton. Har väl inte annars så speciellt mycket kvar som ska göras....skönt!!!  På julafton ska jag agera lite tomteexpressen (ibland skulle man dölja att man brukar spela teater..) 

Fortfarande ingen snö i sikte men men......... det brukar bli en bra jul i allafall!

Superduper torsdag till er!
Kramelikram Veronica


4 kommentarer:

 1. Jisses vilka underbara pepparkakor !! Knappt ni nänns äta dem va´!! Det blir väl skönt att vara ledig ett tag, speciellt som du varit krasslig. Fast nu tycker jag du sprudlar av energi och det är härligt att se.
  Imorgon börjar nog rushen här med mat och lite jagande av dammråttor. Ikväll ska jag bara sjunka ner i soffhörnet och ladda tillsammans med Jullotta. Julkramar till dig från Eva

  SvaraRadera
 2. Jag har köpt de sista julklapparna idag. Nu är jag hemma och städar och bäddar rent i alla sängar. Lovade barnen att göra detta om de plockade ur allt i sängarna. Maken hade sedan vädrat, skakat och piskat sängkläder och kuddar. Tänkte faktiskt köra ett varv med moppen också!:)
  Imorgon jobbar jag några timmar, men sedan vill jag bara njuta av dagen före julafton!
  Kram

  SvaraRadera
 3. Vilka fina pepparkakor och roligt med lite annorlunda formar. Tomten du har i din header är jättefin. Ha en GodJul. Kram

  SvaraRadera
 4. Åh vad fina pepparkakor! Alldelens för fina för att äta upp ;)
  Gulliga glöggkort har du gjort också. Säkert en uppskattad present.
  Skönt med lite ledighet så man kan ha riktigt julmys. Däremot skulle jag inte vilja trängas på stan de här sista dagarna innan jul. Hoppas det gick bra :)
  Kram på dig!

  SvaraRadera