Sidor

måndag 26 december 2011

Julen kom... men var är snön?

8 grader, solen skiner och gräsmattan lyser i grönaste grönt.......det stod ju SNÖ överst på min önskelista!! Inte verkar det komma några flingor idag heller. Ne,j det får bli en lugn dag med nya julspel och filmmys i soffan. (vilket i och för sig inte heller är så tokigt)

Vare sig nu snön kom eller ej så blev det i allafall jul....granen blev klädd och klapparna blev omsorgsfullt  inslagna. Pga allergi i familjen så kan vi tyvärr inte ha en riktig gran inne. Till skillnad för många andra så plockar vi ner vår från vinden. Tycker att den är ok men hade självklart önskat en riktig...
Kan meddela att vår gran barrar oxå. När vi har klätt den så åker alltid dammsugaren fram. Här är pappas julklapp från dottern. En underbar röd julkula som tillverkats i största hemlighet. 

Här är julmusen som alltid ligger någonstans i granen.


När en Mistel hänger i taket så är det fritt fram för julpussar.........smack..Hos oss så kommer Tomten i två dagar. Först med farmor och farfar och kusiner på julafton och på juldagen med mormor och morfar och kusiner. Ja, han har ju så många han ska åka till så han hinner helt enkelt inte till alla den 24:de. Till oss kommer nu inte bara Tomten, även Vätten hälsar på om man har tur. På julaftonskvällen sparar vi lite gröt som vi ställer ut på trappan.....

Om man har tur så kommer han fram .........beviset på om det är gott är så klart att skålen är tom...........och om skeden är vänd så var det VÄLDIGT gott!

Ja, vi lyckades visst i år igen!!!
Nu håller jag tummarna för att snön snart kommer hit. Jag är fullt laddad för snölyktor, snögubbar, islyktor, snöborgar och några pulkaåk i backen!!!!


Önskar er alla en riktigt mysig och fin Annandag jul!
Kramelikram Veronica5 kommentarer:

 1. Vilken härlig jul ni verkar haft!
  Ps. Vi kör också med plast..........men av bekvämliga skäl......än så länge, vill ju helst ha en riktig egentligen...
  kram Caroline

  SvaraRadera
 2. God fortsättning!
  Vi träffar både svärföräldrarna och mamma på julafton, så det är extra skönt att inte ha något program på juldagen. Det är en riktigt skön slappardag!:)
  Kram

  SvaraRadera
 3. Så mysiga bilder , och vad trevligt ni haft och vad roligt med grötfatet. Vi gjorde också så när barnen var små fast inte med sleven upp och ner. Ikväll viner det rejält runt knutarna här och det var 11 grader tidigare. Nä snö blir det nog inte !!! Kram Eva

  SvaraRadera
 4. Vet du jag längtar också efter SNÖ, men när jag ikväll promenerade hem från Varvsholmen och det blåste starka vårljumma vindar, så var det rätt gott också, så just nu är jag lite kluven...
  In my dreams...är mitt fik alltid öppet och där finns givetvis en scraphörna med make and take.
  Önskar dig god fortsättning....och ok då, snö ska vi förstås ha.
  kram Eva

  SvaraRadera
 5. Vi kör också med plastgran. Inte pga allergi utan mest för att det är praktiskt.
  Min man blev så trött en jul när granen skulle ut för när den väl kom ut var det inte många barr kvar på den. Tror vi hittade barr inne till midsommar ;)
  Året efter tog han in en plastsäck och en sekatör och klippte granen i småbitar. Då var i alla fall barren samlad på en plats :)
  God fortsättning!
  Kram

  SvaraRadera