Sidor

måndag 19 december 2011

Vårt snöiga pepparkakshus!!!

Sista måndagen innan julafton försvann lika snabbt som den dök upp i morse.


I kväll var jag som sagt och tittade på när dottern var tomte på skridskoskolans avslutning. Hon och en killkompis kom inåkandes i sina hockeyutrustningar med tomteluvor nedtryckta över hjälmarna. Söta som Lady och Lufsen drog kompisen in dottern som stod på en spark, vilken var full av godispåsar som låg i en stor säck. Sitt uppdrag klarade de av galant och sedan väntade så klart godispåsar även till utdelarna.

När vi kom hem åt vi kvällsmat sedan gjorde vi det som vi egentligen skulle ha gjort förra veckan.............vi gjorde iordning PEPPARKAKSHUSET!!!

I år bröt jag traditionen och hade inte handlat nonstop som vi alltid brukar ha på taket. Hade sett i en tidning om någon som gjort ett hus med geléhallon och det ville jag oxå testa. Barnen undrade först varför jag inte hade handlat nonstop men sedan tyckte de ändå att det var kul att prova nåt nytt........jag fick alltså godkänt. Hade även hittat några godisar som ser ut som snöbollar. Dessa godkändes direkt, både på taket .......och i munnen!suck! Som pricken över i:et blev det så klart en polkagriskäpp i skorstenen. Efter många glada skratt där ex glasyren inte hamnade i struten utan på golvet och att vi alla var "snöiga" i ansiktet.......så blev det till slut äntligen färdigt. Vi skulle bara pudra på lite snö men shit vad mycket det blev! Får väl skylla på att vi alla längtar efter snön!!!

Ja, så här blev pepparkakshuset för er som undrar.....Här står den lilla tomtefamiljen med sina pepparkakor.
 I bakgrunden kanske någon anar tomtefar som bakar för fullt.


I morgon ska vi baka med vår pepparkaksdeg.


Nu ska jag krypa till sängs.


Den bästa tisdagen till er!
Kramelikram Veronica

6 kommentarer:

 1. Vilket fint pepparkakshus ni har gjort och visst längtar man efter lite snö, så jag förstår att ni öste på snö på huset!!
  Kram kram

  SvaraRadera
 2. Jättebra idé med geléhallon... Detta är det finaste pepparkakshuset jag har sett för i år.
  Läckert med snöbollarna och alla de söta figurerna med pepparkakor :)
  Ha ett trevligt pepparkaksbak!!!
  Kramizar Susanne

  SvaraRadera
 3. Vad gulligt pepparkakshus!! Hoppas att ert pepparkaksbak gick lika bra :)
  Kram

  SvaraRadera
 4. Järnvägars vilket läckert pepparkakshus med jungfr.........med geléhallon på och en käpp i skorstenen. Så bra för tomten som kan skaka bort allt sot innan han rasar ner . Det är ett roligt bygge och jag tror att du får hålla på med detta i allan tid. Vi gjorde det här hemma förr och nu fortsätter morfar att bygga med Lenas flickor.
  Ha det gott vännen. Kram Eva

  SvaraRadera
 5. Pepparkakshus var det ja! Hmmm, undrar om jag orkar göra något eller om dottern kanske glömt bort att jag lovat detta?? Fast hon blir nog inte glad på mig om hon kommer på det efter jul?? Får nog tänka på saken lite!:) Ert var i alla fall jätte fint!
  Kram

  SvaraRadera
 6. Hej Vännen!
  Så snyggt pepparkakshus! I år har barnbarnen varit sjuka en del så vi har inte hunnit göra ett hus!
  Tack snälla för dina besök i min blogg, jag blir alltid så glad!
  Ha en riktig God Jul och Ett Gott Nytt År!
  Kram Lene

  SvaraRadera