Sidor

onsdag 9 november 2011

Himmel å pannkaka

Okej, jag erkänner........

jag är en pannkaksmamma!!!




Jag lagar ganska ofta pannkakor (fast jag kan laga annan mat). I vårt hushåll så är det oftast pappan som lagar mat......och han gör det med bravur varje gång han har stått vid spisen!! När jag öppnar kylskåpet så tänker jag "jaha, här finns ju inget, vad ska vi nu äta?" Sedan kommer sambon in i köket, går fram till kylskåpet och DÅ hittar han saker som mina ögon inte har upptäckt. Var sjutton fanns dom grejerna?? Resultatet blir sedan en fantastisk måltid!! Men jag lagar som sagt pannkakor, eller rättare sagt LAGADE!!! (inte nutid längre utan dåtid) Den senaste tiden har jag börjat prova på mer och mer nya recept och vet ni............det smakar ju gott!!!! och det är ju det, när jag har lagat maten så har jag aldrig tyckt att det har smakat något. MEN........nu ska det bli ändring på det!! Vissa rätter har samtliga i huset gillat jättemycket och då blir det ju riktigt roligt att laga mat!

Varför nu detta tjat om min matlagning och pannkakor? Jo, jag har en liten sjukling hemma med feber. Vad passar då bättre när man vill pigga upp denna lilla varelse om inte pannkakor.


På sin rosa tallrik blev valet följande.....


pannkaka med glass och blåbärssylt, härligt!!

Storebror som precis kommit hem från hockeyn smakade gärna några oxå...


 men då valde han jordgubbssylt.



Visst kan man väl sitt recept utantill men när det görs pannkakor hemma hos oss så åker alltid den här bokboken fram. Bilderna är så fina och roliga att titta på, med många detaljer.


Eller hur?


Nu måste jag bara få visa er en sak......kolla här det har snöat hos mig idag!!!!!


Näe, jag skojar bara. Jag skulle ta en bild på mitt träd som knappt har några blad kvar och då blev det så här konstigt på fotot. Det ser ju verkligen ut som om det snöar. För mig är det helt ok om snön väntar ett tag med att visa sig. Jag älskar snö, förutom när man ska köra bil i det. Min kärlek till snön ska jag berätta mer om en annan dag.


Löv, löv, löv överallt en massa löv som väntar på att bli upplockade. Hos oss har vi just inte så mycket lövträd men jag kan tala om att DET har alla andra runt omkring vårt hus. Gissa var alla löven tar vägen? Rätt gissat. Det får nog bli en lövplockardag nu snart. Kan ju bjuda in grannarna hahaha.

Måste få visa min utepelargon som fortfarande är lika fin som den var i somras. Helt otroligt.



Inte alls bra bild, kan berätta att den är ljusrosa och fortfarande enormt fin!



Nu kan jag meddela att det är 3 dagar kvar till scrapträffen med Pysselgalen.Yes!!!! Undra vad jag ska ta med mig? Måste göra några julkort, några födelsedagskort, ett farsdagkort och gärna någon layout för det var länge sedan. Har lite andra projekt på g oxå. Vi får se vart det leder. Inget pyssligt att visa idag men kanske i morgon...


I morgon är det torsdag och min korta arbetsdag. Skönt!!!!!!Det blir ingen handbollsträning för min del i morgonkväll eftersom sötgos är sjuk. De får klara sig med en tränare färre, vilket jag vet att de löser galant. Dagen fixar jag med farmor och farfars hjälp. Underbara människor som ställer upp i ur och skur. Ja, det blir ett himla pusslande när sambon inte alltid jobbar på hemmaorten.



Den bästa torsdagen till er!

Kramelikram Veronica




4 kommentarer:

  1. Tack snälla, kul att du gillar min sida:)
    Ha det gott!

    Kram Tesa

    SvaraRadera
  2. hej veronica. Nu blev jag riktigt sugen på pannkakor...mmmmmmm...välkommen till min blogg, vad kul att du gillar den...kramis semlan

    SvaraRadera
  3. Hej!
    Vilken härlig blogg du har,
    pannkakorna ser jättegoda ut,mums.
    Ha en trevlig helg.
    Mvh Onkis.

    SvaraRadera
  4. Vilken fin profilbild du lagt in!!
    Håller med om att pannkakor är gott. Det var i stort det enda jag åt under förra graviditeten :-) !!!

    SvaraRadera