Sidor

tisdag 1 oktober 2013

Pumpor, paradiset, löktavla och rejält pinsamt!

I helgen var det så dags igen, årets skördefest på härliga Öland! Jag och dottern och hennes kompis tog en sväng över bron för att spana in vad de hade att erbjuda. Massor med pumpor som vanligt och mycket folk. Att jag valde söndagen för vår rundtur kändes som ett smart drag. Inte lika mycket folk men ändå mycket att titta på. Vi valde södra Öland eftersom vi inte är på den sidan lika ofta som på den norra. Körde lite komiskt nog fel trots att jag hade gps:en på...hahaha Detta talar för att vi är där alldeles för sällan.
 
 
 
 
 
 
Vi gjorde ett besök hos min vän på Gårdby café och lanthandel. En god fralla och fika efteråt satt som en smäck. Eller som dottern sa när hon skulle välja fika; " Mamma, jag har kommit till paradiset!" Har ni aldrig varit där så kan jag varmt rekommendera ett besök dit nästa gång ni är på Öland. Förutom detta så finns det även fantastiskt fina inredningsprylar i vackra rum och snygga kläder att beskåda.
 
 
 

 


 
 
Ett besök till löktavlan kändes som ett måste även i år. Beundrar konstnären som lyckats skapa en så läcker bild. Tänk bara, ett vindkraftverk gjort av vitlök!
 
 
 
 
 
Innan vi skulle åka hem så fick jag den briljanta idén att ta med mig några höbalar. Jag såg ett par sådana där små och söta och tänkte att de skulle ju bli jättefina hemma vid huset med några pumpor på. Tänkte även att ett par skulle bli fint på jobbet. Sagt och gjort så betalade jag för 6 st och gick och hämtade bilen. Körde bort till ladan där en kille körde ut dem. Han frågade mig på engelska var min bil var och jag pekade. Han skakade på huvudet och jag insåg,,,,åh , nej de var ju gigantiskt stora!! Hur 17 hade jag tänkt egentligen? Jag fick precis in EN i kofferten och EN i baksätet bredvid dotterns kompis. Dottern fick ta plats bredvid mig där fram. När vi åkte hem såg det ut som en levande höbal med 4 hjul som susade fram längs de öländska vägarna. Ingen minns mig nästa år, tänkte jag när jag drog iväg. På bron var det kö och jag kan väl lugnt påstå att en och annan slängde ett öga på oss där vi saaaakta gled förbi. Men ok, jag bjuder på det även om det var sjukt pinsamt!!!
 
Nästa år bär det med största säkerhet av till skördefesten igen men då UTAN höbalar vid hemkomsten. Ett tips från en säker källa; höbalar i en clio är ingen hit!! Vad som hände med balarna? Ja, det är en helt annan historia som jag berättar om vid ett annat tillfälle.
 
 
Ha det gott och hur var det nu?
Jo, man lär så länge man lever!
 
Kramelikram Veronica
 
 

4 kommentarer:

 1. Vilket fint ställe, Gårdby cafe!:) Fanns det med på listan över allt vi skulle hunnit under vår semester hos er?!?;)
  Hade velat se dig där på Ölandsbron med fullt av hö i Clion!;) Undrar också det, hur tänkte du där?!?;)
  Kram till dig, kära vän

  SvaraRadera
 2. Haha höbalar hur tänkte du nu då?
  Jag älskar höstmarknader, köper gärna pumpor och ekologiska grönsaker. I Kivik har man varje år en äpple marknad och där görs en stor äppletavla lik er löktavla. Häftigt tycker jag att skapa med vad naturen har att erbjuda.
  Jag skrattade högt när jag läste ditt inlägg, du och en liten clio.......
  Sköt om dig Kram Kristina

  SvaraRadera
 3. Du är ju för tokig !!!! Men idén var ju hur bra som helst.. Söndagstur är säkert smartare , men vi hade ändå inte problem med trafiken och ingen kö till kroppkakorna heller. Visst är det en rolig helg.
  Kram Eva

  SvaraRadera
 4. OJOJOJ så mycket härliga bilder på både pumpor, gotta och fina hösten! Så gott att vara inne och hälsa på dig igen, alldeles för längesedan! Nu har jag uppdaterat mig och kommer hänga med dig igen!
  Ha det gott!
  Kram!

  SvaraRadera