Sidor

söndag 25 augusti 2013

Sommar 2013 med utekök, kaniner och fina naglar!

Här har ni mig igen! Efter en stunds vila från bloggen så fortsätter här min uppdatering av händelser i sommar. Häng med för nu börjar jag....

Jag har länge önskat mig ett utekök till altanen och för några veckor sedan så kom maken på att han var sugen på att bygga ett. Han hade sett ett hos en kompis och det kliade väl lite i "byggfingrarna". Det blev verkligen jättefint och vi har använt det flera gånger. Det är riktigt mysigt att stå där ute och tillsammans laga maten. I pannan har det bl.a puttrat både Paella och fiskgryta.  Kan säga att det smakat riktigt riktigt gott!
 
Så här såg det ut först...

 
Sedan tillkom en vattenho och en kran

 
Fram med pannan och börja laga mat!
 
 
 
 
 
Åh, vad gott!!!!
 
Nu över till de mer håriga i den här familjen...jag talar om kaninerna! Barnens vädurskaniner verkar nu ha fått sina namn som består. Dotterns heter Shakira och sonens heter Colan (uttalas kålan). De är honor och syskon och trivs bra ihop. Shakira är väldigt tam och man kan gosa med henne mycket. Hon är alltid först framme när man kommer och ska ge dem mat. Colan är lite mer blyg och hon verka söka sin trygghet hos Shakira. Gosa och bära henne gör vi mycket för att hon ska vänja sig vid oss. För ett tag sedan upptäckte vi att en av dem satte ut sitt lilla huvud utanför kompostgallret. Okej, vi behövde alltså ett annat "staket". Vi åkte till byggaffären och jag köpte hönsnät och reglar. Hemma byggde barnen och maken sedan ihop nya staket. Nu kan de sannerligen inte rymma hemifrån!
 


Gräs är gott!

Visst är jag bara sååå söt!

Lika söta bakifrån!

Vi kan öppna dörren själva!



 
Dottern är väldigt glad i sin kanin


Min lillebror har gjort hopphinder till dem. Somliga dagar verkar förståelsen över hur man ska göra funka bättre än vissa andra dagar. Att krypa under är ju en konst det oxå!

Jag är så himla bra på att hoppa!

 
Nu lägger jag mig här och slappar!
 
Sist i det här inlägget så kommer en liten uppdatering om mina naglar. De som jag satte tippar på i april är fortfarande sååå fina. Nu är tipparna borta och det är bara mina egna kvar. Jag har lyckats och jag känner mig verkligen stolt!! Aldrig att jag tänker bita på dem igen!!!


Det var allt från mig för denna gång......
 
På återseende mina vänner!
Kramelikram Veronica

9 kommentarer:

  1. Jag har också haft en lite bloggpaus. Men betydligt kortare än din, hihi. Välkommen tillbaka!

    Vilket fint utekök!! Påminner lite om min planteringsbänk
    http://cinacarina.blogspot.se/2011/08/projekt.html

    Åh vilka gulliga håriga familjemedlemmar ni har! Ja, inte vill man att dom ska rymma hemifrån :)

    Du har verkligen fått lön för mödan att du varit duktig och slutat bita på naglarna. Jättefina naglar!!
    Kram kram

    SvaraRadera
  2. WOW vilket häftigt utekök. Där gjorde mannen ett gott jobb. Den här sommaren har verkligen bjudit på uteliv . Så nu är vi laddade med energi till hösten. Vi ses väl på lördag ??
    Kram Eva

    SvaraRadera
  3. De är verkligen för söta de där kaninerna!:)
    Klart du ska vara stolt över att du har så fina naglar nu för tiden! Gillar verkligen just den varianten av lackering som du visar på bilden. Har själv fransk manikyr för närvarande och gillar det mycket.
    Här händer det mycket på jobbet och det tar energi, mycket energi även om jag nog inte riktigt fattar hur mycket själv. Hoppas att det blir en bra lösning för alla parter i slutändan...
    Ha en riktigt bra vecka, kära bloggvän! Nu är ju måndagen gjord!;)
    Kramar

    SvaraRadera
  4. Men så mysigt med uteköket, kan förstå att det blivit väl använt den här sommaren. Duktigt han var så kunde bygga så fint.

    Och så söta kaninerna är och duktiga de med som kan hoppa över hinder. Min systerdotter brukar tävla hoppning med sina kaniner :).

    Dina naglar är supersnygga, heja dig!

    Så vill jag tacka dig så mycket för dina fina tips angående min son och dagiset!

    Må så gott! Kram Jennifer

    SvaraRadera
  5. Åh vilka söta kaniner! Som jag saknar min egna som jag tyvärr tvingades avliva för 13 år sedan :-/ Och så sött med hindrena!

    Vilket läckert utekök ni fixat er! Förstår att ni gärna står där och lagar mat!
    Kramar vännen

    SvaraRadera
  6. HEJ! Sjukt söta kaniner :-)
    Kul att höra från dig igen efter bloggsemestern. Själv har jag inte riktigt landat i den nya terminen än och än en gång slits jag mellan "att blogga eller inte blogga". Ja, ja snart kommer det nog ett inlägg om jag känner mig själv rätt!
    Ha det bra!
    Kram Karin

    SvaraRadera
  7. vilket härligt utekök, mannen är sugen på att bygga ett, det kanske blir till våren!
    Kram på dej!

    SvaraRadera
  8. Men GUUUUUD vilket fint utekök!!!!
    Vill HAAAAA!!!!
    Och paellan gick inte av för hackor den heller!!
    Ha en fin Fredag
    Kramar Lotta

    SvaraRadera
  9. Så fint kök! Och vilka underbart söta kaniner :)

    <3 Jennie

    SvaraRadera