Sidor

söndag 3 februari 2013

Kylig fotoutmaning och lugn söndag!

Utanför skiner solen härligt på den lilla snömängden som inte har gett upp hoppet om att få ligga kvar. Tittar på termometern och ser att den visar -7.5. Jag har precis varit ute och tagit mig en nypa luft innan jag ska fortsätta med mina bestyr. Jag passade på att föreviga några foton till dagens Fotoutmaning Vänner emellan. Temat den här veckan är Kylig. Gnistrande små iskristaller och vacker frost uppslukade mig totalt och jag försökte fånga ögonblicket med min kamera. Knastrande steg i snön och knakande ljud från eventuella is sjok var det enda som hördes när jag gick omkring och insöp den kalla men friska luften.
 
Vacker frost på kärleksörten
 
Soldis vid stenmuren
 
 
Stenar som ligger och väntar på att någon ska ta dem i handen
eller kanske så småningom få sällskap av en annan sten
 
Snöremsor på trappan
 
Snövallen som sakta men säkert krymper
 
Skålarna med vatten som jag förberedde för islyktor
 
 
Nu ska jag fortsätta vika ihop tvätten och fundera ut vad jag ska laga för mat till lunch. Det är en liten pirrande känsla jag har inom mig, om några timmar kommer familjen hem igen efter några dagar i fjällen. Det ska bli så roligt att se dem och få krama om dem. Igår kväll var jag hos min fina vän L och åt god mat och surrade samtal i soffan och drack alldeles för mycket kaffe.Vi tittade på melodifestivalen och gissade på vem som skulle gå vidare. Som vanligt gillade vi nog egentligen pausframträdandet bättre än själva bidragen. Tyckte att Lena PH var lysande och funderade på hur man kan se så snygg ut när man har fyllt 47!  Nästa vecka väntar nya bidrag och kanske kommer då den låten som ska etsa sig fast på min näthinna. Nu ska jag fortsätta njuta av en ledig dag.

Och du, kika in hos bloggerskorna mammamedambitioner.blogspot.se/   edithochjag.blogspot.se/ så får du se fler bidrag från dagens fotoutmaning!
 
Bästa söndagen till er alla godingar!
Kramelikram Veronica

9 kommentarer:

 1. Härligt kyliga bilder!
  Hoppas du får en underbart härlig ledig dag :)

  kram kram Malin

  Ps, faller för smicker *hihi* men känner inte att jag kan gå ut med titeln proffsfotograf än... men fick ett härligt leende på läpparna när jag läste det :) Tack!

  SvaraRadera
 2. ja just det... glömde skriva och tack för dina kloka ord. Så snat så sant, minnesbanken skall fyllas med fina minnen, som man kan ta fram och njuta av :)

  SvaraRadera
 3. Ja men visst är det skönt att få vara lite själv ibland men det är förstås supermysigt när de kommer hem!! Mina kommer om två timmar ungefär, tror jag parkerar mig vid datorn och med en kopp kaffe tills dess!
  kram Sara

  SvaraRadera
 4. Hej min vän! Ja du är en fin vän som känner mig ganska bra märker jag. Skrattade gott åt din kommentar igår.
  Visst är det vackert krispigt och man kan verkligen precis som du skriver fastna med kameran. ........
  I går tillbringade vi hela dagen i handbolls hallen och kvällens middag intogs på restaurang med laget och föräldrarna. Trots jobbig förlust hade vi det trevligt. Jag precis som du njuter av egen tid. Det är viktigt tycker jag. Maken och killarna drar i väg på sportlovet och jag stannar hemma. Så klart kommer vi att sakna varandra men självvald ensamhet är guld värd. Ha en fin vecka 6.
  stor kram Kristina

  SvaraRadera
 5. Härliga bilder! Här är det strax under nollan och solen försöker visa sig bland molnen.
  Jag och sonen har tillbringat en timme med att åka skridskor på Vänern tillsammans med kusin och min mamma.
  Mysigt att få hem resten av familjen igen.
  Kram

  SvaraRadera
 6. Brr! Ser kallt ut på dina bilder men vackert. Kärleksört är väl bara bäst. Fin i alla lägen.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 7. Vackra bilder från en underbar söndag. Äntligen. Håller med Lena PH , vilken ärta ! Nä inget av bidragen var en hit för mig , även om jag gillade David Lindgrens.Får se vad som kommer sen !!
  Kram Eva

  SvaraRadera
 8. Sv: Tack vännen för dina fina rader och kramarna. Dom värmer gott ska du veta.
  Kram

  SvaraRadera
 9. Vilka härliga bilder du bjuder på idag... vintern är vacker ändå!
  Önskar dej en fin vecka!

  SvaraRadera