Sidor

söndag 24 februari 2013

Härlig skidresa och avkoppling!

Hej på er, någon som har saknat mig? Ja, det var ett tag sedan jag skrev här men nu ska det nog bli ordning igen. Förra veckan var det en blandning av arbete och vabdagar och så var den tiden över. Förra fredagen var hela familjen på benen igen och då drog vi iväg med fullpackad bil till en semestervecka i Österrike. Det har varit en underbart avkopplande och fin vecka med mycket snö och självklart mycket skidåkning.
 
 
 
 
 
 
 
En dotter som är mycket stolt över sina nya skidglasögon
 
 
En son som hämtar nya krafter inför nästkommande nedfart
 
Barnen har blivit riktigt duktiga på att åka och vi har tagit oss ner för många varierande backar, en del rejält branta. En dag tog vi av skidorna och vandrade uppåt en opistad backe i ca 30-40 minuter. Jag hade mina och dotterns skidor bak på ryggsäcken och ett tag funderade jag faktiskt på vad jag egentligen höll på med. Stundtals trodde jag att jag skulle ramla ner och det var jobbigt att andas. Var var syret? Men med pepping och glada hejjarop kan man komma långt. Väl uppe på toppen så stod det ett kors med siffror på. Jösses, vi var uppe på 1957 meters höjd...spännande!! Varför det stod ett kors där uppe är väl en helt annan historia....hmm? Ja, nu skulle vi alltså ner igen...i djup lössnö! Ska väl tillägga att det var sambons idé. Han hade redan knallat upp där en gång tidigare, innan lunch. Han är en skidfantast av hög rang och vääääldigt duktig på att åka skidor!!Jag föredrar helst pistade backar men va fasen, man lever bara en gång och vem vill vara en liten lort? Hur gick det då? Jo, jag kom ner (utan att ramla) och det och strapatsen upp gör att jag är mycket stolt över mig själv. (klapp, klapp på axeln!!!)
 
 

 
 
 
Ja, en hel del skidåkning har det varit. Vi har stått vid liftarna när det öppnat och sedan åkt hela dagen med diverse stopp vid mysiga stugor, där vi intagit god lunch eller fika. Ingen skidåkning utan afterski heller. Varje dag har vi stannat på ett ställe där det varit mycket sång och dans. På kvällarna har vi njutit av härlig kvällsmat på någon restaurang eller ätit hemma och bara rått om varandra. Tänk att det kan vara så kul att spela plockepinn!
 
 
Varm choklad med rom och en smarrig äppelpaj går inte av för hackor!
 
Eller vad sägs om en familjebricka med allt möjligt gott att avnjuta till kvällsmaten
 
 
Vad gör man då för att fördriva tiden när man åker bil så länge? Barnen har avverkat ett antal dvd-filmer. Vi har haft lite tävlingar för oss under färden. Hur många kyrkor ser man? Man med hund 20p, skidor på taket 20p, hjort i klunga 50p, skolbusskylt 10p, cykel 100p, flygplan 50p. osv.. Sonen undrade hur många poäng han fick när vi  åkte förbi en trädgård där det underligt nog stod ett helt gammalt flygplan i trädgården!!! Nog var det väl ändå värt 500p....hahaha.. Vi har även roat oss med att räkna från hur många olika länder vi sett bilar komma ifrån. Vi fick ihop hela 24 länder!!! Häftigt att åka där på autobahn omgiven av människor från så många platser. Sova kan man ju oxå passa på att göra och sjunga sånger. Som ni förstår så har vi roat oss riktigt bra både på dit och hemvägen.
 
Nu är man som sagt hemma igen och idag har tvättmaskinen rullat i stort sett hela tiden. Det blev oxå ett besök till affären eftersom det typ ekade där inne. Tacksamt och helt underbart var att svärmor hade bakat bröd och lagat biffar som vi såg när vi kom hem i natt. Nu trillar jag snart av stolen av trötthet så jag avrundar för i kväll. Resten av la familja däckade för ett tag sedan och nu ska jag göra likadant. Hoppas att ni som jag har haft en härlig vecka. Min vecka är iaf som en våldsamt god karamell som jag ska suga på länge länge länge!!!
 
 
 
Bamsekramar från mig
Ha det gott igelkott!
Veronica

9 kommentarer:

  1. Åh, vad härligt det låter och ser ut på bilderna!:) Skulle så gärna vilja komma till Alperna någon gång igen och åka skidor. Det är bara att sätta igång och spara!;)
    Jag har saknat dig och dina inlägg!:)
    En av tjejerna jag åkte med till Mora lämnade in sina skidor, men de var inte helt bra de heller. Hon hade bra glid, men dåligt fäste. Vi konstaterade dock att vallningen vi gjort stämde sämre ju senare man startade. Benen känns inte värre idag än vad de gjorde igår vilket jag är väldigt tacksam över!:)
    Kram

    SvaraRadera
  2. Det låter som ni haft en toppenresa! Känner själv inget sug efter alperna än, men om några år kanske när jag och barnen är säkrare på skidorna:)
    Välkommen tillbaka!
    Kram

    SvaraRadera
  3. Heej..vilka härliga bilder du bjuder på!
    Ni verkar ha haft en riktig mysvecka!!!
    Man blir allt lite sugen på skidsemester!!
    Men det finns ju iaf en del av det vita här hemma också..ngt jag vill bara ska försvinna, helst igår..är väldigt sugen på vår nu..

    tack för besöket inne hos mig i "matbloggen"..

    Kram Lena

    SvaraRadera
  4. Heej..vilka härliga bilder du bjuder på!
    Ni verkar ha haft en riktig mysvecka!!!
    Man blir allt lite sugen på skidsemester!!
    Men det finns ju iaf en del av det vita här hemma också..ngt jag vill bara ska försvinna, helst igår..är väldigt sugen på vår nu..

    tack för besöket inne hos mig i "matbloggen"..

    Kram Lena

    SvaraRadera
  5. Wow! Vilken härlig resa ni gjort. Ni hade en riktigt rejäl bilresa....vår var inte fullt så lång. Vi var i Vemdalen i Härjedalen. Lillskruttan var verkligen duktig, hon fick feber dagen innan vi skulle åka hem så hon var inte alls i form på hemvägen, men det gick ändå över förväntan. Tänkte skriva lite om resan på bloggen, men tiden.....ja du vet....
    Veckan började bra, men idag blev äldsta sonen magsjuk och lillan är fortfarande snorig, hängig och gnällig. Vill helst bli buren vilket gör att min rygg säger ifrån....ja, ja hoppas bara nu att vi andra klarar oss från magsjukan.
    Kul att du gillar gardinerna, jag är jättenöjd med dem :-)
    Ha det bra vännen!!!
    //Karin

    SvaraRadera
  6. Det låter superhärligt! Och vilket fint kort på slutet...!

    SvaraRadera
  7. Det låter som en helt underbar vecka!!!
    Härliga bilder du bjuder på och lekarna
    i bilen lät ju bara kanon *ler*

    kram kram Malin

    SvaraRadera
  8. Men så härligt! Österrike, bara sådär:-) Enda gången jag varit i Österrike var en vandringsresa och det var i augusti. Vackert det också! Kram Sara

    SvaraRadera
  9. Jaså...det var där du var !!! Jag ser att ni haft en fantastisk sportlovsvecka kryddad med sol och skidåkning.
    Jo vi hade en jättetrevlig träff som vanligt, men vi var inte så många .
    Kram Eva

    SvaraRadera