Sidor

torsdag 31 januari 2013

Första månaden snart till ända!

Dagens långa arbetsdag avlöstes med en färd in till stan. Det var ett besök hos optikern som jag hade typ akutbokat. Igår hade jag konstigt ont i ena ögat och på handbollsträningen så upptäckte min tränarkollega att jag hade "kladd" i ögat. Senare hemma så åkte så klart linserna ut fortare än kvickt. I morse fick jag knappt upp ögat pga av kladd. I det fallet känns det skönt att jag även har glasögon till hands. Under hela dagen har jag konstigt nog inte haft kladd i ögat alls men däremot ont. Har väl inte direkt varit särskilt röd heller. Min optiker konstaterade inget allvarligt som tur är men jag ska uppsöka läkare om det förvärras. Linsförbud i en vecka blev domen pga att ögat var "vattnigt". Det är helt ok även om jag ser lite sämre med glasögonen. Men bättre det än att vara helt lost som jag blir om jag är utan dem. Oroar mig lite för att jag ska få min ögonmigrän som brukar komma när jag anstränger ögonen. Det blir att ta mer huvudvärkstabletter så att jag ska sova gott i natt.
 
Vintern känns just nu som den håller på att nå the end of the story. Plusgrader hos mig och snön sjunker bort minut för minut. Någon på jobbet sa att det skulle komma mer men va sjutton....snö som faller i massor för att sedan smälta bort helt. Ny snö som fullkomligt forsar ner och stannar några veckor för att sedan smälta bort och återigen ny snö som kommer för att stanna...hur länge då? Näe, ska det vara så här så kan lika gärna våren komma nu direkt. Kinkig? Inte jag inte men jag hatar det blöta slasket. När jag var på väg till bilen inne på stan nu i kväll så hade temperaturen vänt och sjunkit och det var så attans halt. Måste ha sett ut som Bambi på hal is när jag gick kullerstensgatan fram och vid ett flertal tillfällen höll på att dratta omkull. Synd egentligen att ingen var där och spelade in Kalmars most funniest homevideos för då hade jag säkert haft goda chanser på att vinna hela tjotabalongen.
 
Sista dagen av årets första månad närmar sig slutet. Jag har länge velat ha en sådan där almanacka där man byter bild varje månad. Min mamma har en och jag kan fortfarande minnas när jag bodde hemma och vi satt där i köket och skulle försöka komma ihåg vilken bild som skulle dyka upp. I en bokhandel köpte jag idag 12 små vykort som jag ska göra en egen almanacka av. Jag får väl visa den sen när den är färdig.

 
 
Nu ska jag insupa några minuter till av januari sedan är jag redo att ta emot nästa månad. See you later friends....
 
Kramelikram Veronica
 
 
 
 
 

2 kommentarer:

 1. Ska bli spännande att se din kalender framöver , jättefina bilder.....

  Var rädd om dig och ditt öga......
  Kram
  //anneli

  SvaraRadera
 2. Jobbigt med ögat!:( Hoppas att det går över fort.
  Håller med dig, slask är inte kul och särskilt inte när det fryser på.
  Nu påminde du mig om att jag nog någonstans har sådana månadskort jag också. Har för mig att jag köpte det för flera år sedan. Får nog kolla upp detta!:)
  Ha en härlig fredag nu!
  Kram

  SvaraRadera